Annonse

Hva gjør vi i sommer når sydenturen er avlyst? Å støtte hotellnæringen i Norge ved å ta inn på hotell alene i sommer, kan fort bli en kostbar affære. Og ensomt! Her er noen turer du kan ta sammen med andre – om du har råd: Sykkeltur i Rondane, yoga i Valdres eller malekurs i Aurland? Eller hva med Lofoten eller tokt med Christian Radich?

Jomfrureiser måtte legge ned mye av reiseaktiviteten grunnet coronasituasjonen. Selv var jeg på treningstur med Jomfrureiser på Tenerife, da det ble meldt om lockdown i Norge.  Siste nytt er at vi ikke kan reise utenlands på lang tid ennå. Men Jomfrureiser har noen turer i Norge i sommer – for gifte og skilte kvinner i alle aldre.

Her er turer du kan ta med Jomfrureiser i sommer:

Rondane – sykkeltur med norsk leder: 

Liker du å sykle på terrengsykkel eller el-sykkel, kan du være med på 5 dagers sporty jentetråkk med damene. Det er oppmøte på Hjerkinn på Dovrefjell, med magisk utsikt mot Snøhetta. Hit kommer du med tog eller egen bil. Det skal sykles innom Dovre, Folldal, Stor- Elvdal og Ringebu.  Turen starter 1. juli. Pris fra kr 7950,-

Yoga og fjelltur i vakre Valdres:

Er ikke sykkel helt deg, kan du heller bli med å nyte yoga og Valdres i sin vakreste sommerprakt i fire dager. Det er opphold på Nythun høyfjellsstue ca. 20 minutter utenfor Fagernes. Disse dagene skal damene nyte deilig yoga, nyte norsk natur i fjellheimen og spise nydelig vegetarmat. Turen starter 15. juli. Pris fra kr 7500,-

Mellom himmel og hav i Lofoten

Lofoten er en drøm for mange. Nå har du sjansen. Her blir damene invitert til å oppleve kysten, fjelltopper, flotte båtturer, rorbulivet, fisketur og god mat. En sosial og hyggelig ,aktiv ferie. Turen går fra 18-25 august. Pris fra kr 19300,-

Jomfruhelg, yoga og vandrereiser til Oslo

I disse rare tider har Jomfrureiser snudd seg rundt – og kommer nå med flere spennende nyheter i sommer/høst: «Først og fremst er det Jomfruweekend på Geilo siste helgen i august,» informerer sjefsjomfru Charlotte.  Som en nyhet arrangerer de reise for mor og barn(barn mellom 7 – 15 år). 26.juni – 30.juni til Øigardseter i Gudbrandsdalen. Her blir det barneyoga. Jomfrureiser har også en deilig yogareise til samme sted 01.- 05.juli kun for jenter – uten barn. I tillegg vil de komme med en yogareise til Engø Gård (august) med Henriette Lien.  Under planlegging er også vandrereiser til Oslo for den som vil oppleve noe annerledes i storbyen første uken i august samt 3 perler i nord- Norge i slutten av juli (rundreise med mindfulnessleder)

 

Carpe Diem tilbyr singelturer for menn og kvinner. Når alle utenlandsturer er avlyst, er det fortsatt muligheter i hjemlandet.

Her er tre Norgesturer du kan ta med Carpe Diem:

Bilde lånt fra Carpe Diems nettsider

Valdres & Jotunheimen – fjell og gourmet

Dette er en fin tur som ikke koster for mye. En aktiv ferie i Valdres, rett og slett. På Grønolen Fjellgard skal gourmetmåltider nytes og fjelluft innhaleres, i følge reklamen. Toppturer blant annet til Mugnetind og Knutshø. Turen starter 5. juli 2002. 6 dager fra kr 8.980. 

Sommertokt med Christian Radich

Lyst til å prøve noe du aldri har gjort før? Sammen med en aktiv gjeng kan du delta på tokt med Christian Radich langs norskekysten fra Ålesund til Bodø.  Her skal det jobbes ombord og overnattes i hengekøyer, så det blir aktivt og sosialt. Om du vil, kan du bli med videre helt til Harstad. Turen starter 4. juli.  8 dager fra kr 15 820,-

Aktiv ferie på Helgelandskysten

Vakrere blir det ikke, lover Carpe Diem. På denne turen kan du oppleve den vakre Helgelandskysten med Brønnøysund, Torghatten, Vega, Herøy, Dønna og Sandnessjøen. Her blir det både sykling, fjellvandring og sjokoladesmaking. Turen starter 6. august. 6 dager fra kr 18,990.

Yoga og malekurs i fjellheimen

Det er flere muligheter: Liker du yoga og maling kombinert med fjelltur, frister Henriette Lien og makker og malermester Anette Sturk med tredagerstur til enten Fjærland eller Aurland  i sommer.

Turen på boutique hotell i  Aurland koster 8100 og starter 5. juli.  Turen til Fjærland fjellstue koster kroner 8700 og starter 17. juli.

Fjellferie for single på Gol  – alene eller med barna

Også Unni Belseth som driver Unnis aktivitetsferie, har vært nødt til å tenke nytt i sommer. Parga i Hellas er avlyst. Ferierer du alene med barn kan du være med til Den norske fjellskolen på Høvringen 13.-19. juli. Priser – se linken. Ferierer du alene med barn kan du også møte likesinnede på Oset Høyfjellshotel fra 6.-13. juli. For priser, kontakt Unnis aktivitetsferie.

Unni vil samle single voksne på Golsfjellet

Voksne med single venner og venners venner (ingen barn!) er hjertelig velkomne til Guriset Høyfjellshotell fra 6.-13. juli med muligheter for forlenget opphold. Muligheter for bad og sol, fotturer, kanopadling, sykling, natursti, båttur med fiske og middag i lavvo. Pris per døgn minimum 5 døgn Kr. 950,- Pris per døgn minimum3 døgn Kr. 1050,- Enkeltromstillegg per døgn kr. 150,- Prisene inkluderer: Frokost, lunsjpakke, middag og de fleste aktivitetene

Sydentur til Kristiansand?

Les ellers tips fra Aftenposten: Et eventbyrå vil arrangere sydentur til Kristiansand. Kristiansand er det nærmeste vi kommer Spania i Norge. Der er det deilige strender, om enn ikke så værstabilt som lenger syd. Du kan leie hytte på Hamresanden (bildet over) telte eller finne annet billig bosted. Om Tromsø og midnattssol er en drøm så arrangerer de kanskje det også. 🙂

Fjellflørt på Hardangervidda

Også DNT har så smått begynt å åpne hyttene igjen og har noen turer som ikke er avlyst i sommer. Blant annet arrangerer de 3 dagers fjellflørt for menn og kvinner på Hardangervidda. 2 dagers fjelltur med overnatting i hengekøye står også på menyen. Les mer om turer og treff på DNTs hjemmesider.

Hvilken av disse turene frister mest og hvorfor? Send meg gjerne tips om andre turer i Norge. NB – kontakt turoperatørene. I disse ustabile tider, kan jeg ikke garantere for at turene går som normalt. Lykke til.

Les også: 8 råd i krisetider: Disse knepene kan hjelpe deg!

Les også: Coronafrykten:I dag tok jeg meg en kake som Pippi, lyttet til pensjonistene og ble beroliget.

Les også: Spania, Mexico, Tyrkia, Hellas: Her er reisene du kan ta når alt dette er over

Les også. Tipsene du trenger nå: Slik dater du trygt i coronaens tid

Fotos lånt fra Carpe Diem, Jomfrureiser, Unnis Aktivitetsferie og inatur.no