Annonse

REISE TIL GRAN CANARIA: Her er siste nytt om hippiebaren Pio Pio på Taurostranden, Gran Canaria, mars 2023: Eieren er konkurs, da han ikke klarte å betale husleien på mange år. Tilslutt kom politiet og stengte dørene. Nå skal eieren ha tilhold i en garasje, i følge en venn av mannen. MEN – stranden er åpen og dansen, festen og moroa fortsetter.

«Nye» Pio Pio er på naborestauranten Vistamar. Her kan du hver søndag  FRA 16-19 oppleve konsert med artisten Ross, spise god mat og drikke og nyte solnedgangen. Utenfor Pio selges fortsatt Mojito til gjestene. Vær tidlig ute, det blir fort fullt. Selv ventet jeg en time på takeway gambas, og de var en smule brent. Men jeg fikk danset til Dancing Queen og nytt stemningen. Merk at gourmetrestauranten Guantanamo ovenfor stranden, også holder åpent.

Det er altså kun delen til den blakke eieren som er stengt av, og det merkes nesten ikke – da arrangementet er så godt ivaretatt. Helsetine ønsker eieren av Pio Pio alt godt fremover. Håper du kommer deg på bena igjen. I mellomtiden holder vi koken og stemningen oppe som før.

Under kan du lese om min opplevelse av arrangementet slik det var før politiet stengte dørene til Pio Pio:  

En norsk kvinne advarte mot strandbaren Pio Pio. Jeg dro for å sjekke selv: Her er hippie-stemningen og frihets-følelsen vi trenger nå.

Da en nordmann jeg ble kjent med i Playa del Ingles spurte om jeg kom på Pio pio søndag, skjønte jeg ikke hva han snakket om. En strandbar hvor det er kul stemning søndag ettermiddag? Tauro-stranden, hvor i all verden var det? Et øde sted midt mellom Amadores-stranden og Playa del Cura? Det var langt unna og det fristet ikke.

Pio Pio – en skjult perle på Gran Canaria

Da jeg flyttet til Puerto Rico var Pio Pio nærmere – og jeg spurte en norsk dame på stranden om råd: Hadde hun vært der, og kunne det anbefales.? Hun så på meg, formet munnen til en grimase og slo indignert ut med armene. Hun hadde kjørt forbi og sett mennesker samlet uten å være opptatt av smittevern.

At hun var så surmaget, gjorde at jeg bestemte meg for å dra og se med egne øyne. Da hadde nordmannen som anbefalte stedet, reist hjem. Jeg ble positivt overrasket. Pio pio (ja, det betyr fuglekvitter)  er, om enn noe nedslitt,  virkelig en «hidden gem» – en skjult perle, som en besøkende beskriver det på Tripadvisor. På strandbarene ved Tauro-stranden koser lokale seg sammen med turister og stemningen er magisk. 

Fantastisk livemusikk

Livemusikken kan du høre søndager fra 17-19 og av og til fredag eller lørdag samme tid. Sangerinnen Ross  som opptrer søndager er  fantastisk. Hun synger sjelfullt og med kraft – og mestrer alt fra opera til latino og rock. Ross synger om  livsglede og frihet, om å elske livet og være levende sammen – stikk i strid med alle kovidrestriksjoner om avstand og redsel. Hun har utstråling og gir håp om en bedre verden.

VI LEVER: «I am alive!» roper Italienske Ross til full jubel fra publikum. Stedet og Tauro-stranden var stengt en sesong, men åpnet igjen sommeren 2021. Nå vil mange være med å feire friheten og retten til å være menneske.

Festival-stemning

Den første søndagen jeg deltok. traff jeg flust av glade og livsbejaende landsmenn på Pio: «Det er som å være 18 år igjen å være her, som på festival,» sa en av dem. Han var der med kona og et vennepar.

Jeg kjøpte en mojito i den utendørs strandbaren, lot meg fange av rytmene i livemusikken, danset med og nøt bohemkvelden til fulle. Det var som å komme til et annet og varmere land – på en annen klode – uten frykten og maskene – med mennesker som viste ekte livsglede og smilte. Samtidig kjente jeg meg trygg der.

«Dette er frihet,» sa en venn.  

EKTE SYDENLIV: Rett fra sol og bad på Amadores til dans og Mojito på Pio, 5 minutter gåtur  fra Amadores Beachbar.

Gutta som koser seg

En gjeng glade gutter fra sørlandet,  så meg danse og inviterte meg til bordet: «Skriv om oss gamle gutta som koser oss på Gran Canaria,» ba en av dem da jeg traff ham senere på byen i Puerto Rico. Samtlige bodde i Puerto Mogan og fortalte at de har fast norskebord på Pio hver søndag. De var fra 60-70 – i sin beste alder – i følge dem selv. Jeg sa at da må jeg også skrive om skjebnene, de som drikker for mye og som det ikke går bra med her nede. Han  ristet på hodet: Det gjaldt ikke dem.

Så la oss hold oss til livsgleden her ute i sanden, på stranden: På barene, i byen, er det langt mer utagerende festing. På Pio er det mest latter og live-musikk.  Og når de fleste danser med de de kom med – ute – der vi vet det er lite smitte – eller sitter rolig på muren, nede på stranden,  eller ved et bord; hva ligger i kritikken?

Å vaske hendene grundig på stedets toalett og bruke sunn fornuft gjelder selvsagt også her. Det forstår de fleste. 

STRANDKOS: Blir dette for mye mennesker, kan du prøve Pio en hverdag til lunsj. 

Kjent for god sjømat

Trass i slitte forhold er det rent og god mat her: Pio Pio er kjent for paella og god sjømat – som hvitløksreker. God mat har også naborestauranten Vista Mar vegg i vegg. Du får ikke bord disse stedene en søndag når musikken har startet, da må du ha flaks og være tidig ute. Kjøp heller noe godt drikke, og nyt musikken på muren eller dans med og digg den chille stemningen..

Mørklagt opp til veien

Blir du sulten på kvelden, så har den mer fasjonable restauranten Guantanamo oppe i veien god plass og god mat. Jeg testet en mør og god entrecote med meksikansk saus der.  Vær obs på at du må gå i mørket noen minutter fra stranden for å komme opp hit. Da er det best å ha følge med noen! Du får bestilt taxi i restauranten om du er lost og ikke vil hive deg på lokalbussen hjem.

Hverdager best

Venner som ikke orker så mye mennesker og festivitas, sier til meg at hverdager er best på Pio.  Da har de ansatte tid, og du kan kose deg, spise godt til lunsj og få en fin prat på kjøpet. Et godt tips dette.

Danset barbent i sanden

En fredag var jeg tidlig ute på Pio Pio med en venn. Vi solte oss og badet på stranden før musikken spilte opp kl 17. Etter badet testet jeg og følget maten i restauranten vegg i vegg med Pio. Både kjøttet og gambasen var like god som sitt rykte. Det var mindre mennesker her denne dagen og mer plass. Det var deilig. Vi danset barbent i sanden til livemusikk. Det var euforisk. En som jobbet på stedet fylte 50, og de feiret henne med kake og dans. En mann kom og sa det var hans datter. En ansatt som danset med meg, enkel salsa, fortalte at hans datter og svigersønn spilte i livebandet den dagen. Alle var glade og vennlige.

Her var det godt å  bruke danseføttene og nyte solnedgangen.

 

HER ER DET: Fra Amadores Beachclub, går du fem minutter på sjøsiden i retning Playa del Cura, så ligger Tauro-stranden og Pio Pio rett her.

Hør hva gjestene sier om Bar Pio Pio:

«Vi elsker denne lokale sjarmerende puben som ligger rett på stranden. Helt uformell, enkel, avslappende atmosfære. Her er det ingen hvite duker om noen tror det.  Genuint spansk. Nydelig hvitløksreker, paellaen er den beste på hele GC m.m. Flott å ta solnedgangen der.  Hver søndag spilles det 70-80-talls-musikk , et kultsted for oss som liker dette. De ansatte er genuint hyggelige.  Håper de kan forbli, men utbygging truer….. Sees neste gang» skriver noen fans på Tripadvisor.

Lokal guide på Gran Canaria anbefaler Pio Pio: Les hele anmeldelsen her:

Apropos bading: Vær forsiktig og svøm ikke for langt ut, det er ingen badevakter her og det kan være strømninger i vannet.

En av stedets utrettelige og hardt arbeidende sjarmører sørger for at damene trives på Pio Pio : Noen spurte om jeg var datteren hans, og det lo vi godt av. På Pio er alle evig unge.

Etter mitt første besøk på Pio ble jeg forkjølet – men det viste seg å skyldes værskiftet – calima – og ikke korona. 😉

Les om calima – et helt spesielt værfenomen på Gran Canaria:

Været på Kanariøyene: På Gran Canaria bekymrer vi oss mer over calima enn korona

Les reisetips fra Gran Canaria:

Jul på Gran Canaria #reisetips

Anfi Del Mar på Gran Canaria er en av Kanariøyenes vakreste strender

Puerto Mogán; en perle på Gran Canaria

Sjømannskirken på Gran Canaria stenger ute nordmenn uten kovidpass

Sydenrebeller nyter solen på Playa de Amadores; Gran Canarias fineste strand

Reise til Gran Canaria: Alt om hotell, temperatur, vulkan og kovid

Slik er livet i Puerto Rico, Gran Canaria: Lite kovidstress, fint vær og egen leilighet

Koviddrama på Gran Canaria: Ble kastet ut fra strandbar av paranoid kelner

Covid-19: Reise, ferie, flystreik, forsikring; hvordan få igjen penger? Hør podcast

Syk med feber på Gran Canaria ; svindlet for nær 80 000 kroner av lege

Norwegian: Jeg sjekket inn til fly-mareritt på Gran Canaria. Hvor er Bjørn Kjos?

Løgner og korrupt personell på Las Palmas flyplass: Her gir en butikkansatt meg fingeren etter å ha nektet meg vann for medisiner