Annonse

charter-Svein kaster maskene

Charter-Svein tar saken: Maskene ble brent. Nå skal resten av opplaget kastes der pepperen gror og vinkes farvel til.

Svein fikk så ørene flagret

Under en markering for frihet lørdag 12. april, fikk den norske TV-personligheten Charter-Svein Østvik så ørene flagret fordi han var med å brenne munnbind som en symbolsk  handling foran Stortinget. Flere fagfolk har senere gitt ham cred for motet og for å tørre å stille spørsmål ved politikken som føres.

Hva gjør masker med folkehelsen?

Hva gjør slik langvarig bruk av munnbind med oss? Med fellesskapet? Med folkehelsen? Kanskje er det likevel ikke så galt at Svein Østvik stiller spørsmål, skrev kommuneoverlegen i Nordre Follo i protest mot Raymond Johansens arroganse. Selv føler hun seg krenket når hun blir bedt om å ta på munnbind i situasjoner som ikke er hjemlet i forskrift. Les kronikken her. 

Selv svarte jeg slik på kritikken:

Derfor støtter jeg maskebrenningen: Bidrar til kjærlighet og en bedre verden

Humoristisk oppgjør med maskene

Søndag 20. juni deltok Svein på markering utenfor Stortinget igjen – denne gangen for å feire at FHI ikke lenger anbefaler maskebruk i Norge: 15. juni innrømmet FHI at masker har mer ulempe enn nytte.

Under frihets-markeringen med flere gode appeller, ble det tatt et humoristisk oppgjør med maskene:  Svein delte ut munnbind til alle de fremmøtte. Disse ble kastet på bakken, hvorpå deltagerne danset og tråkket på maskene for full musikk. 3-4 masker ble også sendt til værs via ballonger: Et vellykket  stunt som fungerte visuelt og psykologisk:  Vi vinket farvel til maskene og underkastelsen. Maskene er symbol-politikk og vi distanserte oss fra dem på samme måte – rent symbolsk.

Arrangør var Ann Helen v/ Markeringer for frihet og nettsiden Frie Menneske.

«Dette var en Summer Edition, og oppvarming til den store gjenåpningsfesten 24. juli,» forteller arrangøren.

 

NOK ER NOK: Masker har blitt brukt som politisk symbol og for at det skal «se ut» som man bryr seg om smittevern. Nå vinket vi farvel til dem.

Bullo tidende var tilstede og laget en morsom video som illustrerte det som skjedde.

Se dansevideoen der Svein deltar her.

En fagperson som ikke selv var tilstede under markeringen, reagerte slik: – Mye som har skjedd av politiske vedtak under pandemien er rent kriminelt. Det er slike stunts vi trenger nå. Alt som kan live opp, få folk til å le og gjøre det bedre. For mange er deprimert for tiden.

Slik jeg oppfattet seansen virket den på samme måte som PR-stunts for bedrifter. Arrangøren er i mot munnbind og forsøpling som masker fører med seg på gater, i natur og hav. Dette synliggjorde galskapen. Stuntet er et motsvar til Stortinget og maktovergrepene befolkningen er utsatt for i lang tid.  Enkelte har innvendt at å sende opp masker med ballonger er miljøskadelig. Dette er smålig. Man må fokusere på budskapet. 3 symbolske masker i luften er er peanuts i forhold til milliardene av masker som ødelegger verdens hav. Og litt må man kunne leke seg og ha det gøy sammen når man tar oppgjør med dumme påbud.  Alle maskene på bakken ble forøvrig plukket opp og kastet etter markeringen. Les forskeres bekymring om masker som søppelproblem her. 

Fakta: Hovmod og munnbind står for fall

15. juni skjedde det altså endelig: Etter 7 ulidelige måneder med maskepress og maskepåbud, kom FHI til en sunn erkjennelse. Det er ikke lenger et nasjonalt råd å bruke munnbind i Norge. Ulempen ved å bruke munnbind blir større enn nytten.

 

Mange har kjempet mot munnbindtvangen. Adskillige, Svein Østvik og andre,  har blitt mobbet, utestengt og har mistet jobber og verv. Det er nesten ikke til å tro at dette kunne skje i demokratiske Norge.

Les også:  Munnbind: Politikk og frykt fikk overstyre

Nå sier vi: Nok er nok. Aldri mer masker! Bye, bye munnbind.

 

Mer om Jantelov, restriksjoner og mobbing her i denne podden. 

Les også: Hvorfor er det så viktig å kalle forskning og statistikk for konspirasjonsteorier? Hvorfor skal enhver sann opplysning dysses ned?