Annonse

Magnor presskanne Halvor Bakke

Ja til mer glam i hverdagen! Jeg har jaktet vårens designnyheter:  Denne vakre presskannen i matt champagne fra Magnor er soleklar vinner. Til vårfesten vil jeg gjerne ha glitterkjolen også. Se mine fem design-favoritter  i 2020 her.   #capepress #halvorbakke #magnorglassverk

Den første vårdagen i 2020 deltok jeg på lansering av design-nyheter i Bransjehuset på Majorstuen i Oslo. Ute varmet mild januarsol og inne var det full vårblomstring.

  1. Da jeg så denne presskannen i matt champagne, smeltet jeg pladask. Det var forelskelse ved første blikk!  Denne er en must have, som presseansvarlig i Magnor, Lena Klanderud skrev på Facebook. Og se den glitterkjolen: MÅ ha den også på vårfesten! ;),

CAPE presskanne er designet av Halvor Bakke for Magnor Glassverk. Inspirasjonen til dekoren er hentet fra en smijernsport i Cape Town i Sør-Afrika. Kannen rommer en liter og kommer i to luksuriøse utførelser; matt champagne og matt gunmetal. Den metalliske varianten ser du under:

Foto @monanordoy for www.magnor.no#capepress #halvorbakke #magnorglassverk

2. Nok en nyhet fra Magnor faller godt i smak: Nydelige Zeppelin-vaser og lamper fra Katinka von der Lippe i trendy farger.  Delikate – og gjør godt for øyet. Det bør nevnes at Katina har designet biler og båter i en årrekke. Jammen behersker hun mer sart kunst også. Serien består av seksten lekre lamper, lykter og vaser i askegrønt, hvitt og lyseblått kunstglass, munnblåst og håndlaget av glassblåsere i glasshytta på Magnor. Kjør på – dette er bra!

Foto @monanordoy for www.magnor.no #katinkavonderlippe #zeppeliner#magnorglassverk

2.

3. Rund støpejernsgryte i pink fra Le Creuset

Denne er nydelig. Gryten heter Ombré og finnes foruten rosa, i  grå og blå.  Fargeeksperter har brukt flere år på å utvikle graderingen i fargespillet. Resultatet er moderne og trendy.

Ombré betyr «skygge» på fransk og refererer til en fargeteknikk hvor en farge «fader» over i en annen nyanse. Støpejernsgryten kan brukes på alle varmekilder og tåler grill, ovn og rengjøring i oppvaskmaskin. Go for it. Olé! 

4.  Eva Solo har alltid mye fint og nyskapende. Denne gangen faller valget på en kul sitruspresse med ny, lekker design. Den nye sitruspressen har et hult skaft som fungerer som en trakt. På denne måten kan deilig appelsinsaft renne direkte ned i karaffelen til frokostbordet, eller limesaft presses direkte over salaten. Tåler oppvaskmaskin. Fremstilt i kompositt og støpt metall.  Dette er årets modell presentert av Celina fra Per PR. Passer perfekt i kjøleskapsdøren, i følge en kollega.
5. SHINE er designet av Simen Staalnacke for Magnor Glassverk. Jeg elsker fullmåne og magiske øyeblikk. Moro derfor at Simen har hentet inspirasjonen fra månelyset. SHINE kommer som fire munnblåste og håndlagde lykter/vaser i skinnende hot lyster-teknikk. Lyktene gjør ikke så mye av seg ved første inntrykk, men jeg er enig med kollegaen som pakket opp en slik lykt fra goodie-bagen og ble positivt overrasket: Den er som en liten juvel. Vips var vi forhekset av månen. Let it shine! oppfordrer Magnors Lena, og vi applauderer. 🙂
På Bransjehuset var også pent dekkede bord. Jeg falt umiddelbart for bordet dekket med myk mose; og hvor fjorårets serie Tokyo fra Staalnacke pynter opp.
Også dette vårbordet, Metro Chick fra Villeroy & Boch, er nydelig: Serviset er pent. Jeg elsker eføy , løkene er dekorative og fargesterke tulipaner faller alltid i smak. Jeg føler at påsken nærmer seg med stormskritt…
Ellers alltid hyggelig å snakke med kolleger over en matbit og et glass sprudlende vin. Vi ses igjen til høsten! 🙂
Klem fra #helsetine 🙂
Jeg er en erfaren journalist og blogger med fortid som redaktør i bransjebladet Gave & Interiør