Annonse

Den dårlige reklamen for Gran Canaria fortsetter. Jeg ble svindlet av legen Deepa Serai i Puerto Rico. Sammen med journalist William, fortsetter jeg kampen for å få stoppet svindellegen. En sykepleier fra England er legens siste offer: Sønnen ble feilbehandlet for ørebetennelse, og familien  avkrevd et svimlende beløp. Politiets svar er at de kan ikke gjøre noe, da svindelen ikke er ulovlig.

På Gran Canaria gjelder ikke etiske regler for leger

Gran Canaria er et eldorado for svindlere. Her gjelder få etiske regler for servicefolk. Både i Norge, England og i Irland ville leger som Deepa Serai bli stoppet omgående. Som behandlende doktor å overbehandle, feilbehandle, lyve, tuske og lure turister for store beløp, er under enhver kritikk. Men altså ikke på den idylliske øya nordmenn elsker å reise til vinterstid. Her er det fritt frem å fralure deg sparepengene, koste hva det koste vil:

1.Jeg har tidligere fortalt om hvordan den indiske lurendreieren Deepa Serai fralurte meg et større beløp på nær 7000 euro da jeg ble syk med feber og bronkitt på Gran Canaria i 2021.

2.Jeg kom i kontakt med den irske journalisten William Furney, som også hadde blitt svindlet av legen. Vi skrev begge om våre uheldige opplevelser med legen på våre nettsider.

3. Sammen oppsøkte vi Deepa Serais kontor i Maspalomas. Der traff vi Deepas ektemann, en indisk apoteker som driver apotek samme sted. Jeg klaget til ektemannen og også til Deepa selv i en telefonsamtale på stedet. De nektet begge å ha mottatt burofax med klagen sendt fra advokat Alvaro Navarro i Las Palmas. William har skildret møtet med svindel-ekteparet på sitt nettsted, og du kan lese hele artikkelen om min opplevelse  her.

4. Jeg holder kontakten med William. Vi var begge nylig i email-kontakt med en islandsk dame som Deepa svindlet. For kort tid siden fortalte jeg William at jeg sendte burofaxen på nytt til Deepa ved Diamond International Clinic i posten. Brevet ble returnert til meg med en beskjed om at adressen var feil. Det var riktig adresse, i følge google.

Faksimile fra Furneytimes.com

5. William er igjen på saken – etter at en engelsk sykepleier kontaktet ham og sa at hun var Deepas nyeste offer. Sønnen ble feilbehandlet for ørebetennelse og familien fikk en svimlende regning på nesten 800 euro. Sykepleieren dro rett til politiet på Gran Canaria og anmeldte legen. Politiet sa de kunne ikke gjøre noe, da adferden til Deepa ikke er ulovlig. På Gran Canaria er det altså fritt frem for leger å svindle turister.  Sykepleieren Zoe Cox og mannen har i tillegg til å anmelde Deepa Serai til politiet på Gran Canaria også  anmeldt legen  til den britiske ambassaden i Madrid og det britiske konsulatet i Las Palmas. Neste skritt er advokat.

Hvor lenge skal Deepa Serai få ta sparepengene fra uskyldige nordmenn og turister fra andre land? Tar noen i Norge noen grep?

Les også:

Slik blir du lurt av reiseforsikringen; se opp for fellene!

Sandstorm truer ferien på Kanariøyene: På Gran Canaria bekymrer vi oss mer over calima enn korona