Annonse

rimelig fotograf

Hold denne reflektoren! Bær denne fotobagen! Skaff en kurv med jordbær! Flytt deg litt lenger unna! Litt til, takk! Slik er det å jobbe med fotografer. Du er alltid i veien og det er aldri deg det blir tatt bilde av. Men i dag er det min tur.

Tekst: Helsetine

Alle foto: Copyright Victoria Francisca 

Alle bildene mine er fra Tyrkia

Jeg trenger nye bilder til bloggen. Alle bildene mine er fra Tyrkia. De er flere år gamle og tatt på kjærestetur med en fyr det skar seg med. Heldigvis var jeg føre var og ba den tyrkiske fotografen ta halvparten av bildene kun av meg. De kom til nytte. Jeg har brukt dem overalt.

Har fått andre til å blomstre

Andre proffe bilder har jeg ikke. I over 20 år har jeg intervjuet andre. Jeg har stått bak fotografen og vinket og skjært grimaser for å få folk til å blomstre. Jeg har båret fotoutstyr, holdt reflektorer så lenge at jeg fikk krampe i armen, kommet med uendelig mange kreative forslag til bilder og ikke minst – jeg har vært i veien: Jeg har flyttet meg på ordre:

«Kan du gå enda litt lenger bort? Du kommer fortsatt med på bildet!» «Ja, selvfølgelig. Unnskyld. Beklager! Men kan jeg ikke få være med på et bilde? «Kanskje, om det blir tid:  Bakfra.

Velger meg selv

Som blogger med eget nettsted er det annerledes: Da er man selv i fokus og kan fornye seg, også på fotosiden. Jeg finner et tilbud som jeg slår til på: Victoria Francisca tilbyr kvalitetsbilder for en lav pris. Dette blir ikke bare en fotoshoot. Det blir journalistens drømmedag: Jeg velger meg selv.

Utrolig sammentreff med Barcelona

Vi blir enige om å møtes ved operaen i Oslo. Jeg forteller Victoria at jeg er på vei til Barcelona for å studere spansk. Jeg har leid ut huset mitt og gleder meg til å dra. «Det er der familien min er fra,» sier hun. Litt utenfor Barcelona.  For et sammentreff. Victoria forteller at hun er halvt spansk og halvt engelsk. Resten av familien hennes bor i England. Hun er gift i Norge, har to barn og nå peker hun mot operaen. Det er der hun har jobbet – i mange år – som danser.

«Her! Har du jobbet HER inne? I DENNE operaen? Så kult! » Hun nikker, vemodig.

Utrolig lys på opera-taket

Dansere blir pensjonert tidlig og foto er hennes nye karriere. «Vi går opp på taket,» sier ex-ballerinaen. Jeg løper etter, opp av alle trappene, litt andpusten. Her har jeg aldri vært før. Victoria liker lyset og fargene  her. Hun sier at når man tar bilder her ser det nesten ser ut som man er i et annet land. Det liker jeg. Jeg er lei av Oslo.  Men operaen er spennende. Her har frihetselskende danset mang en natt utendørs til heftige salsarytmer da alt var stengt ned. Victoria er danser, men hun visste ikke at folk danset under pandemien. Hun har nok passet barn hjemme i Lillestrøm, tenker jeg. Jeg forteller henne at vi er en gjeng damer som har danset zumba ute, på plattinger og i garasjehus, nærmest inkognito.

 

Turkis, rødt og sebra/leopard

Nå er vi på taket. Jeg har med to kjoler som Victoria har hjulpet meg å velge ut. Jeg tok bilder av kjolene mine og sendte henne på messenger. Svaret kom raskt. Hun mente jeg så fin ut i turkis og rødt. Selv valgte jeg å dra i en kjole i dyreprint som er lett og behagelig. Den var ikke ment for foto, men Victoria knipser i vei. Hun  skjønner nok at jeg slapper av i denne kjolen – og med yndlingssandalene i gull og brun.

Platåsandaler – kun brukt en gang 

Men nå må kjolen av: Å skifte på taket går smertefritt. Det er få turister her midt på dagen. Den røde kjolen som Victoria plukket ut, funker: Det er et av mine beste kjolekjøp ever. Man får god figur i den, og man får danse. Kvinner i rødt blir sett. Til antrekket velger jeg et par skyhøye plataåsandaler i gull. Victoria liker skoene. «Jeg har bare brukt de en gang,» sier jeg. De er for høye. Hun ler.

Det siste klesskiftet er på tur: Jeg tar på meg den turkis-grønne tunikakjolen, den andre kjolen Victoria likte. Hun mente jeg kler veldig godt turkis, noe å tenke på når neste klesplagg skal kjøpes. Det er hyggelig med komplimenter og det er inspirerende å få høre hva andre synes man kler.  Forsiktig med poseringen nå, jeg har fortsatt på de skyhøye platåsandalene.

Jeg viser yndlingsfrukten min – moreller

Det skal ikke bare handle om klær. Jeg har med frukt også, moreller, og putter en i munnen, som sømmer seg en ekte helseblogger. Bær er stappfulle av antioksidanter og jeg elsker dem. Moreller er yndlingsbærene over alle.

Misunnelse

«Snart reiser jeg,» ivrer jeg og kaster moreller i luften på Victorias initiativ. Hun sukker. Hun er litt misunnelig, sier hun. Hun må bli i Norge med barna. Men hun skal en tur til Barcelona senere på høsten, når det er mindre folk der.

Mammalivet

Jeg forstår. Jeg hadde barn alene så lenge at jeg trodde jeg aldri ville få friheten tilbake. Men nå kan jeg gjøre som jeg vil, og den dagen kommer for henne og andre supermødre også. Jeg vet ikke om hun tror meg. Slik føles det når man står midt i det.

Victoria er fornøyd med bildene.

«Er vi ferdig?» Ok. Vi har ikke brukt jordbærene.»

Men Victoria er sikker. Hun har nok motiver. Tiden er ute.

Sunt er dyrt – i Norge.

Bærene som jeg gleder meg til å mumse i meg på vei hjem, blir glemt igjen ved operaen. Utgjort. Jeg hater å kaste mat; og å miste mat er enda verre. Jeg kjøper nye moreller dagen etter og gremmes over prisen. Det er for dyrt å spise sunt i Norge.  Det er Victoria og jeg enige om. I Spania kan jeg mumse mat, bær, frukt og grønnsaker og drikke vin for en billig penge.

Jeg hadde en herlig foto-seanse med Victoria Francisca og anbefaler henne på det varmeste.  Når ellers får man posere på Opera-taket med så flott resultat? 

Håret ble fikset på Sayso, Ski; ekspress-styling. Vipper og bryn: Martina. Jeg måtte sminke meg selv, da smittevernregler utrolig nok forbød fagfolk på Kicks å være nær ansiktet.

Den røde kjolen er fra Be Young, kjolen i dyreprint fra Vero Moda og den turkisgrønne er fra Tara Collection. Sandalene er fra Tamaris og platåskoene i gull ble kjøpt i en fashion-store på Tjuvholmen under pandemien.

Les også: 2021: Vi finner løsninger. Kreativitet er den nye normalen

Les også: Tips i coronatid: Ikke vær som alle andre: Våg å tegne utenfor strekene

Les også: Målet er å få orden i garderoben: Hjelp  jeg klarer ikke å kaste noe!

Les også: Shout-out! Jeg prøver sexy klær fra klesskapet for å få flere lesere