Annonse

koronasertifikat covid-19 Norge

Hjem, kjære hjem: Da jeg endelig fløy hjem fra Gran Canaria til Oslo etter tre måneder på øya, hadde jeg et sug etter alt det norske jeg digger. Jeg hadde traumer etter spanske krav om koronapass og masker, og måtte klype meg i armen før jeg forsto at ingen ville plage meg med maskepåbud eller pass verken på Rema 1000 eller på toget. Jeg trengte ikke være redd for å gå ut uten leoparden på armen.

Her er det jeg bare MÅTTE ha etter lange måneder i utlandet.

1.Norske vafler med rømme og syltetøy. Jeg ba cafévertinnen på Kaffepikene, Vinterbro om en nystekt, varm, fersk vaffel. Den var god! Det ble aldri noen norsk vaffel på Gran Canaria, for ved Sjømannskirken i Arguineguin ble jeg møtt med krav om koronapass og munnbind. Da gikk jeg og caféfølget et annet sted. At kirken utestenger folk, er bare trist. Jeg skrev blogg om kovidvaflene som ble mye lest.

Sjømannskirken på Gran Canaria stenger ute nordmenn uten kovidpass

2.Norsk torsk. Det ble lite fisk i Spania, mest hvitløks-reker og spicy scampi, noe som er supergodt. Da jeg sto på Rema 1000, fikk jeg lyst på fiskeboller og Fjordland torsk med gulrøtter, noe jeg aldri kjøper. Jeg lager maten min sjøl. Jeg fikk også lyst på norske poteter og potetmos. Å, det var godt. Jeg venter litt med laks, for det har jeg spist så mye av før.

3.Dansk rugbrød. I Spania er det ikke lett å få tak i grovbrød: Jeg fant halvgrovt brød og rundstykker på Lidl, men det var ikke som det danske rugbrødet jeg digger – med jarlsberg og paprika. Fiberrikt og sunt er det også. Nam. Neste ut blir knekkebrød med brunost og magerost med kylling og jalapeño.

«Jeg synes du er tøff, jeg,» sa den blide mannen i bakgrunnen. En annen utfordret meg til å kaste meg med på isbad denne lørdagen. Noen mennesker beriker dagen.

4.Isbad. Jeg isbadet meg gjennom pandemien i Norge, ble tøff, sterk og frisk og fikk nye isbad-venner. Og jeg tok utfordringen om å være med å bade igjen med Lørdagsbaderne etter varmere farvann på Gran Canaria. Alle sakene mine var låst inne på et rom og jeg slet med å finne vinterbadutstyret; men klarte det. Fra 20 grader i sjøen på Amadores til 4 var tøft, men forfriskende. Mange synes jeg er gal som isbader. Selv syntes jeg det var deilig å være tilbake. Jeg merket at munnen formet seg til et smil. Jeg var glad.

Isbad, bokskriving, garasjedans og kamp for frihet: 2021 ga meg mulighet til å vise nye talenter

Tur og isbad i tøffe tider: Slik får du fart på coronakroppen!

Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.

Helsebloggen 2021: Slik blir en blogg om helse og isbading til på helsetine.no

Tine i karantene: Jeg holder coronaviruset unna med isbading!

5. Nespresso kaffe i kunstglass. Jeg savnet både ekte norsk kaffe og å lage min morgen-kaffe fra Nespresso-maskinen. Det ble detektivjakt i mitt eget hus for å finne igjen kaffetrakteren. Tidligere leieboere hadde demontert maskinen og satt den i en pappkasse. Etter litt prøving og feiling var kaffemaskinen intakt og montert igjen og jeg var tilbake i min norske kaffe-rutine.

6.Musikk foran PCen. Jeg elsker å starte og avslutte dagen foran MACen med å spille yndlingsmusikken min på Spotify, latino, Jerusalema radio og mye annet, mens jeg skriver, drikker kaffe og searcher på google og Fb. Jeg jubler og er superglad – det gjør nok ikke naboene. Tror neppe at vi har samme musikksmak og at de har savnet musikken. Men hvem vet, kanskje de våkner fra vinterdvalen? 

7.Hestehov og Hvervenbukta. Jeg er glad det ikke er snø nå som jeg endelig er hjemme og at det begynner å bli grønt. En venninne utfordret meg til  å finne vårblomster og jeg fant ingen på min tur rundt Hvervenbukta. Så her får jeg søke videre. Men jeg fant svanene jeg liker så godt å ta bilder av og studere. Ingenting har noen hast og jeg tar livet med ro. Hvervenbukta er en perle!

Vårstemning på Hvervenbukta: Første januar uten snø noensinne!

8. Ikea-sengen min. Jeg har ikke tall på hvor mange hotell-rom jeg har sovet på i Spania. Jeg har bodd på hostel, små og store hoteller, sovet i bra og dårlige senger, og leid leilighet i Barcelona og opptil flere på Gran Canaria. Jeg har et godt sovehjerte og sover overalt uten piller, men ingenting er som å våkne i sin egen seng. Faktisk er jeg  ikke så glad i å overnatte hos venner. Jeg liker space og mine egne morgenrutiner. Men da jeg landet på Gardermoen var jeg glad for å få sove hos bil-venninnen; og det var bra, for hjemme ventet en kald leilighet: Leieboer hadde gjemt ovnene mine , men når jeg først fant dem, fikk jeg varme i huset raskt. Snilt også av leieboer å sette ved til meg i garasjen. Her er det bare å fyre løs . Nå skal jeg sove ut og pleie meg selv både lenge og vel, helt fortjent.

Reise til Gran Canaria: Alt om hotell, temperatur, vulkan og kovid

Slik er livet i Puerto Rico, Gran Canaria: Lite kovidstress, fint vær og egen leilighet

9. Bilen min – Toyotaen.  Det har vært rart, men også helt greit å klare seg uten bil i Spania. Å leie bil i Spania er dyrt og jeg ville heller  bruke bena for å få trim, nå som jeg ikke gikk på helsestudio lenger. En venninne har leid bilen og tatt godt vare på den. Hun ble veldig glad i Toyotaen. Så mens hun nå savner bilen, er eieren lettet og glad over å få bilen tilbake. Jeg suser avgårde.

Skifter du dekk på bilen min?

Uten bilen stopper Norge!

Vi solgte en bil, ny eier betalte ikke årsavgiften. Vi er blitt lurt!

10. Plantene mine. Jeg har mye rare, grønne planter som vokser i hundre i vinduskarmene. De som leide hos meg var superflinke til å holde liv i vekstene. Mens jeg selv drepte en palme i fjor vinter, lever den nye i sitt beste velgående – ikke takket være meg men leieboer.

Det er også vemodig og rart å komme hjem og det er selvsagt mye fra Spania jeg savner og opplevelser jeg fortsetter trenger tid til å bearbeide. 

Men mest av alt er det godt å være hjemme. Heia Norge.

ps; Jeg savner zumba-jentene også, men de har pause til etter påske, derfor blir det litt tid før jeg får testet danseføttene igjen. Men det kommer. Greit å ha noe å glede seg til også. Vi ses snart.

2021: Vi finner løsninger. Kreativitet er den nye normalen

Myndighetene stengte Sats i november. Var det virkelig nødvendig?

Gøy trim og nye impulser i høst? 10 grunner til å elske salsa