Annonse

2022: For et år! For noen opplevelser! For et eventyr! Jeg levde livet på Gran Canaria, danset og koste meg i Tyrkia, var lærer på norskkurs og ble sprek før nyttår for kr 49. På minussiden ble jeg  svindlet av lege i Spania, mistet flyreise hjem fra Las Palmas grunnet trolling og ble ranet i Barcelona. Det ødela ikke reisegleden. Jeg er rik på minner, og klar for et nytt år.

Portrettbilde: Hilde Brevig

1.Jeg koste meg i Spania med nye og gamle venner, danset og levde livet. Koronarestriksjoner til tross, jeg fikk til både å reise og ha det gøy. Etter en tid med studier i Barcelona, kom turen til Gran Canaria. Jeg feiret nyttår i Playa Del Ingles og dro videre til Puerto Rico for å møte venner på nyåret og å skrive om opplevelser på øya.

spa gran canaria Amadores beach club
Spa Gran Canaria Amadores beach club over – konsert på Pio Pio under

hilser på hjemløs katt i Arguineguin under

På dagstur i Mogan, julegøy i Playa og møter med venner i Puerto Rico.Playa de Amadores

Bar Pio pio; en skjult perle på Gran Canaria

Sandstorm truer ferien på Kanariøyene: På Gran Canaria bekymrer vi oss mer over calima enn korona

Puerto Mogán; en perle på Gran Canaria

Sjømannskirken på Gran Canaria stenger ute nordmenn uten kovidpass

Sydenrebeller nyter solen på Playa de Amadores; Gran Canarias fineste strand

2. Ferien tok en brå slutt da jeg ble syk med bronkitt og feber  i mars og  lurt for penger av legen Deepa Kiran Kumar Serai som eier Clinic Diamond på Gran Canaria/Puerto Rico. Serai  har mange svindelsaker mot seg og er svartelistet. Saken er anmeldt til politiet i Norge og droppet få dager etter av statsadvokaten. Beslutningen er påklaget og en spansk advokat i Las Palmas er på saken. Han har sendt legen en burofax hvor han ber henne betale tilbake pengene. Saken er også anmeldt til min bank DnB som tyveri. Legen har ingen skrupler: Etter at hun svindlet meg, fortsatte hun å manipulere syke nordmenn. Dette kan du lese om i en ny artikkel i Canariavisen. Her er min sak nevnt: Utsatt for svartelistet lege i Puerto Rico: – Vi har blitt svindlet.

Syk med feber på Gran Canaria; svindlet for nær 80 000 kroner av lege

Reiseforsikring: Svindlet for nær 80 000 kroner av lege på Gran Canaria

Slik blir du lurt av reiseforsikringen ; se opp for fellene!

3. Da jeg skulle fly hjem etter sykdom og skyhøye legeutgifter, var jeg uheldig igjen. To kvinnelige ansatte i butikken Tutti Frutti på Las Palmas flyplass opptrådte som koronatroll og godtok ikke mitt maskefritak. Dette til tross for at jeg var en syk reisende som trengte vann. De ringte politiet og det ble så mange misforståelser at jeg ikke fikk flydd hjem. En svært traumatisk opplevelse. Min tillit til sikkerhetsfolk på flyplassen og til selskapet Norwegian fikk seg en solid knekk. Butikken Tutti Frutti på Gran Canaria flyplass og samtlige involverte i saken er politianmeldt for hensynsløs adferd og maktovergrep. Saken ble henlagt kort tid etter av statsadvokaten. Avgjørelsen er påklaget. Sammen med menneskerettsjurist Marius Reikerås snakket jeg om denne saken og om vilkårlig behandling av reisende generelt i Antijantepodden, drevet av Miriam Ekelund.

Løgner og korrupt personell på Las Palmas flyplass: Her gir en butikkansatt meg fingeren etter å ha nektet meg vann for medisiner

Gran Canaria: Dear M. Thanks for support the crazy, last weeks on the island.

Unmasked: I was refused to fly home and dumped like an item

Ville kjøpe vann, ble nektet ombordstigning: Jeg ble dumpet som en vare på flyplassen

Norwegian: Jeg sjekket inn til fly-mareritt på Gran Canaria. Hvor er Bjørn Kjos?

Med Bjørn Kjos på nødhjelpstokt: Mitt møte med Mali, Afrika

Covid-19: Reise, ferie, flystreik, forsikring ; hvordan få igjen penger? Hør podcast

4. Sommeren 2022 ble jeg ranet på flyplassen El Prat  i Barcelona. Jeg tilbrakte hele kvelden hos politiet på El Prat, og fikk god hjelp. De beklaget: Lo siento. To unge gutter fra Barcelona, fant igjen vesken min med passet på en buss i Barcelona sentrum samme natt. Det var helt utrolig bra og jeg fikk en ny historie å skrive om. Jeg ristet opplevelsen av meg og nøt ferien med gamle og nye venner. På kveldene  deltok jeg på events med InterNations og språkmøter med MeetUp. Jeg studerte spansk i Barcelona høsten 2021 og fikk et fint om enn dyrt gjensyn med byen. Barcelona i juli koster.

Norsk blogger ble ranet på ferie i Barcelona: Pass og penger forsvant

2021: Opplev nattelivet i Barcelona; fire tips

5. To ganger i 2022 koste jeg meg på ferie i Tyrkia: Jeg tilbrakte flere uker i min favorittby Alanya hvor jeg har mange kjente. Det ble også gjensyn med zumbadamene og dans med Charlotte en hel uke til ende i  dansefavoritten; Kemer. Jeg leide egen bil med sjåfør og ble fraktet trygt fra Alanya-Kemer og tilbake.

danse zumba trening

Zumba med dansedronningene i Kemer, Tyrkia; åtte år etter

Sjokk-nyheter fra Alanya: Ving mister prestisje-hoteller ved Kleopatra-stranden

Slik sparte jeg penger på høstferien: Reiste med kun håndbagasje; fløy Turkey Airlines via Istanbul

Min blå tatovering kan være ulovlig: Tatovering med fargene jeg liker blir forbudt.

Grenseløs kjærlighet på ferie: Ta deg en Annema; finn en Dundar!

Sidekicks

A.Noe jeg aldri kommer til å glemme dette året, er helgen med Akershusjournalistene i Norsk Journalistlag etter landing fra Tyrkia: Jeg fikk endelig møte kommuneoverlegen i Nordre Follo Kerstin Anine Johnsen Myhrvold og snakke med henne om restriksjoner og maskeri: Hun som meg følte seg krenket av å bli presset til å bruke maske som vi vet ikke virker. Tenk deg at lokalavisen Østlandets blad, som inviterte legen til møtet, ikke nevnte synspunktene til legen med et ord. Som i koronatid, bevarte de sin politiske korrekthet. Den som laget artikkel om legens sunne skepsis, var en blogger; Helsetine:

Kommuneoverlegen i Nordre Follo raste over munnbind-tvang i turnhall; Jeg hadde vasket hender og var frisk

B.Sterkt var også møtet og jubileet med Radio Ung. Jeg elsket å jobbe med radio og det var gøy å treffe radioheltene igjen. De spurte alle etter min eks, som er svært syk og ikke stiller på noen events. Min evne til å stille og unnskylde andre går på repeat. I slike situasjoner savner jeg noen å lene meg til. Jeg har blitt god på å hjelpe meg selv.

Radio Ung fylte 40 år og vi feiret med 80-tallsmusikk og jingler på Sagene Lunsjbar i Oslo

C.Det enkle er ofte det beste: En rød kjole og glittersminke livet opp bursdagen. Jeg gjorde det selv, og møtte en venn på lunsj i Oslo. 

bursdag bursdagshilsener
Bursdagshilsener:

10 tips: Slik kan du takke for bursdagshilsener! 🙂

Bursdag i Oslo – hvordan feire seg selv; 12 tips til fødselsdagen

6. Så ble det slutt på reisingen og fartingen for en stund: Jeg fikk oppdrag som norsklærer for Folkeuniversitetet. I høst og frem mot jul har jeg hatt hele verden i klasserommet.  Jeg lærte meg et helt nytt læreverk; God i norsk, jeg underviste flere steder og traff mange flotte elever. Jeg følte på prestasjonsangst, men også mestringsfølelse. Jeg  jobbet mye for å være kreativ og for at det ikke skulle bli kjedelig –  og er stolt av det jeg har fått til – og også litt sliten. Gode tilbakemeldinger varmer.

7. Jeg tok opp isbadingen igjen. Etter all reisingen alene i koronatid med restriksjoner og møter med beilere og bøller, var jeg svimmel. Jeg kjente på angst. Jeg skalv. Det var som jeg var kommet for langt ut. Jeg havnet på legevakten med gallestensanfall og ble engstelig. Jeg slet med å lande og finne tilbake til den gode rytmen: Tur rundt Hverven etterfulgt av isbad. Jeg ringte en venn og han sa «du har for mange baller i luften. Ta tak i en ting av gangen.» Nervene roet seg og badegleden er tilbake. Her bader jeg på solsnudagen 21. desember. Før jul ble det også litt salsadans og gjensyn med The Well, hvor jeg har hatt stor suksess med å skrive om nakenregler.

Nesodden folkebadstu: Ut av deg selv-opplevelse med sauna og isbad

8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

8. Jeg trente meg sprek før nyttår med Fresh fitness for 49 kroner! Det var et førjulstilbud. Jeg sa opp Sats under pandemien grunnet stenging og restriksjoner. Jeg var lei. Nå savnet jeg studiotrening og mer substans og holdepunkter i hverdagen og tok sjansen på noe nytt og rimeligere: Første gang jeg entret Fresh på Hauketo fikk jeg litt fengselsfølelse.  Så fant jeg fine gruppetimer på Fresh med zumba: Zumba-tilbudet til Fresh slår Sats langt ned i støvlene: Spesielt David og Fatima er helt konge. Styrke i mørk sal med discolys ble en annen favoritt: Jannicke inspirerer. Trening er viktig for meg fysisk og psykisk  og jeg har sett mer av Oslo ved å teste ulike sentre.

 

9. Etter alt dette senket freden seg og det ble jul på hjemmebane med sønnen. Han kom fra Spania hvor han og samboer jobber for tiden,  og ville slappe av hjemme noen dager. At sønnen lykkes i Sector Alarm i Spania hvor han ble kåret til månedens medarbeider og at svigerdatter er så dyktig lærer med de små (med egne opplegg som hun selger videre til andre lærere) på den norske skolen i Malaga, gleder et mammahjerte. Samtidig er det rart at de er borte. Føler jeg meg ensom, kan jeg alltids ta meg en tur ned.

Jeg tok nyttårsmiddagen på julaften: Kalkunbryst med rosenkål og riskrem med bærsaus

10.Mye tid i 2022 gikk med til  å klage inn forsikringssaker. Ikke alt gikk bra. Det er som med Nav, store selskaper som Tryg og Gjensidige skviser deg om du gjør en feil: Selv kan de gjøre mange og komme unna med alt. Finansklagenemnda støtter de store aktørene.  Regjeringen har ropt varsko og krevd at folk må gis en reell mulighet til å klage og nå frm. Selv er jeg svidd, jeg har lært den sure veien og  spart opp nytt budsjett ved å jobbe og ta inn Airbnb-gjester. Nå er det veldig godt å ha huset for seg selv igjen. Og jeg er klar for nye reiser med bedre planlegging og med full oversikt over forsikringsvilkår. 

Her hoppes det ut i  nye utfordringer i 2023 – trass i høyere huslån selv med avdragsfrihet, dyrere strøm og krig i Europa. . Vi må bare stå på videre. Blir du med på reisen? 

Lev livet.  Husk alt du har å være takknemlig for. Tell hverdagsgledene.

Masse gode ønsker til deg. Takk til hver og en som har støttet meg og som følger bloggen. Dere er hjertelig velkommen til å følge med videre og kommentere. <3

Godt nytt år fra Helsetine

ps; jeg har blitt en racer på reels-vidoer og reisetipsene og tips for single travellers fra Barcelona er sett tusenvis av ganger!

I’m only human

Bildet under er fra nyttårsfeiring med FB-gruppen Karaoke i Oslo på Scotsman med herlig ribbetallerken og mye flott dans og musikk.