Annonse

Da treningssentrene stengte, begynte kreative damer med garasje-zumba: Modige instruktører invitere til dans inkognito i parkeringshus – i 20 kuldegrader! Folk kastet seg i kaldt vann og ble isbadere for å føle seg levende. Jan Thomas ga sminketips for 17. mai på zoom. Annett Sturk lærte amatører å male bilder på internett.  Hva er det rareste du har deltatt på i kovidåret eller funnet på selv?

Nedstenging og restriksjoner til tross: Kreative mennesker finner nye veier og løsninger. Det er jeg glad for. Likevel er det noe sliten jeg innser at jeg må lete etter smutthull i galskapen også i 2021. Som om ikke 2020 var ille nok. Jeg mistet oppdrag og reiser og måtte gi opp studie-opphold i utlandet.

Men når du møter veggen, bokstavelig talt, blir du god på løsninger. Og det gjelder å se det positive i tingene.

  1. For eksempel var det chill på sofaen en kveld med et glass hvitvin og tortilla-chips mens jeg så Annett Sturk trylle med interiør, mat og farger i Sturks Univers – helt gratis – på livesending. Ingen så på meg, jeg trengte ikke dra ut av huset, men kunne nyte helt avslappet. Selv om jeg savner å gå på kurs og møte folk face to face, var det en inspirerende kveld. Det beste med denne damen er at hun er fargesterk og sier at alt passer sammen. Ingenting er feil og man trenger ikke dempe seg. Jeg har begynt å male litt selv også. Sturk har forresten vært i Afrika og jeg gleder meg til å høre mer om oppholdet. Les mer om Sturks univers her. 

Les om Annett Sturks dramatiske døgn i Afrika her. 

Les om hvordan jeg kvinnet meg opp for å male egne bilder her. 

 

Vi ble alle sofagriser….

Online med Sturk…

Annett Sturk viser moter inspirert av oppholdet i Afrika

2. Da treningsentrene stengte igjen og igjen, begynte kreative danseinstruktører med garasje-zumba. Dans i parkeringshus ble en ny trend. To av de som startet garasjedans inkognito var Hilda Kiss og Joy Fresnedi.

I 20 kuldegrader inviterte de til tidenes dansefester. Det var nervepirrende til tider: Hadde vi i det hele tatt lov å møtes og danse? Samholdet ga styrke og vi var litt rebeller.

Etterhvert som våren kom og gradene steg, ble eventet flyttet ut på en platting ved et vann.

Disse danse-eventene har vært  fantastiske å delta på. Dansen gir spenst og styrke og føles litt deilig rampete – latinomusikken er fanastico og så møter jeg bra damer. Derfor kjører jeg gjerne noe mil for å være med, selv om jeg har Sats mye nærmere. Der er det ikke noe gøy lenger: Badstuen har vært stengt et år og deres beste venn er antibac. Her, enten det er i garasjen eller på en platting utendørs ved et vann,  gir vi jernet. Og instruktørenes beste venner er oss. Jeg MÅ bare fortsette, så bra er det. Så noe bra kommer ut av pandemien. Nye bekjentskaper og ny iver. Les mer om inspirerende zumba her. 

ÅÅ, det bildet over er fra en båt i Mexico da. Savn.

3. Jeg er lei av zoom og nett, men da Jan Thomas inviterte til makeup kveld før 17. mai for en rimelig penge, meldte jeg meg på. Bare å se Jan Thomas gjør meg i bedre humør, han har eventyrstemme og er alltid inspirerende og positiv. I tillegg får han meg til å føle meg ung. Dette var en innertier.  Kult at han hadde valgt en voksen modell på alder med ham selv. Hun var blond med grønne øyne, som meg, så her passet tipsene ekstra godt. Jeg fikk ikke notert alt, men proft nok kom tipsene på mail like etterpå med  henvisning til alle produktene. Det var bra.  Les mer om Jan Thomas Studio her.

4. Selv har jeg isbadet siden Erna stengte Norge i fjor og ser med glede at svært mange har isbadet seg gjennom den tunge vinteren. Isbad hjelper på psyken og styrker immunforsvaret. Mange unngår vinterdepresjon ved å bade seg gjennom de kalde månedene. Nylig leste jeg at isbad kan hjelpe mot bipolar lidelse:

En kvinne fortalte til media at hun kunne trappe ned på medisinene etter å ha isbadet jevnlig et par ganger i uken. Isbading kan også gi et kick, restarte nervesystemet og virke jordende.

Jeg hadde neppe fått dette på hjernen, hadde det ikke vært for at Covid-19 spolerte reiseplaner og annet: Så noe godt kom ut av det. Faktisk er det et godt sjekketriks også; mange synes det er tøft og kult at jeg isbader. De kommer bort for å snakke, noe de ikke ville gjort ellers. Jeg har nemlig ikke hund. I am a cat lover. Katter kommer og går som de vil. 🙂

Takk også til Fay Skandsen som dukket opp med gratis online motivasjonskurs en søndag jeg var på vei med bil til  garasjedans noen mil unna.

les mer om mine isbad her. 

Les mer om isbad: Helsebloggen 2021: Slik blir en blogg om helse og isbading til på helsetine.no

Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.

«Det er mye jeg savner. Men – på den positive siden har jeg møtt mennesker jeg aldri ville møtt ellers, det er både isbadere, danseglade og frihetsvenner.»

immunforsvar coronavirus

Wim Hof The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Hva er det rareste du har deltatt på eller funnet på selv i løpet av de tunge og uendelige mange  kovid-månedene?

Hvilke av disse aktivitetene ble du mest nysgjerrig på? Skriv gjerne en kommentar. 🙂