Annonse

Da datteren ble truet, var det nok for Bloggerne- Anne Brith. Etter år med hets fra kvinner, legger hun ned bloggen. Ikke la kvinner som hater andre kvinner, knekke deg. De er ikke verdt det!

Smålighet. Sjalusi.  Latterliggjøring. Dette er hets som bloggerne-Anne Brith har levd med i åtte år. Alenemoren har hatt knallsuksess med bake- og livsstilsblogg. Nå orker hun ikke mer. Les hele saken fra TV2 her.

Nei, du kan ikke klype meg i rompa

Jeg har tidligere skrevet til Anne Brith at hun ikke er min yndlingsblogger. Da hun la skylden på noen utenlandske menn for at hun fikk kvelden ødelagt da hun var ute og danset, sa jeg fra med en protest-blogg.

Norske menn kan være like ufine, var min påstand. Les min blogg «Nei, du kan ikke klype meg i rompa!» her.

Kjente igjen slitet som alenemor

Da Anne Brith gråt for åpen scene fordi hun var utslitt av rollen som alenemor, støttet jeg henne. Jeg kjente meg igjen. Les bloggen hvor jeg støttet Anne Briths tårer her.

Skremmende hvor slemme haterne kan være

Nå har kvinnen fra serien Bloggerne min fulle sympati. Uansett om vi er uenige om mye –  å måtte gi seg som blogger på grunn av hets og trusler er dramatisk. Det haterne gjør er stygt! Og det sjokkerer også meg at så mange som skriver stygge ting til andre kvinner på nettet, er kvinner!

Har opplevd hatet

Å, ja, jeg har opplevd det selv også – til og med i nær krets. Det gjør vondt å innrømme.

Sjalusien, bitterheten og/eller det å ha det dårlig med seg selv, og tro JEG har det så mye bedre, kan utløse stygge ord og svekket dømmekraft. 

«Anne Brith vil haterne til livs og kommer med boken KVINNER SOM HATER KVINNER selveste 8. mars. Det er et paradoks, for dette er dagen kvinner skal hylle hverandre – hvor vi skal juble over alt vi har fått til og kjempe for likelønn og mindre MeToo. Men jeg forstår henne.»

Les min blogg om hvor mye netthets sårer her.

Jeg tar et oppgjør med kvinneklubben ugrei

Da jeg selv skrev om hetsen jenter imellom på bloggen med tittelen «Jeg tar et oppgjør med jenteklubben ugrei» fikk jeg mye positiv respons. Les bloggen hvor jeg tar et oppgjør med kvinneklubben ugrei her. 

En god venninne kan være gull verdt

En god venninne, kan være gull verdt. Mange kvinner er flinke til å gjøre hverandre gode; de deler alt, på godt og vondt. Men så er det de andre. De som er utrygge på seg selv og holder deg utenfor. De som latterliggjør, sender blikk eller bare blir tause når du kommer inn i rommet. Jenter er ikke alltid greie med hverandre, verken på skolen eller i voksne jobbmiljøer.

Tar de som har en stemme

Det synes å være populært å ta kvinner som tør å hevde hva de mener – enten på nett eller på andre arenaer. De som har en stemme. De som ikke gir seg. De som tør å støtte andre. De som går sine egne veier og ikke tråkker etter alle andre.

Koster mye å være synlig

Det du bør vite før du tar på deg sinnastemmen, er at det koster utrolig mye å stå der ute i stormen. Man blir sårbar når man byr på seg selv, når man deler av sitt liv.

De som hetser, er sjelden åpne om egne sår og feil. Det er ikke de som støtter deg når du  blør.

Så til deg som hater andre: Si hva du vil, men vær snill. Du vet aldri hvordan andre har det. Og hva med deg selv?

Hva tenker du om dette? Send gjerne en kommentar. Og Anne Brith, du har min fulle støtte.