Annonse

Carpe Diem nattklubb Barcelona

Dyrt, strengt og danse-forbud. Stemmer ryktene? Hvordan er nattelivet i Barcelona høsten 2021? Her er 4 tips for deg som vil  nyte kvelden med god musikk og en drink i Barna. Sosialt samvær og dans i fine omgivelser er etterlengtet og helsebringende. Bare ikke gå amok med drinkene.

  1. Kom tidlig. Nattklubber i Barcelona koster fra 20-50 euro for en kveld. Ofte får du en drink på kjøpet.  Nattklubber og barer som Carpe Diem stengte lenge kl. 01.00 innendørs, men holdt åpent til 03.00 på terrassen.  Fra medio oktober er klubbene åpne til 05.00 fredag og lørdag. Dansen starter 01.00 etter bespisning. Jeg  testet klubben en lørdag: Da var det så fullt der at jeg kom inn kun fordi jeg var i følge med en mann som har jobbet der. Dette var i 2330-tiden. Stedet var fullt  av festglade og festpyntede mennesker og det var fasjonabelt og god stemning. Her er gjestene noe eldre enn på Opium og Pascha rett borti gaten. Jeg likte godt stilfulle Carpe Diem og kommer gjerne tilbake hit for en drink eller for å spise. Jeg ble positivt overrasket over at dansegulvet var fullt av mennesker og uten de forhatte maskene. Det er maskeplikt ved entrance, men jeg slapp unna med å vise legeattest og pressekortet. En liten seier der. Bildene under er fra Carpe Diem oktober 2021:

I discomodus? Ta på deg ditt råeste antrekk og se og bli sett på  klubber som Opium, Pacha, Carpe Diem og de andre nattklubbene som ligger som perler på en snor på strandpromenaden. Etter stengetid vrimler det av folk på stranden når det er varmt nok. Der kan du fortsette festen med vennene.

Fancy på Carpe Diem. Det finnes rimeligere diskoteker f.eks rundt Ramblas og i El Born. Google deg frem for å se hva som er åpent og sjekk hva folk som har vært her beskriver. Bildene under viser Opium og Carpe Diem. Vær forberedt på bryske vakter; de er der for å beskytte oss mot uønskede hendelser. 

  1. Sjekk ut danseevents og danseskolene. Liker du latino  er det mange muligheter i byen. Danseskolen Rakata tilbyr salsa-bachata-workshops nærmest hver dag. Eventene arrangeres av Fun Salsa Bachata Barcelona. For 10 euro får du gratis kurs, social dans hele kvelden + en cocktail. Her er det maskefritt og god stemning. Vi bytter partner mens vi lærer nye trinn og du kan komme alene. Join via MeetUp. Anbefales hjertelig. Du møter nye venner og har det gøy uten å robbes. Det eneste aberet er at klubben ligger et stykke fra sentrum, nær La Sagrada Familia  og det går kun nattbuss etter midnatt. Ta taxi hjem om du er usikker på veien eller føler deg utrygg. Les også: 10 reasons to love salsa
  2. Sjekk ut eventene til Meetup og Internations.  Meetup har mye kule eventer: Du joiner grupper ut i fra dine interesser. Her kan du delta på gruppe-events, alt fra salsaworkshops, zumba, språk-læring og pub-kvelder til yoga og piknik på stranden. Mange av pubkveldene, feks på Milan og Polaroid i det gotiske området er gratis, men det forventes at du kjøper en drink. Internations har mer offisielle treff for expats, alt fra museumsbesøk til store fester og matkvelder. Her møter du voksne folk som jobber i byen. Alle kan joine eventene, også turister. Betaler du medlemskap, er det ofte gratis. Bilder under er fra Meetup – Milan Cocktail Bar.
  3. Det billigste tipset er å invitere venner til strand-party. Kjøp noen fargerike sjal som de selger mange av langs strandpromenaden og på stranden, ta med god musikk,  nachos, guacamole, salsa og noe god hummus og øl/vin/brus fra butikken. Jeg handler hos pakistanerne, prisene er ok, de har ikke maskepåbud og de holder åpent hele uken inkludert søndag. (Lidl er billigst, men der er de nazi med maskene.) Jeg ser mange slike grupper som koser seg på stranden om kvelden. Da byen stengte ned, var det fest og moro på stranden, Barceloneta, hver kveld og natt. Ta deg en rusletur: Bare å gå rundt og se på folkelivet og ta bilder sent på kvelden er en opplevelse i seg selv. Om du skulle bli tørst på ferden, selges øl/brus i området for 1 euro, og sykkel-taxier tilbyr å kjøre deg hjem for en billig penge mens du nyter  utsikten fra setet.  En av mine nye venner her kjører faktisk en slik drosje. Her gjelder det å være åpen om du vil ha nye bekjentskaper. Disfruta la vida. Lykke til. ps; selv endte jeg en kveld opp på latinobaren FOC på Barceloneta for en nightcup og traff to hyggelige engelskmenn: Foc har rimelig og god mat og drikke og god musikk/stemning. Stedet pleier å tilby dans, men eieren har blitt bøtelagt to ganger for no reason  og tør ikke: Han er som mange andre frustrert og avventer situasjonen. En annen kveld tok jeg et glass vin på den koselige latinopuben Mr Robinson og her danset folk også. Mine venner foretrekker å se fotball på en livlig, irsk pub ved Plaza Rejal, her er det mye liv og røre.

    Nyhet: Nye regler etter 15. oktober: Alt er åpent, kun maskepåbud innendørs på offentlige steder fortsetter.

    Bildene under er fra en nattevandring på stranden.

Les også: Reis uten vaksine og maske til Spania. Slik gjør du det; 5 gode tips

Les også: Slik handler du i Spania uten maske; 4 tips

Les også: Tine i karantene dag 9. Dagens survival-tips: Dans på stuegulvet og vær glad!

Les også: 2021: Vi finner løsninger. Kreativitet er den nye normalen

Les også: Gøy trim og nye impulser i høst? 10 grunner til å elske salsa