Annonse

Sylvis monstre

Kvinners sexliv er tabu og skambelagt. Voksne damer har ikke noe sexliv, de er opptatt av håndarbeid, familie, barnebarn og hvetebakst! Det er mitt inntrykk etter å ha prøvd å selge artikler om kvinner og sex til ukepressen.

En eneste gang har det lyktes meg å få solgt inn en sak om kvinners sexliv til Norsk ukeblad. Jeg har vært frilans helsejournalist for bladet siden 2006 og har levert en rekke artikler om alt fra slanking til kreft, svigermødre, flyskrekk og fettsyrer. Men kun en om kvinners sexliv – og den ble redigert og gjemt bort bak et kakebilag!

I følge en av bladets få mannlige journalister (den gangen) er det ingen som har sex i Norsk ukeblad.

Det er også mitt inntrykk etter å ha levert saker til og fulgt med i de tradisjonelle familie-magasinene som Hjemmet, Norsk ukeblad, Her og Nå –  og Allers, hvor jeg i sin tid startet min karriere.

«Voksne kvinner har ikke noe sexliv, og om de har det, skal vi ikke snakke eller skrive om det!»

Beskytter seg selv – og den pinlige episoden

Vi er midt inne i kaotiske uker i norsk politikk hvor den ene skandalen avsløres etter den andre: Skam og tabuer rundt kvinners sexliv kan være noe av grunnen til at Trine Skei Grande har levert en glanset versjon av hva som skjedde mellom henne og den 17 år gamle gutten under en bygdefest i Trøndelag. I tillegg ville hun beskytte gutten og hans familie som ikke ville ha saken frem offentlig, har det kommet frem i media.

Kvinners sexliv er tabu

Kvinners sexliv er fortsatt skambelagt. Og iallfall når du skal operere som kulturminister. Men Grande er singel og har sex med hvem hun vil, så lenge det er frivillig og ingen blir utnyttet.

I miljøer jeg har vært en del av i Oslo, i det voksne singellivet, har jeg sett store og barmfagre kvinner delta både i blonder og lakk og lær på erotisk klubb og kline hemningsløst med yngre menn på byen. Noen av dem har jobber i barnevernet og i skoleverket og må skjule at de en gang hver annen måned oppsøker erotisk klubb for å få litt spenning i hverdagen.

Kristne venninner av meg har betrodd at de har to gifte elskere i skjul. Det er de siste du ville trodd at holdt på slik, men de satt altså ikke bare hjemme og bakte boller selv om de er gode på matlaging også.

I utlandet har tyrkiske kelnere har fortalt meg at godt voksne kvinner vil ha sex med dem under ferieoppholdet – enten de er gift eller ei.  Så verden er ikke som vi tror! Kvinner har sex selv om de er over 40 og 50!

«Det er kanskje på tide å oppheve myten om at voksne kvinner kun sitter hjemme og strikker.»

Men Trine Skei Grande, løgn hjelper ikke i en presset situasjon og sannheten kommer nesten alltid for en dag. Har du løyet overfor Erna om hva som skjedde mellom deg og  gutten den dagen på sensommeren for ti år siden, er det ikke bra. I følge gutten som omsider sto frem i VG, har han en annen versjon, og føler seg nå uthengt som overgriper. Dette bør du snarest redegjøre for.

Les også: Trine har rotet det til.

Nå føler jeg både med deg og gutten som skulle hatt denne tross alt uskyldige episoden i åkeren i fred. At det skjedde når dere begge var beruset og han kun var 17, reagerer mine lesere på – og det har jeg forståelse for. Aldersforskjellen var stor og en 17-åring har ikke lov til å nyte alkohol. Det er ingen optimal situasjon og jeg vurderer å skrive mer om denne tematikken i et annet blogginnlegg senere.

Men ting skjer på bygda, og du er jo som du selv forteller vokst opp på fest. Så vær ærlig, og du kan komme ut av det.

Kommentarer?

Les også: Nå må vi slutte å mobbe Trine Skei Grande!

Les også: Trine Skei Grande er ingen overgriper

Under er to saker jeg har laget for bloggen min basert på den ene storyen på kvinner og sex som jeg fikk solgt inn til Norsk ukeblad.

Les også: Slik får du mer sexlyst

Les også: Tillat deg selv mer nytelse