Annonse

Gran Canaria: Jeg konfronterte svindellegen Deepa Serai ved Diamond Clinic og hennes apoteker-ektemann i Maspalomas. Familiebusinessen ruller fortsatt – med uskyldige turisters penger som innsats. William og jeg – begge journalister – er to av hennes ofre. Det er mange flere. På Island gråter en dame som nylig ble grovt utnyttet. Vi er sjokkert over at myndighetene og politiet lar damen fortsette. Det er dårlig reklame for Gran Canaria.

Ingen grenser for myndighetene på Gran Canaria

Er det ingen grenser for hva myndighetene på Gran Canaria tillater? Deepa Serai, en indisk lege ved Diamond Clinic i Puerto Rico  i Mogán har svindlet og tatt sparepengene fra en rekke fortvilte turister. Den lyssky businessen har hun drevet i flere år. Sammen med apoteker-ektemannen har hun i tillegg et legekontor i Playa del Ingles, Maspalomas. Også her blir turister lurt. Det er ikke noe du tror kan skje når du i lykkerus bestiller fly fra hjemstedet til Gran Canaria. Du tror du er trygg på ferie.

Robber deg for de siste sparepengene

Deepa Serai ved Diamond Clinic i Puerto Rico, Mogan, er anmeldt og klaget inn av sinte og fortvilte pasienter en rekke ganger. Hun lurer til seg tusenvis av euro ved hjelp av manipulasjon og løgn. Den griske legen gjør suksess hos syke turister som ikke kjenner det spanske systemet godt nok: Sleip som en ål, robber hun deg for de siste sparepengene.

Utnyttet og svindlet

William Furney, en irsk journalist og  jeg, Tine, journalist og blogger fra Norge, er kritiske til  at verken myndighetene, politiet eller andre instanser setter foten ned for Diamond Clinic i Puerto Rico og lege-kontoret og apoteket Parafarma som hun driver sammen med mannen sin like ved Yumbo i Playa Del Ingles , Maspalomas. Vi har selv blitt svindlet av legen og skrevet åpent om det på hvert vårt nettsted.

William er klar i sin sak: -Dette er dårlig reklame for Gran Canaria.

Jeg er helt enig: Hvordan kan man selge inn Gran Canaria som en ferie-idyll for turister – når det er kyniske gribber på øya – svinske leger – som robber deg for feriepengene: Og myndighetene og politiet synes å gi blaffen?! Da slår idyllen stygge sprekker.

Anmeldte legen til Colegio de Médicos

William har sammen med sin advokat i Las Palmas, Alvaro Navarro, anmeldt legen til Colegio de Médicos, som er ansvarlige for å gi leger lisens på Gran Canaria. Jeg har brukt den samme advokaten for å få tilbake pengene. Det har foreløpig ikke ført frem.

Gir ikke opp kampen mot den sleipe legen

William og jeg gir ikke ikke opp kampen: Ett år etter er jeg tilbake på Gran Canaria på ferie. William bor fortsatt i Maspalomas hvor han har hjemmekontor og skriver content marketing for et firma. Da jeg tilbringer mine siste dager på Gran Canaria med et besøk i Maspalomas, Playa del Ingles, bestemmer vi oss for å møtes. Vi vil konfrontere Deepa og mannen hennes med svindelen.

Slik konfronterte vi svindellegen og hennes apotek-ektemann

En mars-dag i 2023 besøker vi Deepa og ektemannen på apoteket mannen hennes driver  i Maspalomas. Deepa har legekontor også her. Det er nøyaktig et år siden Deepa svindlet meg for et stort beløp på Diamond Clinic i Puerto Rico. Løy om at hun var i dialog med mitt forsikringsselskap, manipulerte og fikk meg til å dra kortet. For William er det et par år siden han sto midt i en høylydt krangel med svindel-ekteparet: De skrek at han kunne saksøke dem hver eneste dag i et år og han ville uansett ikke få igjen pengene. Nå har i tillegg til meg, en islandsk kvinne kontaktet William: Hun er utnyttet og lurt av Deepa hun også. Ofrene er mange flere.

Er du sikker?

Vi nærmer oss parets apotek/lege-kontor i Maspalomas, Parafarma, ved shoppingsenteret Yumbo Sentrum. William ser på meg: – Er  du sikker på at du vil dette da? Jeg er sikker. Med William som god støtte, entrer jeg apoteket denne formiddagen. William tar styringen. Han spør den mannlige apotekeren etter Deepa. Deepa er kona til apotekeren..

Ektemannen er mistenksom

Ektemannen virker mistenksom: – Hun er ikke her. Hva vil vi henne? Hun skal komme snart, men dra med en gang igjen. William svarer: – Det gjelder en konsultasjon. Mens han virker helt rolig, føler jeg hjertet vibrere. Konfrontasjoner er ubehagelig. Og det er fortsatt vondt å ha blir fralurt penger.

Uvel

Ektemannen, apotekeren i den gule skjorten ringer opp kona si; Deepa, slik at vi kan snakke med henne på telefonen. William sier at han har en kvinne med seg som har problemer med regningen fra legen. – Har hun noen minutter? Han gir mobilen til meg. I bakgrunnen høres musikken Flowers av Miley Cyrus  – I can take myself dancing. Det er en av yndlingssangene mine. Jeg liker å danse til den. Nå blir det rent makabert. Å danse er det siste jeg har lyst til: Jeg vil ha igjen pengene mine. Brått føler jeg meg uvel: «Kan de bare skru musikken av. Jeg orker ikke å høre den.»

Avviser å ha mottatt burofax fra advokaten

Jeg filmer apoteket og min egen stemme mens jeg snakker med Deepa. Jeg spør om hun har fått burofaxen fra advokaten i Las Palmas, der han ber henne betale pengene tilbake. Deepa høres spak ut: – Nei. Hun har ikke sett noen burofax. Legen påstår at hun ikke har svindlet meg. Men hun lover å se på det. Jeg senker stemmen: – Ja gjør det fort. Ellers må jeg ringe politiet. Legen innvender at jeg har brukt bildet av henne på Facebook. «Men hun har bildet mitt også. «Det er absurd: Hun har loppet meg for nær 80 000 og er svartelistet av norske forsikringsselskaper – og fremstiller seg selv som offeret i saken? Hinsides.

Du kan gå nå

Deepa vil avslutte samtalen: «Konsultasjonen er over. Du kan gå nå.» Jeg er overrasket over hvor tynn hun er i stemmen. Jeg har tidligere hørt henne miste besinnelsen og bli ufin. Trolig er det kun en taktikk for å komme unna. Jeg fortsetter samtalen med Deepas ektemann. Han sier det samme som kona: De har ikke mottatt noen burofax: «Du må sende den igjen.» Det er det samme de sa til William; at de ikke mottok brevet.

Ring politiet – da kan jeg anmelde dere samtidig

Jeg sier at de har svindlet William, meg og nå også en islandsk dame. -Slutt å robbe folk. Ektemannen blir tydelig redd i blikket, han ringer security, påstår at vi plager ham og ber oss gå. Han peker på meg og virker mer aggressiv. Jeg ber: -Vær så snill å ringe politiet – da kan jeg anmelde dere samtidig. Jeg hører min egen stemme skjelve.

Hvorfor stenger ikke myndighetene legekontoret? Det er et mønster

William ser på den trinne apotekeren med den gule skjorten og setter ham på plass.: – Vi diskuterer bare en sak her. Henvendt til meg: – Nå går vi. DEEPA SERAIS ektemann peker med fingeren: – Der er døren.

Tar en øl sammen 

William og jeg  setter oss ned og tar en øl sammen for å fordøye inntrykkene. Han sier at jeg var flink. Jeg holdt meg rolig, jeg lot meg ikke skremme og fortsatte å snakke selv om ektemannen truet med security. William er oppgitt over at disse menneskene fortsatt får holde på: -Politiet? Myndighetene? Ingen bryr seg om noe.

Senere melder han meg: – De ser kanskje på det som enkeltsaker. Men det er gjentagende, det er mange saker. Det er et mønster. De bør gjøre noe. Stenge henne ned.

Politiet gir blaffen

Jeg sukker, oppgitt. Gran Canaria-venner i Norge har fortalt meg at politiet der er verdensmestere. At de ikke bryr seg. At de er korrupte og gir blaffen i at leger som Deepa grabber til seg pengene våre. Min norske advokat sier også at rettssystemet er annerledes enn i Norges og at det er vanskelig å nå frem. Dette er ille, altså. Vi står uten rettigheter!

Tror hun utnytter syke i påvirket tilstand

Deepa har fortalt William at hun driver med hjemmebesøk av syke turister. Han frykter at noen av dem er bedøvet av alkoholinntak, og dermed ikke forstår at de er svindlet før det er for sent. Det er lett å svindle fulle, syke turister hjemme i sin egen seng.

Driver hun på sånn? Jeg er om mulig enda mer sjokkert.

Alle må igjennom jævelskapen 

Den islandske kvinnen har igjen vært i kontakt med både meg og William. Hun har tatt advokat på Island. Hun føler seg ikke bra. Akkurat som meg, tenker jeg, nå må hun gjennom de samme vonde følelsene, den samme jævelskapen, og det kommer ikke til å nytte. Deepa har kommet unna med svindelen i årevis – hun vet å sno seg unna.

Lureri og kokainsalg

Men det blir mer og mer synlig, også for troskyldige turister – at Gran Canaria ikke er den idyllen media og reiseselskapene legger frem: Nytt liv, bedre helse og «drømmelivet»  som VG nettopp skrev om …. Vel:

  • Det er godt klima på Gran Canaria
  • men mange blir ofre for alkoholen
  •  I skyggen lurer falske leger som Diamond Clinic og Deepa Serai
  • kriminelle
  • korrupsjon
  • luringer som vil selge deg kokain
  • casanovaer og andre som ikke vil deg vel
  • prisene har økt og det er ikke lett å få til noen billig ferie her lenger.

Calima – sandstormer .- gjør folk syke

Klimaet har også noen skyggesider. Kanariøyene rammes av calima mange ganger i året: Sandstormer med sand fra Sahara inneholder stoffer som mange blir syke av, særlig astmatikere. Folk blir forkjølet, hoster, nyser og blir tette i halsen og nesa: På det verste må næringsdrivende holde stengt og fly kan ikke lande.

Paradis med bismak

Jeg liker fortsatt den billige ølen, de gode sandstrendene, varmen, musikken og menneskene på barene. Men Gran Canaria er intet paradis. Bedre helse fikk jeg såvisst ikke: Jeg ble syk og fikk svi for det.

Når skal myndighetene gjøre noe med misbruket?

-Når skal myndighetene, legestanden og politiet  ta grep mot kyniske lure-leger som Deepa Serai?

-Hvor lenge skal hun få kjøre rundt i den fine, hvite, dyre elektriske bilen, kjøpt for penger hun har lurt til seg fra syke turister?

-Hvor lenge skal faren hennes lure i kulissene som body guard og hvor lenge skal pasientene bli sendt til ektemannens apotek for å kjøpe dyre medisiner?

-Hvor lenge skal de få utnytte snille folk som William og meg og si de ikke har gjort noe galt?

Hun ødelegger livet for dem i årevis

Som William sier: – Deepa ødelegger ikke bare ferien på Gran Canaria for de syke turistene som kommer til henne. Hun ødelegger livet for dem i årevis.

Verken jeg eller advokaten i Las Palmas har hørt noe fra Diamond Clinic siden konfrontasjonen i mars 2023, trass i Deepas løfte om å se på saken. Jeg har ikke fått tilbake noe av pengene.

Vi konfronterte svindellegen på Gran Canaria. Flere turister blir lurt av Deepa Serai: Les hele artikkelen til William om vårt besøk på legekontoret her. 

https://furneytimes.com/2023/04/08/more-tourists-fall-victim-to-gran-canarias-dodgy-doc/

Se videoer fra konfrontasjonen på min FB-side og Instagram. (Helsetine.no)

Les mine tidligere saker om Deepa Serai her.

Syk med feber på Gran Canaria ; svindlet for nær 80 000 kroner av lege

Reiseforsikring: Svindlet for nær 80 000 kroner av lege på Gran Canaria

Ett år siden: 2022 ble dramatisk for Helsetine: Fra falsk lege, ran og flymareritt til dans, reiseglede og norskkurs

Les tips og råd om reiseforsikring: Her er de skjulte fellene 

Les om sandstorm på Gran Canaria her: 

Kanariøyene har verdens beste klima: Her ble jeg sykere enn jeg har vært på flere år

Sandstorm truer ferien på Kanariøyene: På Gran Canaria bekymrer vi oss mer over calima enn korona

Les hyggelig reisestoff om Gran Canaria og Malaga her:

NYE Bar Pio pio; en skjult perle på Gran Canaria

Reise til Gran Canaria: Puerto Mogán ; en perle med mulighet for langtidsopphold

Været i Malaga på Yr frister til flytur våren 2023; les reisetips

Mer legestoff og pandemi:

Kommuneoverlegen i Nordre Follo raste over munnbind-tvang i turnhall; Jeg hadde vasket hender og var frisk

Les om mitt livs verste flytur i Las Palmas her. 

Løgner og korrupt personell på Las Palmas flyplass: Her gir en butikkansatt meg fingeren etter å ha nektet meg vann for medisiner

Norwegian: Jeg sjekket inn til fly-mareritt på Gran Canaria. Hvor er Bjørn Kjos?

Covid-19: Reise, ferie, flystreik, forsikring hvordan få igjen penger? Hør podcast

Gran Canaria: Dear M. Thanks for support the crazy, last weeks on the island.

Ville kjøpe vann; ble nektet ombordstigning: Jeg ble dumpet som en vare på flyplassen