Annonse

Jeg sjekket inn på Norwegian på Gran Canaria – og møtte marerittet. Her er ropet om hjelp som aldri ble sendt. Hvor er Bjørn Kjos?

Tutti Frutti – huttetu for en adferd!

Hei, jeg trenger hjelp! Jeg er på Norwegian-gaten for å fly hjem fra Las Palmas men er i deep shit. To sinnadamer i vannkiosken Tutti Frutti rett bak gaten klikket totalt fordi jeg ikke hadde maske. Da jeg sa det var godkjent i security og at det ikke var noen fare, ble de enda mer rasende og ringte politiet.

Syk og ble nektet vann for medisiner

Jeg ba på mine knær om å få betale for vannet; jeg sa jeg var syk og trengte vannet for å ta medisiner. Jeg hadde stått lenge i kø. Da fikk jeg hatblikket. Å nei, jeg fikk vente på politiet. Jeg ble helt satt ut. Jeg tok bilder. Jeg trengte fotobevis. Hun ga meg fingeren; en obskøn handling.

Tok bilder – ble truet

Jeg satte meg på gaten og gledet meg til å gå ombord. Da kom de etter meg her også: Mannen fra security med hun gærneste dama fra kiosken. De ropte høyt. Pekte. Securitymannen skrek at det var ulovlig å ta bilder. Jeg tiet helt stille. Jeg ble redd og skjønte at om jeg sa noe, kunne det bli brukt mot meg.

Hvor er Bjørn Kjos?

Hallo, jeg er journalist! Hvor er Bjørn Kjos? Det var helt rolig da vi dro til Mali på reportasjetur for å gi nødhjelp til mødre og barn. Null problemer. Alt er bare blitt tull med Norwegian etter at Kjos sluttet. Helt kaos.

Ble fratatt passet

Det er masse politi her og en tok passet mitt som jeg fikk tilbake, heldigvis. Hallo, han kan ikke bare ta passet mitt!

Lot som jeg har gjort noe galt

Fordi jeg var så slem å ta bilde av plageåndene fra kiosken får jeg ikke fly om det skjer noe mer, sier securitymannen. Vi var nettopp venner i security der han gransket maskefritaket mitt litt for lenge og vel og ville se passet; «jeg kunne ha falsk identitet.». Men samme det, at HAN var frekk der. JEG var hyggelig. Plutselig later han som vi er uvenner og jeg har gjort noe galt?

Svarer ikke på tilrop på gaten – er taus

Jeg sitter stille og svarer ikke på tilrop og håper at det snart tar en ende. Jeg må vente til alle har gått inn før jeg får boarde. Hva skal jeg gjøre? Noen jeg kan ringe til og få anmeldt overgrepet? En eldre Norwegian-kar i gaten prøver å hjelpe meg, men de hører ikke på ham.

Tok ut koffertene mine

Nå har visst flyet gått også. Og de tok ut koffertene mine. Er det mulig? Jeg som satt her stille som en mus i evigheter, som jeg fikk beskjed om.

Jeg vil hjem – SOS

En venninne venter på meg på Gardermoen med bilen min og jeg vil hjem. Det er lørdag kveld, det er ingen flighter til Norge og det er ikke ledig på Norwegian før om en uke. Hva skal jeg gjøre? Hvor skal jeg dra? Hjelp meg! Noen som kjenner en advokat?

(Innlegget som ikke ble sendt 26.3.22.)

Løgner og korrupt personell på Las Palmas flyplass: Her gir en butikkansatt meg fingeren etter å ha nektet meg vann for medisiner

Covid-19: Hør podcast om hendelsen med Norwegian og få tips om flytur under streik etc med Marius Reikerås, jurist og Tine Holm, journalist. Ansvarlig er Miriam Eklund fra Antijantepodden.

Gran Canaria: Dear M. Thanks for support the crazy, last weeks on the island.

Ville kjøpe vann; ble nektet ombordstigning: Jeg ble dumpet som en vare på flyplassen

Unmasked: I was refused to fly home and dumped like an item

Helse: 7 enkle tips som kan hjelpe mot øresmerter i fly

Sjømannskirken på Gran Canaria stenger ute nordmenn uten kovidpass

Migrene? Her er de beste rådene for en bedre hverdag

Med Bjørn Kjos på nødhjelpstokt: Mitt møte med Mali, Afrika