Annonse

charter-Svein Stein Østvik maskebrenning

Jeg angrer ikke på at jeg var med å brenne masker utenfor Stortinget lørdag. Min fulle støtte går til arrangøren Ann Helen og Markeringer for Frihet. Samtidig vil jeg uttrykke min beundring for charter-Svein som tok av seg masken under arrangementet og står i mot den ramsalte kritikken.

Ja! Jeg deltok under markeringen lørdag med frihetsvenner og ble slått av den varme og kjærlighetsfulle stemningen.

Arrangøren Ann Helen spilte piano og bød på kaffe og kaker mellom flotte og ærlige appeller og kunstnerisk opptreden med frihets-sang:

Spre kjærlighet – ikke frykt – var budskapet.

Hatt lyst til å brenne masken lenge

Da hun sa vi skulle brenne masker og dele det på sosiale medier, reagerte jeg spontant: Ja! Jeg har hatt lyst til å brenne masken min siden i fjor høst, da jeg så hvordan de lokale led under masketvangen i Alanya, Tyrkia. Det brant i fingrene. Nå nylig foreslo jeg en slik symbolsk handling for en liten gruppe venner.

Fikk maske i hånden

Før vi rakk å gjennomføre det, skjedde det her. Foran Stortinget. Enda sterkere. Jeg takket ja til masken som ble gitt meg i hånden og gikk frem sammen med noen frihetsvenner, for å kaste masken i bålpannen.

Møtte Charter-Svein tilfeldig

Tilfeldigvis kom charter-Svein i samme ærend, samtidig. Alle tok bilder av ham, og jeg ble linselus i diverse medier. Funny. Det lever jeg godt med. Og jeg angrer ikke.

Masker blir misbrukt for å få kontroll

Det var en symbolsk handling jeg har sett gjennomført også under  markeringer for frihet  i utlandet. Foreldre og barn har kastet maskene sammen: For å si at slik kan vi ikke ha det. Vi  mennesker, homo sapiens, er ikke skapt til å gjemme oss bak stygge og plagsomme masker. Det er ikke naturlig og det er lite evidens for at maskene virker. FHI frarådet masker allerede i mars 2020! Barn og unge blir tvunget til å bruke maske på skolen og lokkes til å ta dem på, som en ny, sjuk og helseskadelig trend! Utallige eksperter, som Charlotte Haug, har dømt smitteverntiltaket nord og ned. Det verste er at de i mange samfunn blir brukt for å oppnå lydighet og kontroll. Folk blir slått med stokker, fattige får gigantiske bøter.

 

I Norge kan  folk miste jobben om de ikke kan bruke maske av helsemessige årsaker. For hva? For ingenting. For å være et levende vesen.

Unge gutter manipulert

Samme dag som markeringen fant sted, møtte jeg unge gutter i Oslo sentrum med doble munnbind – utendørs – på sparkesykkel. De var manipulert til å tro at de kunne ta livet av voksne om de tok maskene av. De var redde. Det var ufattelig vondt å se. Hvem skal snakke med alle disse unge og få de på rett kjøl igjen og si at ingenting av dette er deres skyld eller ansvar?

Vil gi håp til andre

Om jeg bare kan redde en av de Høie, Guldvog/Nakstad og co har manipulert på det groveste til gå med disse ansiktsbleiene, så er maskebrenningen verdt det. Om en til slipper å bli kalt inn på teppet til sjefen og bli ydmyket for «brudd på maskebruk», om en til slipper å bli kastet ut for å ha feil mening eller slipper å besvime i åndenød mens hun klipper hår med påbudt maske eller skjelt ut av hjernevaskede mennesker på butikken eller på gaten fordi hun går uten, så er det verdt det. Om det gir det minste håp til folk i utlandet som lider voldsomt under restriksjonene, og særlig masketvangen, så er det verdt det.

At demokratiet står ved fall så mange steder på grunn av noe vi før kalte influensa, er bekymringsfullt. Det gjør vondt og gir angst for fremtiden.

Fant nye venner

Jeg har tatt et skritt tilbake og skjermet meg fra folk jeg har tidligere har likt – folk som har truet og latterliggjort meg og andre, sinte og uvitende,  – herskere som har spydd ut propaganda og har misbrukt makt.

Der, ved veiskillet, fant jeg nye venner: Frihetskjempere. Annerledes-tenkende som som meg ikke kjøpte narrativet rått. Det har gjort godt.

Det var ingen tvil, Svein!

Charter-Svein er en morsom mann som våger å være annerledes. At han deltok under markeringen på lørdag, kom helt uventet på meg. Desto bedre opplevdes det å se ham gå rett frem å brenne masken sin på bålet. Det var ingen tvil. Han skulle kasta maska. Han hadde ville kommet før også, men ikke fått det til. Denne gangen fikk han heldigvis beskjed om markeringen i forkant, sa han.

Ble hakkekylling for redaktører

I etterkant har utallige sinnatagger – fra redaktører til ordførere til redde, sinte folk og main stream-nett-troll hugget løs på mannen. Vantro så jeg en ordfører på FB gi Svein skylden for at noen slet med at pårørende ikke fikk besøke et familiemedlem med kreft. Som om Svein har ansvaret for pandemihåndteringen og de altfor strenge og drastiske smitteverntiltakene? Uhørt! Det er neimen ikke rart at så få kjendiser tør ytre seg negativt om de drakoniske tiltakene: De blir utestengt og lynsjet. De mobbes til taushet.

Å kaste maska betyr også å våge å være den man er – derfor liker jeg dette spesielt godt. Her har mange noe å lære, og kanskje noen følger etter.

Dessuten er vi mange som gjerne ville brukt coronamilliardene på kreftforskning i stedet.

Aldri gjort noe viktigere

Spesielt feigt er det at redaktører som Gunnar Stavrum kjeppjager en uskyldig mann. Har Nettavis-redaktøren røkt sokken sin ? Smører han elitevennene? Han vet bedre! Men heller ikke her lot  charter-Svein seg dupere: Han sier at han aldri har følt at han har gjort noe viktigere.

«Jeg har fått masse kjærlighet fra alle som virkelig ønsker en bedre verden og et mer kjærlighetsfullt samfunn, » sier han.

Han har mistet venner, men er ikke bekymret.

«Sånn er det med å utvikle seg som menneske, at noen venner faller fra og nye kommer til. Personlig vekst vekker harme hos dem som forblir stående fast,»

sier Svein Østvik, som han egentlig heter. Om restriksjonene sier han at de oser av skjult agenda.

Se video med Svein Østvik her fra TV2.

Kudos

Kudos, Svein. Kudos – for å si hva du mener – for å kaste masken i all offentlighet – selv om det byr på harme og drittmeldinger fra redaktører og alskens reddharer og bedrevitere.

Dette var gøy. Håper å se deg igjen foran Stortinget og ikke bare i Charterfeber. I TV-serien finner du nok lett en ny makker; mens charter-Hilde limer seg fast til sofaen i selvopptatt og misforstått coronafrykt.

TV-programmet hun lager om sin sykelige paranoia, skal boikottes! Det er det siste vi trenger nå. Jeg orker ikke. Vi trenger håp, kjærlighet, sannhet og  et åpent Norge. Hilde; det er farligere å kjøre bil eller å gå over gaten. Du har gravd deg ned unødig, og det er lov å snu i tide.

Uverdig kritikk

Gruppeklemmen under markeringen ble også kritisert av flere medier. Et slikt uskyldig stunt må man tåle – om man da ikke er grinebiter som ikke unner andre et eneste lykkelig øyeblikk på jorden. Og glem for en gangs skyld smittevernregler. Det var en demo mot restriksjonene, for God´s sake ! Det er forøvrig lettere å vinne i lotto enn å bli smittet av  coronavirus på gaten.

Dødeligheten i Norge er nede i 0,12%  og videre nedstenging er ulovlig, i følge jurist Erlend Efskind som holdt en glitrende appell under markeringen 10. april. 2021. Raymond Johansen er saksøkt for brudd på utallige menneskerettigheter. Nå blir det rettssak styrt av gruppen Lockdown. 

Les også: Hjelp, jeg holder appell

Les også: Hvorfor er nordmenn så lydige? På grunn av Janteloven har 800 000 nordmenn sosial angst. De tør ikke si hva de mener. Hva tenker du rundt dette?

Les også: Å bruke maske kan gi større sjanse for å få viruset (Helsetine)

Les også: 6 dyktige forskere til Aftenposten: Samfunnet er ikke en pasient

SV ga Charter-Svein kritikk for å ha deltatt i demoen. SV- av alle partier, sier nei til lovlige og fredelige markeringer?! Selveste Rødt ville forby demonstrasjonen?! Hva sier det om respekten for menneskeverdet? Selv har jeg meldt meg ut av AP, fordi partiet bryter med menneskerettigheter. Det blir ikke mange partier igjen å stemme på. Det får så være.

Les også: 11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret!

Les også: Munnbind hjelper ikke mot dødelig virus (Nettavisen.)

Ps, hold deg hjemme om du er syk og gå til lege ved sykdom. Vask hender, smil , hold normal avstand, spis vitaminer, ta vare på immunforsvaret og kast gjerne masken.

Bilder er lånt av Nettavisen og VG , jeg er med på de.