Annonse

Playa de Amadores

Playa de Amadores er kjent som den fineste stranden på Gran Canaria og er nordmenns favoritt. Her trives strandløver i alle aldre.

 

Playa de Amadores nær den solsikre byen Puerto Rico er en nesten 1 kilometer lang fin strand med kritthvit sand og asurblått hav. At sanden er brakt dit kunstig, spiller ingen rolle for populariteten. Alle elsker Amadores og alle strandbarene og de små boutiquene som krydrer bukten. Her finnes også en lekker beachclub.

Fra Maspalomas til Puerto Rico

Jeg startet ferien med å vandre langs den kilometerlange brede strandpromenaden i Playa del Ingles. Her går du til Maspalomas på en time eller litt mer, det er rundt 5 kilometer.

Sol, sand og god mat og drikke på Amadores

Da venninner kom ned til Puerto Rico, måtte jeg flytte på meg. Vi har nikost oss på Amadores-stranden i flere dager og vært samlet både for middag og lunsj.  Etter å ha testet ølen og maten på flere strandcafeer, forelsket vi oss i den japanske restauranten Suky: En halvliter koster 2 euro og serveres i frostet glass (med is).  Og maten er rimelig her og smaker særdeles godt: Selv har jeg testet både biff med spicy sause, kylling thai og gambas med spicy saus. De andre damene har kost seg med vårruller, omeletter og noodle-retter. Spesielt vil jeg anbefale gambas med spicy saus og grønnsaker. Fantastisk godt med ris til.

Stor lunsj bra for helsen

I følge mine venninner er det bedre for fordøyelsen og helsen å spise en stor lunsj og mindre middag. Dette er helseråd som må lyttes til, hehe.  Her spiser jeg gjerne hver dag, for menyen er rikholdig.

Ciao Ciao – verdens største italienske pizza stekt i stenovn

En kveld var vi fem våkne damer samlet til middag på Amadores-stranden. Det viste seg at samtlige er født i Tyrens tegn, bortsett fra en Tvilling. Dette hadde vi moro med. Valget falt på Ciao Ciao – en italiensk restaurant på Amadores. Jeg nøt verdens største pizza, ekte italiensk og smakfull. Neste gang deler jeg med bordvenninnen, for dette  ble mye mat. .

Minner fra Amadores og Puerto Rico

På Amadores har både Ving og Tui flotte hoteller. Det finnes også mange hoteller drevet av private. Flere av damene og ungjentene valgte leilighetshotell i Puerto Rico, en dame med to barn fant fhotell rett ved Amadores-stranden og nok en kvinne i reisefølget leier leilighet i Playa del Cura. To er fastboende på øya og har egen bil.

Buss eller taxi

Med lokalbuss kommer du deg raskt til stranden for litt over en euro. Bor du i Puerto Rico er det fint å spasere Strandveien til Amadores. Taxi koster 3-5 euro lokalt, mens en taxitur fra Puerto Rico-Playa del Ingles ligger rundt 28 euro.

Uteliv i Gran Canaria

Under ser du noen bilder av alle de flotte damene jeg har nytt livet med på Amadores og i Puerto Rico.

Noen av bildene er fra Puerto Rico shopping center. Her er det hyggelige restauranter og populære barer der du kan danse og ta deg en drink hele natten. Fra lørdag stenger de fleste ved midnatt grunnet restriksjoner. Mine favoritter er Lillebror og Black and White bar. De unge jentene foretrekker nok andre steder med billigere drinker og et diskotek i kjelleren – for ikke å snakke om utelivet i Playa de Ingles. Der er det større forhold og det vrimler av karaokebarer, discoer og livlige puber, både ute og innendørs.

Klimaet i januar: Syd på øya, i Puerto Rico og Puerto de Mogan,  er det mest solsikkert og varmest – rundt 20-22 grader og sol. I Plya del Ingles er det ofte en grad kaldere. Etter noen dager med tåke og uvær er solen tilbake. Les om værfenomenet calima her. 

Reisen: Du kan fritt reise til Spania med en antigentest. Samtidig fyller du ut helseskjema for Spania. Link til skjema og regler i blogg under. Jeg anbefaler mindre leilighetshoteller heller en store buffethoteller. På et leilighetshotell får du være i fred for masker og kontroll. På et leilighetshotell i Puerto Rico sjekket de ikke engang norsk pass, mens på et overpriset buffethotell i Playa Del Ingles, måtte jeg ha visir til frokost og maile kopi av pcr-testen ved ankomst.

ve.  

 

Tusen takk for hyggelig samvær på Gran Canaria.

Håper vi snart ses igjen.

Les også: Slik er livet i Puerto Rico, Gran Canaria: Lite kovidstress, fint vær og egen leilighet

Les også: Reise til Gran Canaria: Alt om hotell, temperatur, vulkan og kovid

Les også: Covid-restriksjoner på Kanariøyene: Restaurantene frykter bøter

Les også: Været på Kanariøyene: På Gran Canaria bekymrer vi oss mer over calima enn korona

Les også: Reis uten vaksine og maske til Spania. Slik gjør du det; 5 gode tips