Annonse

Det er sommer og de fleste må bli i Norge. Det kan være en fin anledning til å gjøre noe med coronakroppen. Her er 5 enkle tips til vektreduksjon samtidig som du får mer energi og bedre humør.

  1. Få i deg nok fiber! Det er enkelt, men glemmes og kan ikke gjentas ofte nok. Folk forteller meg stadig at de sliter med oppblåst mage, gjærmage, og problemer med fordøyelsen. Dette er tilstander jeg selv har hatt, men funnet løsninger på som jeg gjerne deler: Ved å starte morgenen med havregrøt kokt på vann med litt kli, rosiner, kanel, bær, nøtter og med Styrk melk over + en Biola-yoghurt,  er treg mage en saga blått. Samtidig gir grøten metthet som varer. Ta en kaffekopp eller to, det øker forbrenningen og smaker godt. Husk å drikke vann. Har du ro rundt måltidet og tid hjemme før du stresser avgårde, ordner ofte fordøyelsen seg selv. Det er en sååå god følelse å vite at magen fungerer. Og du vil se slankere ut. Litt frukt og mye grønnsaker er også bra, men spis med måte – du kan få magesmerter om det er uvant. Har du veldig sensitiv mage, kan det være smart å koke grønnsakene heller enn å spise de rå. Til middag velger du proteinrik kost som mye mager kylling, fisk, skalldyr og egg. Og forsiktig med lyst brød og gjærbakst.

 

2. Få en mer aktiv livsstil. Skal du gå ned i vekt og holde kiloene unna,  må du ha en aktiv livsstil, i følge online-coach-foretaket Epilept. «Hvis du går fra en inaktiv til en aktiv livsstil, kan forbrenningen din økes med så mye som 300 %. En aktiv livsstil handler ikke bare om toppturer. Den daglige aktiviteten skal ikke undervurderes. Det kan være alt fra å vaske leiligheten, gå til butikken, sykle til jobb, lufte bikkja og å ta trappen i stedet for heisen,» skriver nettstedet. Finn noe du liker: Styrketrening og intervalltrening er effektivt, både for formen og å miste noen kilo. Selv elsker jeg å svømme og bade. Jeg må svømme 20 minutter for å få en real effekt og svømming øker sultfølelsen, men det gir jeg blaffen i. Det er sommer, og jeg kan ha med knaskegulrøtter og sukkererter istedenfor å falle for kanelbolle i kiosken hver dag. Vil du ha is, kjøper du bare den minste isen. Gjerne fruktis eller is uten sukker. Eller en smoothie. Simple as that.

3. Det enkleste er ofte det beste. I følge en artikkel fra i form, kan selv en time helt vanlig gåing i raskt tempo gi deg flatere mage og vektreduksjon. Dette kan du få til, hvor som helst. Er du glad i yoga, vil det virke både avspennende, avstressende og slankende. Ellers er det å løpe raskt i korte distanser alltid bra, om du liker det. For meg som hater jogging, er en rask gåtur rundt sjøen å foretrekke, avsluttet med svømmetur. Eller dans – dans er gøy, slankende og motvirker sykdommer  som demens.

4. Sov deg slank og vakker: I følge en artikkel hos Aktiv trening er noe så enkelt som søvn helt essensielt om du vil gå ned i vekt. Åtte timers søvn i et mørkt og kjølig rom gjør deg slankere. Mange sliter med søvnproblemer: Et tips er å unngå koffein og mye alkohol sent på kvelden. Hold på rutinene, legg deg i normal tid og du vil våkne mer uthvilt – og med mer glød i huden.

 

 

 

5. Vi sitter oss syke.  I følge Fitnessbloggen er det direkte helsefarlig å sitte så mye i sofaen og ved tastaturet som vi har gjort nå under coronakrisen. I en undersøkelse som ble publisert i tidsskriftet American Journal of Epidemiology fant forskere ut at kvinner mellom 50 – 74 som satt mer enn 6 timer om dagen, hadde 37 % større sjanse for å dø enn jevnaldrende kvinner som bare satt 3 timer om dagen i løpet av en 14 års periode. For menn var sannsynligheten økt med 18 %. Dette er et godt argument for å bruke pausen i jobben på å spasere en runde i korridorene, eller å gå deg en tur med barna når du kommer hjem fra jobb,» melder Fitnessbloggen. Og nå fikk jeg dårlig samvittighet – så nå løftes denne rumpa fra skrivestolen! Jeg skal gå rundt Hvervenbukta og ta meg et bad! Og du tar deg en tur i skogen! Under ser du min frekke belønning etter 7 timers dans med SalsaNor utenfor Kunsthøgskolen i Oslo i sommervarmen.

Les også: Fem år etter: Slik gikk det med Linda som gikk ned 55 kilo

Les også: 10 enkle tips til deg: Slik blir du sunnere

Les også: Hvordan bli kvitt magefettet? 6 kjappe tips

Les også: 10 råd fra fagfolk i koronaens tid: Hold på rutinene; tenk på noe annet og vær aktiv!

Tid for å kvitte oss med puta og komme ut i skog og mark! 😉