Annonse

Jeg er overveldet over responsen jeg har fått fra lesere av min blogg Helsetine etter at jeg skrev om Line Holen som måtte spa grus for 13 000 kroner  måneden på Jæren i et grusprosjekt  i regi av NAV. Jeg ble rasende over at 28-åringen som er alene med to barn på 6 og 8 år  gjennom 4 år har blitt utnyttet i NAV-systemet. Hun har nærmest jobbet som slave fra tiltak til tiltak! Vaskejobb den ene dagen, grus-graving og bro-bygging på en fjelltopp det neste – og uten å bli tilbudt en reell jobb! På oppfordring fra mine lesere, starter jeg nå innsamlingsaksjon: Vi vil at Line skal få ta sertifikatet til bil – noe som vil lette hverdagen til alenemoren i Hå kommune og gjøre det lettere å få jobb. Vær med og gi ditt bidrag!

I samarbeid med Jo Mogstad, Karen Høydal og andre ivrige blogglesere, starter jeg innsamlingsaksjon via SPLEIS for at Line Holen skal få tatt sertifikatet til bil! Å ta lappen koster ca 25 000 kroner, kanskje litt mer. Aksjonen er foreslått av mine lesere og hadde aldri sett dagens lys uten deres initiativ.

Støtt aksjonen her.

Bor snart på gaten

Du har kanskje sett Line spa grus på TV-2-nyhetene eller lest om henne på min blogg?  For få dager siden var Line så langt nede at hun nesten ikke så noen utvei. Hun har lite å rutte med og må selge unna ting for å få råd til utstyr til barna og SFO. Samtidig får hun avslag på søknader om økonomisk støtte. «Jeg må flytte og bort snart på gaten,» sa hun oppgitt.

I tillegg blir hun sendt på slave-tiltak hos NAV: Jeg holdt på å dette av stolen og ble sinna, da jeg så at hun spadde grus på Jæren for 13 000 kroner i et NAV-prosjekt. Det tøffe tiltaket ødela familielivet og gjorde henne utslitt.

Skulle dra fra barna om natten

Da NAV for få dager siden, toppet elendigheten med å sende Line på sitt fjerde tiltak – og ville at hun skulle dra fra barna sine om natten og jobbe på et butikklager 4 mil unna fra 0200-1000, var det nok for meg og mine lesere!

Se TV2s reportasje hvor Helsetine er med her. 

Nå vil vi bidra til å lette hverdagen for alenemoren på Jæren. Sammen med mine lesere håper jeg at dere vil støtte opp om tiltaket som skal gå uavkortet til førerkort. Støtt aksjonen her.

«Ønsker du heller å gi et lite bidrag til Line og barna hennes på 6 og 8 år i hverdagen, så kan du vippse penger direkte til Line Holen på tlf. 90174472.»

Line Holen ble et forbilde for mange, da hun trosset både nerver og skam, og sto frem med navn og ansikt og fortalte sin NAV-historie på TV2. Jeg har senere fulgt henne på min blogg. For Line varmer hvert hyggelige ord fra folk som uttrykker sympati og støtte direkte eller i kommentarfelt. «Bare det gjør dagene lettere å komme igjennom.» sier alenemoren.

Nå har jeg sommerfugler i magen med tanke på å ha startet en slik aksjon som jeg ikke vet resultatet av: Men jeg tenker som Pippi: Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!

Klem til alle mine fantastiske, engasjerte lesere og tvi tvi til Line i dagene fremover – med nye NAV-møter og mye å tenke på.

Les også: NAV-galskapen: Line blir utnyttet – det gjør meg rasende!

Les også: Slik gikk det med NAV-Line som måtte spa grus

Les også:Helt greit at en småbarnsmor jobber natta på tiltak – når toget ikke går