Annonse

pusse opp med fliser

Jeg har ikke så mye penger, men jeg bruker likevel sommeren til å lage bad i et gammelt vaskerom. Ved å bruke rimelige håndverkere og gå for enkle løsninger, kan du også ha råd til å oppgradere boligen i sommer. Her er 5 gode tips til hvordan du kan pusse opp på lavbudsjett.

Følg opp-pussingen og livet mitt på Instagram. Jeg legger stadig ut Instastories.

  1. Ikke velg den første og den beste håndverkeren til å hjelpe deg. Endel  større firmaer er dyre å drive, og de vil derfor ta mye mer for jobben enn andre. Legg ut jobben på Finn eller mittanbud.no og få tilbud fra 5-10 stykker. Eller spør venner, de fleste har noen gode tips. Når du har flere tilbud, kan du også prutte prisen med det firmaet du liker best. De fleste er villige til å gå litt ned i pris for å få jobben. Du kan også be håndverkeren om en ekstra tjeneste på kjøpet. Slik fikk jeg selv et godt tilbud som selv erfarne oppussingsvenner syntes var rimelig.
  2. Velg enkle løsninger. Jeg tenkte stort og flott og det gjorde håndverkeren også. Tilbudet jeg fikk for å lage bad i et gammelt vaskerom i kjelleren var svimlende høyt, og jeg la det på is. Men så droppet jeg noen dyre løsninger, bestemte å male veggene heller enn å  bruke fliser og valgte lavkostpriser på gulvet(du får dem til 30 kroner for kvadratmeteren, mine kostet 85)  – som i følge de yngste i familien ser majestetiske ut! Det er de du ser på bildet. Dermed får jeg badet til halve prisen – på lavbudsjett. Litt svir det å vite at håndverkerens siste kunder hadde så god råd at de kastet penger etter dem og sendte dem på kurs for å lære spesielle teknikker slik at de kunne trylle med maling til 1000 kroner literen. Jeg er lei av å måtte tenke lavbudsjett! Men når det kanskje blir tøffere, hvem bryr seg? Da jeg så resultatet av den dyre oppussing-jobben tenkte jeg at jeg ikke trenger å imponere med farger i dødens dal; sort.
  3. Ikke gå for «Norge i svart, hvitt og grått.» Vi bruker stadig mindre farger, og det gjør at alle leiligheter lagt ut for salg ser nesten klin like ut! Meglerens nye råd er å velge  mer utradisjonelt. Folk vil ha noe nytt! Det kan være noe så enkelt som en kontrastvegg i en kul farge. Da jeg nettopp var på en runde for å finne rimelige fliser, ble jeg matt over at alt de ville selge meg var grått. «Stramt, rent, minimalistisk,» ivret ekspeditøren og viste meg en nitrist gråsort flis som minnet om en gravsten. Riktignok kan skifer og varme grå toner være fint, men når alle har det, blir det skummelt likt. Den eneste jeg så reagere på flisutvalget, var en utlending: Ekspeditøren viste ham baderomsfliser i beige, og han protesterte! «Det er kjedelig! Jeg må ha en kontrastvegg i rødt.» Og den veggen kan han male, det er billigere enn fliser. Selv vil jeg leke meg med turkis og fant inspirasjon i bildet under. Litt varme i alt det grå er viktig – og rimelig å fikse.

  1. Bruk google for å finne ut hva du liker. Jeg brukte mye tid på å google trender, fliser og baderomsmøbler og tok bilder av det jeg likte. Slik kom jeg mer i kontakt med min egen smak, noe som er krevende når det meste er svart, hvitt og grått. Noe av det jeg falt for, fikk jeg beskjed om av håndverkeren var gammel stil: «Det er sånn vi liker det i landet der jeg kommer fra. Klassisk.» Det var en interessant oppdagelse. Å google bilder og bruke fantasien er gratis, og du kan skape det samme uttrykket mye billigere. Jeg velger å ikke lage badet for eksotisk, da det skal være en enkel hybelløsning  – men bare det å vite at det finnes varmere mønstre og toner der ute til en rimelig pris, gjør meg lykkelig. Under ser du bildet jeg falt for, som i følge trendmesteren er gått ut på dato. Her hjemme skal det være gigantfliser i grått.  😉

  1. Ikke råd til å pusse opp? Det går an å leie ut et rom en stund, for å dekke noen av utgiftene til oppussing. Det skal jeg! Folk leier ut gjesterommet eller kjellerleiligheten og bruker pengene til å freshe opp i heimen. Selv har jeg et gammelt rekkehus jeg har måttet oppgradere mye i årenes løp. Jeg har fått det til fordi jeg har avdragsfrihet på lånet, jeg har fått noe penger i forskudd på arv, og jeg har i tillegg tatt opp byggelån på huset som jeg kan bruke til hva jeg vil ved behov. Foreløpig har jeg vært fornuftig og ikke kjøpt meg ny fancy bil eller nye møbler for pengene, men det er altså mulig. Det er nå vi lever, ikke i graven. Ingen blir lykkelig av å spare seg til fant.

Kommentarer og flere gode tips og råd? Skriv gjerne et innlegg på bloggen. 🙂

Følg opp-pussingen og livet mitt på Instagram. Jeg legger stadig ut Instastories.

Les også: Leie ut i egen bolig eller la vær? Her er 3 grunner for og mot

Les også: Lyse farger ga fresh stil til gammelt rekkehus

Les også: Slik velger du nye farger!

Les også: Slik pusser du opp billig

Les også: Rimelig oppussing av bad