Annonse

Danseuke i Kemer, Tyrkia  med Charlotte – og vi er fortsatt like spreke. Her er det dans og moro en hel uke til ende – fra morgen til kveld. Det er åtte år siden sist jeg var på Hotel Viking Star med dansedronningene fra Norge.

Ønsker du en aktiv ferie, kan det lønne seg å reise med likesinnede. På et hotell med Sats-timer i Alanya, opplevde jeg at de fleste treningstimene ble avlyst: Folk ville drikke og kose seg. På zumba med Charlotte i en av nabobyene i Antalya, Kemer, er det full rulle og alle er med. 0645 samles vi til frokost og 0730 går bussen til morgentrening. Dansetimen i en eksotisk hage i nærheten er hard, morsom og effektiv. Så er det tilbake til ny frokost, sol, bad og show med magedans og tyrkisk dans om kvelden. Hotellets eiere byr opp til  dans og vi får swingt oss helt til midnatt og lenger.. En bytur med shisha og middag på restaurant må også med. Etter en knapp uke er jeg støl og sliten, og godt fornøyd  med innsatsen. De fleste dansene var nye for meg og det ble prøving og feiling. De som danser zumba med Charlotte på Sats, Colosseum hver uke, hadde helt klare fortrinn. Nå som trinnene er inne, får jeg kanskje joine en gjestetime der for å lære mer og møte de trivelige damene igjen. Melder du deg på treningstur og hvilken sport liker du?! Neste uke skal jeg slappe av i solen med god samvittighet, det er sikkert. Jeg er tilbake i Alanya; i Kemer kjente jeg folk som jobbet der før og ble rent nostalgisk. Ps; alle restriksjoner i Tyrkia er borte og du trenger ikke lenger vise koronapass eller pcr-test ved inn- og utreise. Borte er også maskene. Og godt er det Les også: Skal vi danse; i Kemer?

Les også: Zumbalover

Les også: Kom deg opp av sofaen!

Les også: Shoutout! Jeg hørte bønnerop, og kom ikke til skade!

Les også: Trenger du hjelp til å komme i form, dra på treningsreise!

For opplegg og tur, kontakt hotellet eller danser og zumbainstruktør Charlotte Garrett.   Zumba

Zumba er ei treningsform basert på aerobic og dans utført til latinamerikansk musikk. Ho blei skapt på 1990-talet av Alberto «Beto» Perez.[1] Namnet «zumba» har inga spesiell tyding, men blei vald tilfeldig som eit merkevarenamn.[2]

Bakgrunn

Beto Perez grunnla zumba ved eit tilfelle på 1990-talet, då han arbeidde som aerobicinstruktør i Colombia. Ein dag hadde han gløymd å ta med seg den vanlege musikken til ein time, og brukte i staden musikk han tilfeldigvis hadde i bilen – hovudsakleg latinamerikansk musikk – som han improviserte trinn til. Etter å ha oppnådd suksess i Colombia flytta han til Miami og grunnla eit zumbaselskap med Alberto Perlman og Alberto Aghion. Dei selde intruksjonsvideoar og byrja å trena instruktørar. Selskapet selde også zumba-merka produkt, som klede, og gav instruktørar tilgang til eit zumbanettverk..[3]

Skildring

Målet for alle zumba-treningsøkter er å røra seg raskt og ha det morosamt. Deltakarane vert oppfordra til å riste på hoftene, sleppe seg laus i dei latinske rytmane, og late som om dei er på fest. Alle kan delta på Zumba, og ein stiller ingen krav til form. Programmet inneber latinske rytmar med enkle dansetrinn, som omfattar intervall og motstandstrening. Dansetrinna er lånt frå merengue, samba, salsa, reggaeton, cumbia og flamenco.

Zumba er også vorte populært i Noreg og vert tilbydd på mange treningssenter.

Kilde: Wikipedia