Annonse

Gran Canaria jul

 


2021 er året hvor jeg ble en tøffere isbader. 2021 er også året hvor menneskerettigheter sto for fall og hvor myndighetene pisket oss rundt i en usunn runddans. Det er året hvor mine verdier ble utfordret og dermed også ble tydeligere for meg. Jeg fikk nye venner – og noen uvenner. 2021 er året hvor jeg holdt appeller på  demonstrasjoner for frihet. Jeg skrev bok med Margrethe Salvesen (Koronarebellen)  og  studerte spansk i Barcelona.  Året ble avsluttet i varmere farvann, på Gran Canaria.

Foto: Hilde Brevig

  1. Jeg har alltid hatt et hjerte for de svakeste. Da verden stengte ned, var jeg på Tenerife. Jeg så strender og hoteller bli stengt foran øynene mine. Folk mistet levebrødet over natten. Jeg var aldri redd for viruset, jeg var redd for politikken og hva frykten gjorde med folk – og uroen har forsterket seg. Vi er i ferd med å ødelegge verden. Fattigere blir fattige, rikere blir rikere, som jeg skrev om i denne bloggen.
  2. 2021 ble ikke noe bedre enn 2020. Året startet med nedstenging av min kommune Nordre Follo – grunnet at 2-3 gamle på sykehjem hadde fått påvist et engelsk virus. En gigantisk overreaksjon. Under et isbad, tippet en dame over, og mente jeg ikke hadde lov å bade; et stenkast utenfor min kommune. Da var det like før jeg kastet en snøball.  5 utålelige ting med ny nedstenging: Barn får ikke leke; men de voksne kan gå på polet!
  3. Jeg fortsatte med isbadingen med Lørdagsbaderne og ble modigere: Bading i iskaldt slushvann i julen og et nyttårsbad i ishavet med blod rennende fra låret, ga energi og selvtillit, og jeg vinterbadet til langt uti mai. Da ble det for varmt til å kalle det vinterbad.  Vinter: Fysisk aktivitet gjør livet lettere og hjelper psykisk
  4. Jeg fikk tilbud om å holde appell foran Stortinget på en demonstrasjon for frihet. Det satt langt inne. Jeg har sceneskrekk og å tre frem å snakke mot myndighetene, krever sin kvinne. Dette vokste jeg på. Jeg fikk positive tilbakemeldinger og kritikken uteble, stort sett. Vennskap  med frihetsfolk ble sterkere og jeg fikk gode venner.  Andre bekjentskaper kom mer i bakgrunnen, av naturlige årsaker. De brant ikke for det samme, eller viste det ikke. Jeg var ikke blant de fryktstyrte. Her er appellene jeg har holdt i 2021:

Demonstrasjon for frihet foran Stortinget. Arrangør: Ann Helen og Røde Luer. Januar  2021:  Demonstrasjon mot koronarestriksjonene: Hjelp; jeg skal holde appell 

Demonstrasjon for frihet foran Stortinget 1. mai. Byen var nedstengt og de fleste taler og samlinger avblåst. Frie menneske stilte opp, og jeg holdt appell.  1. mai i Oslo 2021: Jeg holdt appell for frihet foran Stortinget.

Da jeg var 18, talte jeg for ungdommen. Høsten 2021 fikk jeg muligheten igjen. Det skjedde på en markering for frihet i en park i Oslo sammen med flere andre debattanter:  Arrangør var Ann Helen og Frie Menneske. Til ungdommen

5. Å engasjere seg for frihet, ga nye muligheter. Jeg ble kjent med Margrethe Salvesen og hennes forlagsredaktør i Manuskript forlag, Øyvind Hagen. Det endte med at Margrethe og jeg skrev bok sammen; Koronarebellen. Engasjementet var likt. Det er Margrethes bok, jeg har som journalist fått tankene ned på papiret og sydd dagboken sammen. Mens jeg skrev, tenkte jeg på mormor:  Mormor var barne- og ungdoms-forfatter . Hun var glad i mennesker og ville sørget over de som døde med viruset. Samtidig ville hun likt at jeg var med å skrive bok og engasjerte meg for barn og unge og mot økt fattigdom og urettferdighet i verden.

6. Også i året har jeg  delt egne artikler og videoer. Mange har likt mine isbadvideoer, og flere har fortalt meg at de ble inspirert til å begynne med vinterbading. Den bloggen som fikk mest oppmerksomhet og enormt mange delinger er Derfor sier jeg nei til vaksinen: Jeg lar meg ikke presse; 5 personlige grunner På grunn av mitt engasjement mot vaksinepass, nedstenging og brudd på menneskerettigheter, ble jeg intervjuet av Hemali og en nettavis. Dette er en ære og erfaringer man vokser på..

7. Stalking. Ikke alle liker mennesker som står opp  mot myndighetene, og jeg måtte anmelde en plagsom stalker som ødela for meg. Det var vondt mens det sto på, men går over i historien som en av de minst viktige tingene som skjedde dette året. Kampen for frihet fortsetter i 2022.

Kjære nett-troll. Hva er det som driver deg, egentlig?

8. Jeg fikk nye kontakter i dansemiljøet. En venninne i Lørenskog tipset meg om zumba i et garasjehus da alt var stengt ned. Det førte til nye vennskap og utallige dansetimer – i parkeringshus og på en platting vis avis Hagen-eiendommen . Les om zumbadans og nye måter å tenke annerledes på i nedstengte Norge her. 2021: Vi finner løsninger. Kreativitet er den nye normalen

9. I høst var jeg sliten og jeg ville ut av Norge. Å engasjere seg så mye koster. Jeg bor på et lite sosialt sted, og orket ikke mer nedstenging og uforståelige tiltak.  Turen gikk til Barcelona hvor jeg studerte spansk med Kulturakademiet og Linguaschools. Jeg ble på egen hånd mer kjent med vakre Barcelona og kulturen i Catalonia  og følte det som jeg var midt i  eventyret. Jeg bodde på hotell og hostel i det gotiske området og leide et studio på Barceloneta. Jeg studerte spansk på Linguaschools Barcelona 4 timer hver dag og ble kjent med mye fin ungdom.  Jeg var den eneste med munnbindfritak og hadde vondt av de unge som slet under maskene. Planen var å fortsette et semester til, men Linguaschools slo hånden av mine helt nødvendige og normale behov for å kunne forsette. Da snudde det for meg. Jeg ville ut. I desember dro jeg videre til Kanariøyene. Her er det bedre klima og flere skandinaver. Jeg vil fortsatt lære mer spansk og bruker DuoLingo. Reis uten vaksine og maske til Spania. Slik gjør du det; 5 gode tips

2021: Opplev nattelivet i Barcelona; fire tips

10. Jeg rakk tre uker i Playa del Ingles før 2022. Grunnen til at jeg kan være så lenge på reise, er at jeg leier ut hus, bil og garasje i Norge. Jeg visste ikke om jeg ville trives, men det har gått bra. Jeg har testet hoteller, barer og restauranter, gått lange turer på den milelange stranden og prøvd dansefoten. Julaften tilbrakte jeg hos den flotte fotografen som har tatt bildet av meg, Hilde Brevig. Hun har hus her og er en engel. Kovidrestriksjoner på Gran Canaria fører til noen slitsomme opplevelser, og jeg bruker mie stemme til å fortelle om dem. Samtidig gir jeg tips til folk som vil reise; jeg vil at folk skal bruke sine medfødte rettigheter og sin frihet. Jeg bruker ikke maske. Hotellets lege fant løsning: Løp ut og kjøpte visir

Covid: Ny lov i Catalonia stenger gjester ute fra barer og restauranter!

Ellers nyter jeg varmen og muligheten. Jeg er takknemlig som kan være her, mens folk sliter med kulden og nedstenging i Norge. Ikke til å tro, i et så lite land som Norge, at vi driver folk til vanvidd slik. Som en venn fra INDIA sier; vi har trillioner av innbyggere, mange fattige uten mat og vann, hvorfor styrer dere  så mye med dette lille viruset? Det bor så få der at naboen må bruke ropert for å høre om neste nabo er vaksinert. Noe til ettertanke.

Reise til Gran Canaria: Alt om hotell, temperatur, vulkan og kovid

Godt nytt år – Happy New Year – Feliz Ano Nuevo. Sammen kan vi gjøre verden til et bedre sted.

Ønsker et bedre år for alle.

Foto: Hilde Brevig

Gran Canaria jul
Gran Canaria jul