Annonse

underlivsplager behandling

Tusenvis av kvinner rammes av tørre slimhinner i underlivet, smerter, inkontinens, infeksjoner og manglende lyst. Enkel laser kan opprette fuktbalansen og gi deg et helt nytt liv.

Bli kvitt tørrhet, smerter og betennelser

De færreste kvinner har hørt om vaginal atrofi. Tilstanden er et samleord for alt kvinner sliter med nedentil:  Inkontinens, tørrhet, smerter, betennelser og nattetissing.

Gynekolog Nahid Heydarpanah ser i sin praksis vaginal atrofi hos nesten alle kvinner i klimakteriet i forbindelse med gynekologiske undersøkelser. Hun ser også symptomer hos endel unge kvinner som nylig har født.

– Alle disse vil kunne ha effekt av en ny, enkel laserbehandling, opplyser Nahid. Hun er spesialist i kvinnesykdommer ved Bærum Gynekolog på Høvik i Oslo

Uten bivirkninger 

Behandlingen som heter Mona Lisa Touch,  koster noen tusen kroner, men er uten bivirkninger og har nesten utelukkende godt resultat. Nahid har hjulpet både yngre og eldre kvinner med laserbehandling med vellykket resultat:

– Dette er ikke en kosmetisk behandling, men en medisinsk laserbehandling og skal utføres av gynekolog, presiserer gynekologen.

Slik uføres behandlingen som kan forvandle kvinners liv: 

Tre behandlinger á 5 minutter med seks ukers mellomrom er alt som skal til for å få orden på årelange problemer. Behandlingen går ut på at en laser probe føres inn i vagina og roteres sakte rundt. Etter behandlingen gjør du følgende for best mulig effekt:

-Vent et par dager med trening

-Vent 2 uker med bading

-Vent 3-4 uker med samleie.

-De to ukene før neste behandling kan sex med hell prøves ut for å se om du opplever bedring.

-Maks effekt oppleves 3 måneder etter siste laserbehandling.

Fuktbalansen varer lenge etter endt behandling

Forutsatt at pasienten tar en serie på tre behandlinger, viser all erfaring med laseren at slimhinnene holder seg fuktige lenge Varigheten er individuell. Nahid opplyser at prisene hos henne er en tredjedel lavere enn i Europa generelt.

– Kvinner som har gjennomgått cellegift og strålebehandling får et enda bedre tilbud, opplyser gynekologen.

Behandlingen skal også hjelpe på inkontinens og nattetissing (nocturi) uansett alder. Nahid har behandlet kvinner helt ned i slutten av 20-årene med inkontinens med utelukkende gode resultater.

Dette er Mona Lisa Touch

Mona Lisa Touch har forvandlet livet til utallige kvinner. Lasermetoden ble utviklet av det verdensomspennende laserfirmaet Deka i 2008. Ved å påvirke vevet, gjenskaper CO2-laseren mye av elastisiteten og fuktbalansen i skjeden. Laseren stimulerer produksjon av kollagen og øker blodgjennomstrømming i slimhinnen. Behandlingen er tilgjengelig i 70 land. Siden 2012 er det foretatt over 2 millioner behandlinger i hele verden. 9 av 10 pasienter er fornøyd. Metoden er også til god hjelp for kreftrammede; som ikke kan bruke østrogentilskudd mot underlivsplager. I Danmark er utallige kreftrammede hjulpet siden 2013 på Hvidovre Sygehus.

Det finnes ingen risiko eller rapporterte bivirkninger forbundet med behandlingen.

Dette skyldes plagene

Vaginal atrofi skyldes nedsatt eller manglende østrogen. Plagene kan også skyldes en ubalanse i hormonene. Denne gjør at livmorslimhinnen som normalt er en centimeter tykk reduseres til knapt en millimeter. Konsekvensen kan bli kløe, svie og brennende følelse, smertefulle samleier, rifter i skjeden, inkontinens, skjede- og blærekatarr. Svært få kvinner unngår vaginal atrofi, og mange lider i stillhet. De vet ikke at det finnes god hjelp å få. Mange kvinner unngår å søke hjelp fordi de synes det er pinlig å snakke med legen eller fordi de godtar aldersplagene.

Endel velger bort sex helt

«Veldig mange vegrer seg for å innrømme at underlivet ligger brakk og at det er tørt og skjørt der nede. Det er skambelagt å si at man gruer seg for å ha samleie fordi det er smertefullt eller at fordi man får infeksjoner og katarrer etterpå. Endel velger bort sex helt. Dessverre, sier Dr. Nahid Heydarpanah. Hun er spesialist i kvinnesykdommer ved Bærum Gynekolog på Høvik i Oslo. 

Les også: Helsetine testet Mona Lisa Touch

Les også: Det sitter i hodet: Slik får du en mer leken overgangsalder!

Les også: Hvordan overleve overgangsalderen!