Annonse

Coronatider: Sønnen og jeg tok påskefeiringen på forhånd. Med to meters avstand og antibac bunkret vi foran TV-en og PC-en. Uten brettspill, men med pizza, brus og klementiner. Vi nøs en gang hver og sa unnskyld. Så smurte vi inn henda med antibac for tredje gang

Jeg blogger om livet i hjemmekarantene etter en tur til Tenerife. Dette er min 8. dag i karantene.

 

Las Palmas

  1. I morgen skulle jeg reist til Las Palmas. Jeg skulle gått på spanskkurs, tatt inn på enkelt tomannsrom på hostel, truffet nye mennesker, vandret rundt i gamlebyen, nytt stranden,  og skrevet om kulturen. Alt er avlyst. I stedet satt jeg og prøvde å avlyse turen med Norwegian og søkte Tryg om refusjon av reiseutgifter. Samtidig kom Ernas strenge beskjed: Årets påskeferie blir hjemme: Kjøp noen fine brettspill, og lat som du er på hytta. Jeg fikk en nedtur, både grunnet dette  og pga coronatroll som nå florerer på nettet: Hva med å være litt snillere med hverandre? I dag har jeg roet meg ned.

Tok påskekosen på forhånd

2. Det er en stund siden jeg har sett sønnen. Jeg var på reise på Tenerife og etterpå kom beskjed om to ukers hjemmekaranene. I dag tok vi igjen det forsømte. Vi tok påskeferien på forhånd. Kjæresten hadde tipset meg om at sønnen hadde fått ny, kul sveis. Den var stilig.

«Jeg ser litt eldre ut,» sa han, og jeg nikket.

«Lett skjeggvekst også. Det visste jeg ikke at du hadde,» sa jeg og han smilte. Han hadde hatt det en stund.

«I går var jeg veldig lei meg,» sa jeg.

«Ja», sa han. «Jeg merket det. «(Det var fordi jeg ringte ham og hylgråt.) En time før hadde vi snakket sammen og alt var bra. Men så kom meldingen om fortsatt isolering og jeg følte meg lost. Brakkesyke i full blomst. Og slemme coronatroll.

Kommer noe godt ut av krisen

3. «Vi får la være å klemme så mye og sånn da,» fortsatte sønnen.

«Ja,» sa jeg. «Jeg har vaska henda, og her ser du jeg har antibac.»

«Det er rart, nå føler man seg skitten nå om man ikke bruker det hvert 15. minutt,» sa sønnen.

Vi renset hendene i takt og det var som en pakt.

Vi fulgte ikke Ernas anmodning om brettspill. Men vi holdt avstand, vaska henda mellom hver pizzabit og drakk brus. Jeg hadde pyntet opp med en påskehare fra Nille og kjøpt marsipanbrød. Så chillet vi med TV, telefonene våre og macen slik vi pleier. Sønnen lurte på om det kunne komme noe godt ut av denne krisen, som billigere boligpriser? Han og kjæresten kommer ikke inn på markedet. Det vet jeg ikke.

«Kanskje vi blir mer takknemlige for alt vi har. Mindre stressa?»  sa jeg.

«Ja, eller kanskje verden trenger å roe seg ned,» sa sønnen med et smil: Han tenkte på klima og miljø som alle de unge gjør. Sønnen liker seg hjemme: Det er slik hans generasjon er, sier han. Han lager musikk og har ikke fritidsproblemer. jeg, derimot, er rastløs og vil ut å fly igjen så fort som mulig. Vi får bare ta en dag av gangen, som rådet er nå.

Atypical og Sex Education

4. Sønnen lurte på hva jeg skulle i kveld, og der hadde jeg ikke mye spennende å komme med. Chille hjemme. Se en film på Netflix, kanskje? Sønnen har tidligere anbefalt meg serien ATYPICAL. Den er super og bør sees. Selv prøver jeg å lære meg spansk og liker spanske og mexikanske/latinamerikanske drama-serier som La casa de las Flores. Serien Sex Education er også et tips. Se serien i to sesonger, så vet du hvordan man gjør det når det endelig blir lov å treffe noen igjen. Sønnen har samboer, så jeg snakker for oss andre…

Forresten har jeg begynt å chille på badet. Deilig å føne håret selv om det er tørt. Ny hobby på hjemmeplan. Gir en kriblende deilig følelse på ørene. Nok en ting jeg har lært av Netflix og serien jeg nevnte, Sex Education altså… Dette cycling outfitet er forøvrig fra HM.

Bestill bøker og hårfarge på nett

5. Ellers så er jo dette tiden for å lese bøker du lenge har tenkt du skal lese. Jeg anbefaler Bjørg Thorhallsdottirs nye bok Trøst. For det er det vi trenger nå: Ikke corona-troll eller corona-politi og angst for å gå i butikken og møte stygge og mistenksomme blikk. Men ren og skjær trøst og omtanke for hverandre. Kjærlighet. Håper du tar det innover deg. Jeg har lett etter en bok jeg ble anbefalt av en Linkedin-venninne: Røde Lepper, Skarpe Tunger av Beate Winter. Dette fordi jeg har røde lepper når jeg isbader. Men den fantes ikke. Jeg kan bestille den på nett og få den rett hjem, sa kassadamen. Det er bra da! Klær, sminke, hårfarge, bøker, kaffe, alt som nå er fratatt oss kan enkelt bestilles på nett!

«Det er på nett alt skjer nå,» sa sønnen.

«Vi har beveget oss 15 år fremover i tid, der undervisning, trening, møter og alt  skjer digitalt.»

«Å, ja,» svarte jeg skeptisk. Jeg er sosial og liker å se folk. I mellomtiden henger jeg på badet når jeg er lei av kjøkkenet og stua. Hejdå.

      

Les også: En svart sykepleier blir anklaget for barnedrap. Er hun uskyldig?

Les også: 5 grunner til å elske bøker

Les også: Coronaviruset: 10 ting som gjør det lettere å være deg akkurat nå