Annonse

mutert virus

MUTERT VIRUS: Det er tøffe tider. Da min kommune Nordre Follo stengte ned i januar grunnet mistanke om mutert engelsk virus, bestemte jeg meg for å isbade 7 dager til ende. Nå er mission completed. Underveis hadde jeg det gøy. Selv om kommunen muterte (endret seg) og livet er rart for tiden, er det like forfriskende å hive seg i sjøen på Hvervenbukta i Oslo-fjorden. Det virker som et adrenalinkick. Endorfiner vekkes, humøret heves og jeg får økt energi i mange timer etterpå. Flere har fortalt meg at vinterbadene motvirker depresjon og får dem gjennom de kaldeste månedene.

Anbefales! 🙂

ET GLEDESKICK: Det er ikke mye moro om dagen. Men det ble det denne dagen med en venn. Først gikk vi turen rundt Hvervenbukta. Det er viktig å røre på koronakroppen og gå seg varm før isbadet. Når blodsirkulasjonen er skikkelig i gang, tåler jeg det kalde badet bedre. Da vi heiv oss uti det iskalde havet på en liten svømmetur, kom folk bort og sa vi var veldig tøffe som badet. 4 grader i sjøen og sol – et skikkelig gledeskick. Etterpå tente jeg i peisen og bød på snacks.

Hjemmelaget te

FRIMINUTT FRA MASKENE: En annen dag badet jeg sammen med Lørdagsbaderne og fikk servert hjemmelaget te av en mannlig isbader: Jeg kunne velge mellom te med revet ingefær og honning og sitronmelisse. Jeg sa ja, takk begge deler. Begge teene smakte meget godt. Et bad og en koselig prat i all vennlighet varmer i de tøffe tidene vi er inne i. Og på stranden er det et kjærkomment friminutt fra masker og alvor.

DEILIG ONEPIECE: Jeg er veldig fornøyd med denne onepiecen! Jeg lette lenge på nett etter et komfortabelt plagg som jeg lett kunne få på meg etter isbad med stive fingre. Valget falt på denne søte onepiecen med dyrefjes fra Ellos. Jeg har fått mye positiv respons når jeg har den på meg: Folk smiler og sier den ser deilig og morsom ut.

GODE SOKKER TIL ISBADET: Gode ullsokker må til under isbadet og her har jeg brukt mye tid på å lete etter de perfekte isbadsokkene. Disse er fra en sportsbutikk og anbefalt av en ung gutt som hadde vært i militæret: Ta disse, sa han. Og jeg lyttet. De er bra, men litt store. Faktisk har jeg like god nytte av enklere ullsokker som jeg har kjøpt på Europris. Det mest irriterende er at sokkene blir fulle av sand, da jeg bader på stranden. Jeg har lært meg teknikken å ta de rett ned i kjelleren og tørke de på noen avispapir, før jeg rister sanden ut i søppelkassen og tørker sokkene i tørketrommelen.

GULT ER KULT: I og med at jeg isbader så ofte, gjelder det å variere antrekk, så ikke alle bildene blir like. Jeg har snart luer i alle mønstre og farger. Og jeg investerte i ny badedrakt – den gule på bildet over. Jeg har en rød som jeg er veldig glad i, men trengte variasjon. Gult er kult, og jeg har fått mye skryt for den. Den lyser opp i vintermørket.

ISBAD GIR HETETOKTER: Fryser du ikke? Er det ikke kaldt? Nei, etter 2-3 iskalde bad i sjøen, er det som om huden brenner og jeg føler meg het, hehe. Jeg er likevel ganske rask til å skifte og jeg har ull fra Kari Traa under one peacen. Så er det på med full varme i bilen. Viktig å tine seg opp igjen raskt. Å fyre på peisen hjemme og ta en god kopp kaffe etterpå er hyggelig.  Noen ganger blir det også en kopp kakao alene eller med en badevenn på kafeen på stranden, Anne på landet.

Nå bader jeg annenhver dag i gult og rødt. Hvilken badedrakt liker du best?

Jeg har også en sort som jeg ikke finner igjen. Nå skal det letes! Under kan du lese mer om isbad og om Wim Hof-metoden.

Les også: Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Les også: Vinter: Fysisk aktivitet gjør livet lettere og hjelper psykisk

Les også: Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.

Les også: Derfor er vinterbading sunt for helsen: 5 gode tips!