Annonse

Vil du komme i bedre form i det nye året og gå ned et par kilo? Få motivasjonen her! «Det er oppskrytt å trene med andre. Vær ego og legg løpet selv!», hevder Helsetine og trår til med 10 enkle tips.

Du vet hvordan det er! Venninnen som skulle være med deg på joggetur, mens som melder avbud på grunn av sykt barn. Kjæresten som heller vil ligge på sofaen enn å være med på styrke-timen på gymmen. Vennen som ber deg på kaffe, og plutselig er tiden gått og det ble ikke noen trening den dagen heller .

  1. Vær pur egoistisk, for en gangs skyld. Bli din egen motivator. Da dropper du ikke treningstimen selv om det ikke passer for noen andre.
  2. Finn noe du liker. Jeg har halset etter venner på 2 mils skitur med blodsmak i munnen og tråkket rundt i fjellet med en gjeng som ikke vil stoppe når jeg trenger det. Det er mye bedre å svømme, danse, gå tur, trene styrke eller gjøre noe du liker – for deg selv. Jeg mener ikke at du skal ditche vennene, bare at du ikke skal la de stoppe deg fra å gjøre det du egentlig vil. Bare en spasertur en halvtime daglig, gjør enorm forskjell og kan redde liv! Og du vil ikke dø, fordi treningsvennen sviktet! 🙂
  3. Når du gjør deg selv til sjefen, da går du på den spinningtimen, flamencotimen eller løpetreningen på mølle uansett.  Joiner noen, er det hyggelig og/eller en bonus, hvis ikke, er det de som går glipp av noe og ikke du. Har du lyst til å gi opp halvveis, så tell til hundre og ned igjen – helt til timen er over. Det sitter i hodet, og du gir ikke opp.
  4. Bruk tid på yoga og pilates-timer. Planlegg og book timer via appen. De rolige timene frigjør tanker som gir deg overskudd til andre tyngre timer og oppgaver senere.
  5. Kjøp noe nytt og fresht treningstøy som gjør deg glad. Trener du på studio, så ha alltid en bag med treningstøy + treningskort, drikkeflaske og håndkle liggende i bilen. Det har jeg. Slik blir det lettere å trene akkurat når det passer deg. Har du ikke bil, så sett treningsbaggen rett foran inngangsdøren i gangen! Da kan du ikke unngå å se den. 😉
  6. Sørg for nok søvn, nok drikke (vann) og unn deg en sjokoladebit eller kakestykke av og til – gjerne den første timen etter treningen, da er forbrenningen på topp og kaloriene fester seg ikke så lett. Å nekte deg alt søtt, gjør presset for stort. Putt inn mer grønnsaker, kylling og fisk i kosten, samtidig som du unner deg bare litt mindre av kosematen og kosedrikken.
  7. Del bilder og treningsstatuser på sosiale medier som Facebook og/eller instagram. For meg er det en egen motivasjon og føles som belønning. Så får heller FB-venner bli lei av deg/meg. For all del, styr unna negative energityver og lyseslukkere! Husk at noen vil alltid heie på deg, ikke minst du selv. Det er den indrestyrte delen av deg du må få tak på. Så lenge du booster din egen treningsglede, når du ditt eget mål om å bli stolt av deg selv og fortsetter innsatsen. Du gjør treningen til din livsstil.
  8. Når du har funnet yndlingssporten din, så meld deg på en treningstur, gjerne til utlandet om mulig. Du trenger ikke  å vente til noen har tid til å bli med deg, du treffer likesinnede på turen som også liker golf, dans eller yoga. Dermed er den positive sirkelen i gang og du får nye venner på kjøpet.
  9. Ikke tenk verken på kropp, prestasjoner eller slanking, tenk på at du er snill med kroppen din og lar den bli sunnere, gladere, og ikke minst sterkere, og at du frigjør endorfiner (lykkehormoner). Selvfølelsen vil øke i takt med treningen.
  10. Ta en pause. Plutselig går du på en nedtur og orker ikke. Da er det viktig å ha omsorg for deg selv. Gi deg selv en bamseklem og ta den iskremen du har lengtet etter. Om noen dager er du tilbake.

Lykke til med nye aktiviteter! Følg meg gjerne på instagram – helsetine.no

Hva er din yndlings-sport? 🙂

Les også: Fem år etter: Slik gikk det med Linda som gikk ned 55 kilo

Les også: Sylvi Listhaugs oppskrift til folkehelse: Kreft, diabetes og hjerteinfarkt

Les også: 10 grunner til å elske salsa.

Les også: Jeg testet pop-yoga.

Les også: Jeg testet dansetimen NIGHTCLUB.

Les også: Å komme tilbake etter sykdom: Styrketrening 15 måneder etter. 

Les også: Alt jeg synes er rart med treningstrender

Klem fra helse-Tine, helse-journalist, coach, lærer og blogger.

Les også: Derfor kjøper jeg treningstøy på nettet.

Fant du feil i artikkelen eller vet om noe som kan gjøre den bedre: Kontakt meg på tinecec@gmail.com