Annonse

Tumulter i reiselivsbransjen! Ving og Petter Stordalen mister prestisje-hotellene Sunprime Alanya Beach og nabohotellet Cook’s Club Alanya i Tyrkia. De kom ikke til enighet med eieren. Dette er  katastrofalt for reisegiganten og trist for de faste norske gjestene.

 

Sunprime Alanya Beach ved Kleopatra-stranden i Tyrkia er førstevalget for utallige solhungrige  nordmenn på sydenferie. Mange kommer tilbake år etter år. Hotellet er en oase og har vært flaggskipet for Ving i Alanya.

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 350 reisemål i over 60 land. Petter Stordalen er en av eierne.

Bildet. Sunprime Alanya Beach er førstevalget for solhungrige nordmenn i Alanya. Det ligger midt i smørøyet, ved Kleopatra-stranden. Foto: Ving

Populært for Ving-kunder er også  nabohotellet Cook’s Club Alanya. Hotellene har samme tyrkisk eier og du kan fritt benytte fasilitetene begge steder, noe jeg tidligere har skrevet om på min blogg.

Tyrkia leverer alltid, enten du ser etter all inclusive feriesenter eller leilighetshotell

Bildet: Cooks Club Alanya, tidligere Sunpark er førstevalget til nordmenn som liker litt mer liv. Nå mister Ving hotellet. Stordalen er ute. Foto: Cooks Club Alanya

Se helt ferske bilder fra et av prestisje-hotellet Ving mister

Dette må være et stort tap for Ving. For ikke mye kan måle seg med disse hotellene: De ferske bildene under er fra konsert med den tyrkiske populære artisten Ceren Ozdemir og hyggelig samvær med norske Ving-gjester  i den livlige baren på Cooks Club Alanya helt i slutten av august 2022. Her ville Stordalen likt seg! Det er livsglede og fargerike omgivelser i hans ånd. Men pengene råder. 

Sunprime forsvinner helt

I 2023 er det altså slutt: Da kan du ikke booke hverken new generation-hotellet Cook’s Club Alanya eller Sunprime Alanya Beach  fra Vings reisekatalog. Sunprime Alanya Beach blir gjort om til et rent Cooks Club-konsept og forsvinner helt i sin nåværende form. Grunnen skal være uenighet rundt det økonomiske. Ving og Petter Stordalen  kom ikke til enighet med den tyrkiske eieren. Det er dramatisk. Stordalen krevde for mye. Den norske kronen ble for dyr.

Mitt yndlingshotell blir Ving-konsept

Det lille hotellet i midten, Royalisa Palmiye Beach, hvor jeg akkurat nå inntar min frokost,  skal istedet tilbys av Ving. Dette er nå et rimeligere Tyrkiareiser-hotell.

Fra min frokost på Royalisa Palmiye Beach, ser jeg rett bort på strandhotellet Ving og Petter Stordalen mister, Sunprime Alanya Beach.

Til lunsj traff jeg skuffede norske gjester på Sunprime: – Vi kommer til å savne det. Vi reiser hit uansett. Det er verre for gjester fra Tromsø. Der har de kun Ving. – Jeg får reise via Stockholm, sier en reisevenninne snytt.

Blir grisedyrt

Hun har sjekket prisene på Royalisa og sier det blir  grisedyrt å booke via Ving. Dette lille hotellet het før Palmiye Beach og var prisgunstig. Grunnet nye eiere og totalrenovering er det nå noe dyrere i pris. De nye eierne her er kamerater fra Sverige, opprinnelig fra Konya, og koselige folk.

Med Ving skal prisen altså stige ennå mer.

Jeg har tidligere i år skrytt av renoveringen og anbefalt Palmiye. Nå har jeg hotellplass via Tyrkiareiser/Mixx -travel.  Ferske  bilder  i blogg under. 

Sydenferie: Rimelig strandhotell med good summer vibes

Ving mister kunder i  Alanya: Royalisa Palmiye er ungt i stilen og koselig, men i kapasitet kan det  ikke måle seg med gigant-nabohotellene Sunprime Alanya Beach og Cooks Club.  Hvordan skal Ving klare å tekkes alle gjestene som elsker området rundt Kleopatra-stranden ved å tilby kun dette lille hotellet? Eller kommer de opp med noe nytt?

Hotellene Ving mister blir ifølge kilder mulig å booke via Apollo.

– Men Apollo er ikke et typisk charterreiseselskap og flyr ikke fra Tromsø, sier det norske ekteparet jeg treffer på Sunprime.

Dette var triste nyheter, Petter Stordalen.  Noen kommentar?

 

Bildet: At Ving ikke lenger kan tilby Sunprime og livlige Cooks Club Alanya under  er trist. Det må selv Petter Stordalen være enig i. Han kunne diskutert det med eieren i baren på Cooks Club over en frisk Mojito. 

Bruker ikke treningstilbudet

I juni testet jeg treningstilbudet ved Sunprime Alanya Beach. Da var det et Ving-konsept. Kanskje eieren kan få mer fart på den behagelige men dovne strand-resorten som Cooks Club-resort? Da jeg besøkte hotellet, var jeg en av få som benyttet trenings-studioet. Jeg fikk instruktøren for meg selv. Den eneste «gjesten» jeg møtte viste seg å være eieren av konkurrenten, Royalisa Palmiye Beach…

Nordmenn dropper trening på sydentur:; Jeg vil drekka og kose meg!

Ving Sunprime trene Sats
Ving Sunprime trene Sats