Annonse

Puerto Mogán

REISE TIL GRAN CANARIA OPPDATERT MARS 2023: Innreise til Gran Canaria er enkelt: Alt som skal til er pass. Alle kovid-restriksjonene grunnet koronaviruset er borte:  Besøk Puerto de Mogán –  byen som ligger lengst sørvest på Gran Canaria. Fiskelandsbyen skal ha det beste været i hele verden. En idyllisk havn,  italienskinspirerte hus og sjarmerende hotell og restauranter gjør byen til en turistfavoritt.

Oppdatert: Det er mars 2023 og jeg leier leilighet i Puerto Mogan med langtids-mulighet i et kompleks vis a vis SAS Radisson Blue. Leilighetshotellet er eid av en norsk mann fra Arendal. Jeg har tidligere bodd i Puerto Rico og i Playa del Ingles. Det er dyrt på Gran Canaria på denne årstiden og jeg velger derfor å bo litt på utsiden.

Buss og nattbuss fra Puerto de Mogan til Puerto Rico

Jeg lærer meg fort buss-tidene: Puerto de Mogan har en fin, liten sandstrand og det bugner av fine strandbutikker hvor flere strandkjoler blir innkjøpt. Strand-favoritten er likevel fortsatt Amadores. Hit går det jevnlig buss fra Puerto de Mogan sentrum. Turen tar 15. minutter og koster 1,40 euro. Det samme tilbake. Jeg pakker strandbagen med skift og makeup, så jeg kan bytte klær og shine meg opp på toalettet og dra videre ut i Puerto Rico.  Jeg liker å danse og mingle på bar. I Puerto Mogan er det en liten bargate bak kirken, og et sted byr på Elvis-kvelder, men det store utelivet er det ikke.

Den siste nattbussen fra Puerto Rico-Puerto de Mogan går ca 01.40. Taxi koster ca 15 euro. Merk at buss-tidene i helgene kan variere.Kontakt meg gjerne for reisetips på Gran Canaria. Under kan du lese om mitt første besøk i Puerto de Mogan – i 2022.

Jeg besøker Puerto de Mogán for første gang. Det er januar og meldt blandet vær og litt regn. På den lille pittoreske stranden i fiskelandsbyen lengst sørvest på Gran Canaria hiver jeg meg i havet og tar meg en svømmetur. Like etter skyer det over og jeg søker tilflukt i en av de sjarmerende restaurantene langs strandpromenaden. Her nyter jeg lunsj og en iskald øl med en venninne.

Nær samtlige er hyggelige i Puerto de Mogán – men ikke alle

På vår vei rundt i havnen møter vi hyggelige mennesker – nær samtlige er vennlige mot turister. Kun et sted vil de sprite hendene våre med håndsprit før vi får se menyen. Det er ikke noen koselig tone, så vi bytter café og får god service av blide spanjoler et sted der de kun spriter bordet, ikke mennesker. Jeg kjøper en kjole maskefritt i en hyggelig klesbod og skvetter da ekspeditrisen i en solbrillebutikk er fiendtlig: MASKE nå! En mannlig ekspeditør satt uten da vi kom, nå er den dratt langt opp i fjeset og han ser snurt ut. Vi snur i døren – vil de ikke selge dyre Ray Ban så greit for oss – det finnes så mange steder med bedre service og mere stil hvor vi heller bruker pengene.

Det beste klimaet i verden

Et par sure folk og skiftende vær (sol/regn/sol)  får ikke ødelegge idyllen: Vi rusler langs havnen og tar bilder og tar noe godt å drikke i en café med solgløtt. Jeg skjønner godt at Puerto Mogan er elsket av nordmenn, og at mange har hus og leiligheter her. Puerto Rico er en annen norsk favoritt. Også her er det solsikkert og litt varmere i sjøen –  men Puerto de Mogán leder konkurransen om best vær. Faktisk hevder amerikanske meteorologer at fiskelandsbyen har det aller beste klimaet i hele verden.

Lille Venezia – er der fortjent? 

I følge Canarijournalen har Mogán  fått tilnavnet Lille Venezia fordi det finnes en kanal her: Et navn det til tross for idyllen på ingen måte fortjener, i og med at det kun fins en kanal og ingen vannveier, skriver avisen.

«Idyllen skapes av lave murhus med italiensk inspirert arkitektur, gågater, små broer, et torg med en musikkpaviljong, restauranter, mengder av blomster, og en havn for fritidsbåter og fiskebåter,» melder den skandinaviske avisen på Kanariøyene.

Liten og koselig strand

Stranden er pittoresk, men liten og rolig. «Er du interessert i en strand med litt mer liv, er det kun noen få minutter å kjøre fra Puerto de Mogán til Tauritostranden, der du kan prøve deg på jetski, dykking og kitesurfing. På Tauro finner du chilloutbaren Pio Pio som jeg har fått anbefalt av flere, særlig er dert liv på naborestauranten Vistamar på søndager. Det er heller ikke langt til de populære strendene i Amadores og Puerto Rico,» melder Ving. Amadores-stranden er så langt vår favoritt.  Der er hvit, myk sand og lune cafeer.

På fredager er et et livlig marked i Puerto Mogán. Vil du oppleve utelivet, skjer det mer i Puerto Rico og Playa del Ingles.

Innreise til Gran Canaria: Trenger ikke vaksiner 

Du trenger ingen vaksiner for å oppleve Gran Canaria i 2022 – kun en antigentest eller bevis på gjennomgått sykdom + fylle ut helseskjema til Spania. Til tross for økte smittetall, føler jeg meg helt trygg her. Det hersker rene idyllen og få steder krever kovidpass. Du kommer langt med pcr-test og et smil og spiser du ute på strender som nydelige Amadores eller i havnen i Puerto Rico kreves ingenting. Styr unna all inclusive- hoteller med buffet om du vil kose deg maskefritt: Lei leilighet hvor du får være i fred. Merk at på det gamle shoppingsenteret i Puerto Rico er det laidback og koselig, mens Mogan Mall har bryske vakter som spør om pass. Les mer om hvordan du reiser til Spania i bloggen under: Reis uten vaksine og maske til Spania. Slik gjør du det; 5 gode tips

Her er noen bilder fra vår utflukt til fiskelandsbyen som mange nordmenn har som sin aller største Gran Canaria-favoritt.