Annonse

Da bloggerne-Anne-Brith gråt for åpent kamera, ble jeg personlig berørt. Jeg kjente meg igjen. Å være alene med barna, også når man er syk, er beintøft. Jeg skjulte tårene og gråt alene om natten.

Du er ikke min yndlingsblogger, Anne Brith Davidsen – kjent fra TV-serien Bloggerne på TV2 Livsstil.  Jeg er ofte uenig med deg, særlig da du la hele skylden på noen utenlandske menn for at du måtte gå hjem fra byen. Det er like mye norske menn som klår og er ufine, svarte jeg deg.

Men da jeg nylig så deg gråte for åpent kamera i Bloggerne fordi du var så sliten av barna at du vurderte å gi opp bloggingen, tenkte jeg: Respekt! Dette er tøft og utleverende, selv om du får betalt for det! Jeg kjente meg så j….. godt igjen.

Det er enormt krevende å være alenemor. Barna tar deg for gitt og alle andre tar som en selvfølge at du er supermamma selv om du er alene. Samtidig skal du være fulltidsblogger – eller fulltidsansatt som mange alenemødre er. Du er mor, far, tante, onkel og bestemor på en gang – og alene med alle avgjørelser som du sier.

«Så disse tårene gråt du for meg også».

Jeg er herdet, og det er ikke så ofte tårene slipper frem lenger. Men fy fader, sånn respekt jeg fikk for deg.

Til leserne: – Når skjuler du tårene dine?

– Hvordan opplevde du presset som småbarnsmor?

– Ser du på Bloggerne?

Forrige gang jeg gråt, gjemte jeg det bak Finn Schjøll.

Klem fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger.

Kontakt meg på tinecec@gmail.com

ps; mine barn er voksne nå,  men har av og til fortsatt noen raptuser, og jeg blir like lei meg ennå.

Bloggerne-Anne-Brith dater forresten for åpent kamera i neste sesong, og her regner jeg også med å kjenne meg igjen.

Gleder meg til ny sesong av Bloggerne. 🙂

Les mitt innlegg om Marte Frimand Anda og mammarollen.

Les også mitt innlegg: Når Kjetil Østli erotiserer aleneforeldre.