Annonse

Jeg har hatt covid-19, men beviset er ingenting verdt. Jeg nektes grønt pass. Det gjør meg forbanna! Naturlig immunitet gir like bra eller bedre beskyttelse mot ny coronavirussykdom enn vaksine: Likevel må jeg fortsatt ta PCR-test før reise til en rekke land. Hva har dette med helse å gjøre?  Jeg bare spør!

Forskjellsbehandling

Jeg er uvaksinert og fikk corona –  trolig i begynnelsen av 2022. Dette på en lengre reise i Spania. Jeg har bevis på gjennomgått coronasykdom på HelseNorge og er godt beskyttet mot ny sykdom. Men attesten er ikke verdt papiret den er skrevet på! Jeg må fortsatt ta PCR-test for reiser til land som Spania, Tyrkia og Thailand. Dette oppleves blodig urettferdig. Hvordan kan myndighetene godta denne forskjellsbehandlingen?

Gjennomgått coronasykdom gir beskyttelse i minst 20 måneder

I Dagbladet 1. mai 22 vises det til to nye studier: Begge bekrefter at uvaksinerte som har hatt covid er like godt eller bedre beskyttet mot sykdom som de som har tatt vaksiner.

En ny svensk studie viser at gjennomgått coronavirussykdom gir solid beskyttelse mot ny infeksjon i minst 20 måneder: Svenske forskere publiserte de nye funnene om covid-19 og naturlig immunitet i anerkjente The Lancet Infectious Diseases 31. mars, melder Dagbladet i artikkelen du kan lese her. 

Naturlig immunitet: Like bra eller bedre enn vaksine

Dagbladet melder i samme sak at en JAMA-studie som kom 20. april bekrefter god og varig beskyttelse mot covid-19 blant uvaksinerte som har vært coronasyke. Immuniteten holdt seg stabil gjennom ni måneder. Studien omfatter 121 615 pasienter i USA. De amerikanske forskerne konkluderer med at naturlig immunitet etter covid-19 gir like bra eller bedre beskyttelse mot ny coronavirussykdom enn mRNA-vaksine. 

Forskerne fant at gjennomgått covid-19 beskytter

-85 prosent mot ny coronavirusinfeksjon

-88 prosent mot alvorlig covid-19

-83 prosent mot mild coronasykdom.

Innrømmelse fra Nakstad

I følge Dagbladet håper norske helsetopper nå på at nye vaksiner skal bli unødvendige: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad ser positivt på forskningen:  – Det tyder på at immuniteten er mer varig enn man tidligere har fryktet.  Jo lenger beskyttelsen mot reinfeksjon og alvorlig sykdom holder seg, jo bedre er det med tanke på pandemiens avslutning, sa Nakstad til Dagbladet 22. april.

Urimelig med forskjellsbehandling

Så langt, så godt. Men uvaksinerte forskjellsbehandles!  Årsaken til at jeg ikke får grønt pass, er i følge min fastlege at jeg ikke kan tidfeste tidspunktet jeg hadde covid, selv om det etter all sannsynlighet og i følge en spansk lege jeg oppsøkte for annen sykdom, skjedde i januar/februar  2022.

Selvtest slo ikke ut

Jeg hadde forkjølelses-symptomer på nyåret og selvtest slo ikke ut. At jeg har hatt corona ble avdekket da jeg oppsøkte lege i Spania for bronkitt i mars 2022. Coronatesten var da negativ. Jeg har dermed ingen positiv test vise og ingen eksakt dato. Prøven fra Fürst Laboratorium 5.4.22 som på HelseNorge viser gjennomgått sykdom og naturlig immunitet, er dermed verdiløs. Brevet fra den spanske, dyre legen likeså.

Spøker for ferien

Nå er jeg forbanna og oppgitt. Jeg er utslitt av uforståelige restriksjoner og reisekrav og orker ikke mer stress: Jeg har ikke lyst til å ta flere pcr-tester og det spøker for ferien. Det mest provoserende er at teststasjonene er lagt ned, og at mange nå må svi av tusenlapper på private sentre for å komme seg til land der testkrav ikke er skrotet. Noen tjener godt på fortsatt coronaregime, det er sikkert! Og det for en sykdom som ikke er farlig for folk flest.

Mitt råd: Krev testen tatt hos fastlegen, når det slår ut så urettferdig.

Aldri vært for passene

Bare for å ha sagt det: Coronapass bidrar til segregering, og jeg har aldri ønsket meg et. Men når jeg er naturlig immun og forskning viser at jeg er mer beskyttet mot å smitte og smittes enn fullvaksinerte, så blir jeg forbanna over at helsemyndighetene ikke gir meg det.   Vaksinerte kan reise hvor de vil og være så syke de vil, mens jeg som frisk og full av antistoffer, skal hindres?!

Selvsagt får ikke dette meg til å skifte mening. Som jeg svarte fastlegen da hun sa jeg ikke fikk grønt pass: «Så urettferdig. Jeg er stolt av at jeg har stått på det som føltes riktig for meg, nemlig å ikke ta disse vaksinene.»

«La meg ferdes fritt, jeg har naturlig immunitet og er frisk!»

Skrot testkravet!

Personlig synes jeg testkrav og koronapass bør skrotes i sin helhet:

1.Corona har forlengst vist seg som en ikke-farlig sykdom for de fleste.

2.Vaksinerte smitter like mye som uvaksinerte, og koronasertifikatet har derfor ingen helse-verdi.

3. Å stenge folk ute som pressmiddel for at flere skal ta vaksiner, er uetisk og lite forholdsmessig  i en tid hvor en så høy andel av befolkningen er vaksinert.

4.Å fortsette å behandle uvaksinerte og del-vaksinerte som en pariakaste er uakseptabelt. Diskriminering er ulovlig og vi har personlige rettigheter.

Skrev populær bloggsak om vaksine-skepsis

Les også min blogg-sak «Derfor sier jeg nei til vaksinen: Jeg lar meg ikke presse; 5 personlige grunner.» Den ble delt av over 1000 på Facebook.

Hva er din mening?

Derfor sier jeg nei til vaksinen: Jeg lar meg ikke presse; 5 personlige grunner

Les også:

Koronasertifikat vil være på kollisjonskurs med EMK og Grunnloven (Advokatbladet)

Les også:

Hit kan du trygt reise i sommer uten pass og test – les listen over land her.

Sjømannskirken på Gran Canaria stenger ute nordmenn uten kovidpass

Les også:

Jeg bruker ikke maske. Hotellets lege fant løsning: Løp ut og kjøpte visir

Les også:

Koviddrama på Gran Canaria: Ble kastet ut fra strandbar av paranoid kelner

Les også:

Dette savnet jeg mest med Norge etter flyturen hjem, vafler uten korona og påbud

Les også: Været på Kanariøyene: På Gran Canaria bekymrer vi oss mer over calima enn korona