Annonse

Sjokk-exit for Petter Stordalen. Hotellkongen og Ving Norge mistet prestisje-hotellene Sunprime Alanya Beach og nabohotellet Cook’s Club Alanya  på Kleopatra-stranden i Tyrkia. Grunnen er økonomisk krangel. Dette er  katastrofalt for reisegiganten og trist for de faste norske gjestene.

Sunprime Alanya Beach ved Kleopatra-stranden i Tyrkia var førstevalget for utallige solhungrige  nordmenn på sydenferie. Mange Ving-gjester kom tilbake år etter år. Hotellet er en oase og har vært flaggskipet for Ving i Alanya.

Bildet. Sunprime Alanya Beach var førstevalget for solhungrige nordmenn i Alanya. Det ligger midt i smørøyet, ved Kleopatra-stranden. Foto: Ving

Populært for Ving-kunder var også det livlige  nabohotellet Cook’s Club Alanya. Hotellene har samme tyrkisk eier: Han lot gjestene  fritt benytte fasilitetene begge steder: Tyrkia leverer alltid, enten du ser etter all inclusive feriesenter eller leilighetshotell

Bildet: Cooks Club Alanya, tidligere Sunpark var førstevalget til nordmenn som liker litt mer liv. Ving og Stordalen er ute. Foto: Cooks Club Alanya

Petter Stordalen: Krangel og brudd.

Men nå er det slutt. Samarbeidet endte i krangel og brudd. Den  tyrkiske hotellsjefen fortalte meg høsten 2022 rett ut av Petter Stordalen og den norske kronen  ble for dyr. Dermed ble det sjokkexit for Stordalen. I 2023 kan du verken  booke new generation-hotellet Cook’s Club Alanya eller Sunprime Alanya Beach  fra Vings reisekatalog.

Den  tyrkiske eieren gikk seirende ut: Han slo sammen de to hotellene til et gigant-anlegg og fridde til Apollo: Via Apollo kan du nå booke drømmeferien sommeren 2023 på nye Cooks Club Alanya. Hotellet kan også bookes på egen hånd.

Les mer her. Sunprime Alanya Beach er gjort om til et Cooks Club-konsept og slått sammen med Cooks club.

Mitt yndlingshotell blir Ving-konsept

Ving står ribbet tilbake. De tok  riktignok det lille hotellet i midten, Royalisa Palmiye Beach fra Tyrkiareiser – et rimelig hotell hvor jeg  har vært fast gjest i flere år:  Men denne lille klatten kan ikke måle seg med gigantanlegget rundt. For en skandale!

Mistet et unikt konsept

Bildene under er fra konsert med den tyrkiske populære artisten Ceren Ozdemir  i den livlige baren på Cooks Club Alanya høsten 2022. Her ville Stordalen likt seg! Det er livsglede og fargerike omgivelser i hans ånd. Men pengene rådde.

Bildet over: Fra min frokost på Royalisa Palmiye Beach, så jeg rett bort på strandhotellet Ving og Petter Stordalen mistet, Sunprime Alanya Beach.

Norske Ving-gjester raste:  -Vi er sinte og skuffet over å miste hotellet vårt

Høsten 2022 traff jeg skuffede norske gjester på Sunprime: – Vi kommer til å savne Sunprime. Vi reiser hit uansett. Det er verre for gjester fra Tromsø. Der har de kun Ving. – Jeg får reise via Stockholm, sa en reisevenninne snytt.

At Apollo overtok Cooks Club-konseptet, falt ikke i smak hos stamkundene:

– Apollo er ikke et typisk charterreiseselskap og flyr ikke fra Tromsø, sa det norske ekteparet jeg traff Sunprime.

Blir grisedyrt

Gjestene jeg snakket mer var også oppbrakt over at hotellet Ving overtok etter Tyrkiareiser – Royalisa Palmiye Beach – blir grisedyrt å booke via Ving.  De nye eierne her er kamerater fra Sverige, opprinnelig fra Konya, og koselige folk. Sammen renoverte de hotellet og ga det en ung, frisk stil. Det kan du se på bildene under:

Jeg har tidligere skrytt av renoveringen og anbefalt Royalisa Palmiye Beach. Jeg booket i 20202 en prisgunstig uke her via Tyrkiareiser/Mixx -travel.  Med Ving blir det grisedyrt. Ferske  bilder  i blogg under.

Sydenferie: Rimelig strandhotell med good summer vibes

Ving mister kunder i  Alanya: Royalisa Palmiye Beach  er ungt i stilen og koselig, men i kapasitet og fasiliteter kan det ikke måle seg med gigant-nabohotellene Sunprime Alanya Beach og Cooks Club.  Hvordan skal Ving klare å tekkes alle gjestene som elsker området rundt Kleopatra-stranden ved å tilby kun dette lille hotellet?

Dette var triste nyheter, Petter Stordalen.  Noen kommentar?

Bildet: At Ving ikke lenger kan tilby Sunprime og livlige Cooks Club Alanya under er sjokkerende og trist. . Det må selv Petter Stordalen være enig i. Han kunne diskutert det med eieren i baren på Cooks Club over en frisk Mojito

Bruker ikke treningstilbudet

I juni testet jeg treningstilbudet ved Sunprime Alanya Beach. Da var det et Ving-konsept. Kanskje eieren kan få mer fart på den behagelige men dovne strand-resorten som Cooks Club-resort? Da jeg besøkte hotellet, var jeg en av få som benyttet trenings-studioet. Jeg fikk instruktøren for meg selv. Den eneste «gjesten» jeg møtte viste seg å være eieren av konkurrenten, Royalisa Palmiye Beach.

Nordmenn dropper trening på sydentur:; Jeg vil drekka og kose meg!

Ving Sunprime trene Sats
Ving Sunprime trene Sats