Annonse

Slik kan det gå det når man gjemmer hodet i sanden og ikke kommer med en uforbeholden unnskyldning og tar på seg ansvaret som voksen-person! Trine Skei Grande klønet til forklaringene om sexen i åkeren med en 17-åring og Erna ville ikke involvere seg. Da følte gutten seg uthengt: Gutten og hans venninne har nå begge varslet om saken. De mener Grande må gå i seg seg selv og fortelle sannheten om det som skjedde – samt be om unnskyldning!

Hva synes du nå? Skylder Trine Skei Grande hele festen en stor unnskyldning, slik venninnen til 17-åringen krever – eller er dette en vendetta – en hevn-aksjon? 

Jeg har forsvart Trine Skei Grande rent presse-etisk: Det var en frivillig, dog pinlig sexepisode i en åker under en privat fest etter et bryllup i Trøndelag for 10 år siden som ikke hadde noe i media å gjøre.

Men Grande klønet det til og sa ifølge media at hun ikke var noen overgriper – og ifølge han – at han hoppet på henne.

Da han møtte henne – eller omvendt

Et vitne på festen, venninnen til gutten, har nå levert en varsling der hun sier at hun reagerte sterkt på Grandes oppførsel den gangen. Gutten har gjort det samme: Grande og gutten var i følge ham enige om ikke å si noe, men slik han opplever det, brøt Trine Skei Grande løftet og gikk ut i media. Hun skal også ha servert partifeller og media en historie  om at «han hoppet på henne.» Gutten følte seg uthengt som overgriper – de gikk en tur, lå sammen og det var frivillig, uttalte han til VG. Nå hevder vitner på festen at de var to om det og at hun må fortelle sannheten.

Når den private episoden kom feil ut i media, føler gutten og venninnen seg ydmyket og står likevel frem og leverer varslinger til statsministeren. Venninnen vil at Grande skal gå i seg selv og kommunisere ut en sann versjon.

» Jeg synes hun skylder hele festen en stor unnskyldning,» sier guttens venninne til VG.

Gutten selv sendte et brev til Erna der han ga sin versjon – selv om han i utgangspunktet ikke ønsket å uttale seg.

«Så galt kan det gå, og så uheldig kan det bli når statsledere gjemmer hodet i sanden.»

Jeg savnet unnskyldningen

Jeg uttrykte i mine blogger sympati for Grande og mente at episoden tilhører privatlivets fred. Enkelte at mine lesere reagerte: De mente at hadde det vært en mannlig politiker i en alder av 38 og en jente på 17, så hadde vi slått hardere ned på det.

Da gutten sto frem i VG og sa han følte seg fremstilt som en overgriper, ble det også en annen situasjon: Jeg reagerte på at Grande etter dette ikke kom med en uforbeholden unnskyldning hvor hun tok på seg ansvaret som voksenperson. Det virket som det smarteste å gjøre. Jeg reagerte i tillegg på at Erna ikke var villig til å ringe gutten når han var åpen og sa i media at han gjerne ville forklare seg for henne:

«Det har hun altså likevel gjort, som en fornuftig voksenperson – men først etter at han varslet og i en privat og fortrolig samtale som vi ikke skulle vite noe om. Men ting kommer ofte for en dag, selv for ministre! «

Hverken Grande eller Solberg vil uttale seg noe mer om saken.

Hva gjør vi nå? Sier case closed nok en gang?

Les også:

«Jeg var edru og svært sjokkert over Grandes oppførsel, sier 17-åringens venninne.»

Les saken i VG her.

Les også min blogg:

Nå må vi slutte å mobbe Trine Skei Grande!

Les også min oppfølger:

Jeg tilgir Trine, men om det var min sønn hadde jeg hatet det!

Les også det jeg trodde var min avsluttende og oppsummerende sak:

«Det er vel ikke umoralsk å ha sæ litt, det er jo helt naturlig.»