Annonse

 

SLUTT PÅ MASKEPÅBUD: Jeg har aldri brukt munnbind i Spania utendørs, men måtte gi tapt i matbutikken: Leopardmasken blir kun brukt på Spar: Følg meg på Facebook for video-oppdateringer. 🙂 

Nå er det lettere å være turist på Gran Canaria. Maskepåbudet utendørs er skrotet – dette selv om du ikke kan holde 1,5 meter avstand. Samtidig trenger ikke restaurantene lenger å kreve kovidpass – merk at mange hele tiden har valgt å servere alle. Flere mennesker kan samles og barer og restauranter får holde oppe til klokken 04.00. Gran Canaria er nå på farenivå 3. 

Dette melder Canarijournalen.

De fleste lettelsene trådte i kraft 11. februar 2020 – og senere har barer fått holde oppe til 0300 istedenfor 0100. Fra 7. mars kan restaurantene holde oppe til 04.00. Farenivået senkes fra 4 til 3. Offisielt kan man fortsatt ikke danse og arrangere fester, men det gjøres unntak i mange av utestedene og utendørs, på Pio Pio, kan du delta på strandfest med utendørs dans søndager.

Bar Pio pio; en skjult perle på Gran Canaria

Sydenrebeller nyter solen på Playa de Amadores; Gran Canarias fineste strand

Slik er livet i Puerto Rico, Gran Canaria: Lite kovidstress, fint vær og egen leilighet

Fire risikonivåer

Kanariøyene har et system med fire risikonivåer for covid på de ulike øyene. Restriksjonene er strengere på høyere nivåer.Evalueringen av nivåene skjer én gang i uken.

De vesentligste endringene

Opptil 12 personer kan samles på risikonivå 1 og 2, 8 på nivå 3, og 6 på nivå 4.

  • Stengetidene for etablissementer og aktiviteter er 04.00 på nivå 1 og 2, 03.00 på nivå 3, og 02.00 på nivå 4.
  • Restauranter kan ta imot 100 prosent av gjestekapasiteten utendørs og 75 prosent innendørs på nivå 1 og 2. På nivå 3 er det henholdsvis 75 og 50 prosent. På nivå 4 er det 75 og 40 prosent.
  • For massearrangementer innen kultur og sport, blir det tillatt å ta imot 75 prosent av publikumskapasiteten innendørs, og 85 prosent utendørs på alle risikonivåer.
  • For mindre, lukkede kulturarrangementer på steder som har dette som sin normale aktivitet, tillattes full gjestekapasitet på alle risikonivåer.

Bakgrunnen for lettelsene

Kanariøyenes høyeste domstol avslo Kanariøyenes ønske om å fortsette med særskilte covid-restriksjoner som ble innført før jul. Dermed er det nødvendig med noen justeringer i restriksjonene. En annen årsak til lettelsene er at smittetrykket har vært på vei ned siden midten av januar, og 82 prosent av befolkningen over fem år er fullvaksinert, kom det frem på pressekonferansen. Det ble også vist til internasjonale forbedringer i pandemisituasjonen.

Andre lettelser

1.Den spanske regjeringen fjernet nasjonale krav om å bære munnbind utendørs fra 10. februar. Dette gjelder over alt i Spania.

2. Kanariøyene har fjernet et krav om at covid-sertifikat måtte vises på serveringssteder, treningssentre, teatre, kinoer osv. Ordningen er nå frivillig, og de som velger å kreve sertifikat, kan slippe inn flere gjester.

Følg meg på Facebook for videooppdateringer.

Klem og god helg. 🙂

Reiseregler til Gran 

Mange spør meg om kovidregler og ståa på Gran Canaria. For å reise må du vise en negativ pcr eller antigen hurtigtest i innsjekkingsskranken på flyplassen . Fortsatt gjelder kravet om gyldig pcr tatt minst 72 timer før ankomst i Spania, eller antigen hurtigtestt tatt under 24 timer før ankomst reisested. Har du hatt kovid, gjelder dette som bevis også. Det må ha gått 11 dager fra du testet positivt til du får det dokumentert fra HelseNorge.  Sørg for å få dokumentert at du har hatt kovid før du reiser.

Les alle de oppdaterte reisereglene her. 

og her.

Reiseskjema for Spania skal fylles ut før du ankommer reisemålet. Link i denne bloggen.

I følge den eneste avisen på Gran Canaria for skandinaver, avisen Dag og Natt, er det for tiden mye smitte på øya, men svært få er innlagte og syke av viruset. Avisens redaktør minner om at du aldri har noen garanti for ikke å bli syk på reise, kovid eller ikke. «Kast maska, det er vår!» Oppfordrer hun frimodig.

Slutt på obligatorisk testing ved hjemkomst 

Redaktøren melder også at ingen kan tvinge deg til test på Gardermoen ved hjemkomst: Det er slutt på plikt-testingen. «Vi har fått tilbake en frihet vi ikke har blitt opplyst om, « skriver hun. Se det!

 

Les også: Sjømannskirken på Gran Canaria stenger ute nordmenn uten kovidpass

Les også: Slik er livet i Puerto Rico, Gran Canaria: Lite kovidstress, fint vær og egen leilighet

Les også: Puerto Mogán ; en perle på Gran Canaria

Les også: Anfi Del Mar på Gran Canaria er en av Kanariøyenes vakreste strender