Annonse

Oslo Design Fair, Lillestrøm: Alle hjem ser helt like ut i sort, hvitt og grått. 2020 kan bli året det er kult å skille seg ut med spenstig fargevalg, mener Farge-Dagny.

En grå hverdag

Institusjoner der folk er for å bli kvitt mørke tanker, er grå. Nye Gardermoen er så grå at det føles enda lenger å gå til gaten. Klasserom der ungene våre sliter med læring, er grå. Bybildet er grått. Bilene våre er grå, sølv eller sorte. Og hjemmene våre. De er grå de også, sier Dagny Thurmann-Moe og viser bilde av et bad i sort og grått. Kjøkkenet ser helt likt ut, bare at dørene er byttet ut med en hvitfarge, sier fargeeksperten fra Koi fargestudio.

Må skille deg ut for å bli sett

2020 kan blir året der det kan lønne seg å skille seg ut. For til slutt blir helt likt overalt nok – og folk ser deg ikke før du velger noe annet.  Både Dagny og Oslo Design Fairs øvrige eksperter; designduoen Vera & Kyte og kurator og stylist Kirsten Visdal spår mer dristige fargevalg i dette året. Men det går tregt.

Les mer om Oslo Design Fair her. 

Velger farger som gjør oss syke

Personlig stil og smak har ikke vært i høysetet de siste årene, sier Farge-Dagny fra scenen på Oslo Design Fair. Hun er fortvilet over at vi stadig velger farger vi blir syke av, som gjør oss deprimert, som gir oss hodepine.

Blått til lyst

Hun sier at blått er spådd som årets farge i 2020 og legger oppgitt til at blått har vært populært i ti år allerede. Men det er ellers ikke noe galt med blått. Trendguruene på Oslo Design Fair, designduoen Vera & Kyte har selv valgt blått i ett av utstillingsrommene.

 

Selv står hun der som en motvekt, en spe skikkelse i rosa kjole, oransje sko og med lilla hatt.

Grønt? Vi tenker med mobilen

Hun viser frem grønnfarger på en skjerm og alle tar opp mobilen for å ta bilde. Sånn er vi i 2020. Vi tenker med mobilen, ikke med hodet. » Dere trenger ikke å ta bilde av alt, jeg viser emailen min på slutten, så kan dere skrive til meg om dere vil ha presentasjonen tilsendt, sier hun. Hendene roer seg og mobilene legges ned for en stakket stund.

Dristig soverom –  noe for deg?

Oslo Design Fair er et must for å få med seg nye trender fremover. Her er alt fra stilrent stål og hvitt, svart og grått til maksimalistisk og ellevill design. Trendutstillingen fra Vera & Kyte viser et soverom i dristige farger, rosa, lilla. Den som tør å kopiere dette, skal jeg skrive om. 😉

Tremønster inspirert av naturen

Kunstneren Andreas Siqueland har malt veggene i to av rommene; han har malt naturen på veggene, inspirert av naturen ute slik at naturen nærmest har overtatt huset. Det er trær og atter trær, i pastell. Imponert over hvor mange timer det sikkert har tatt å male disse veggene, tenker jeg likevel at jeg vil ha palmer, ikke skog fra Hadeland.

Frisk pust

For oss som har presse-invitasjon, starter dagen kl. 9 med lett frokost. Dernest overtar messeledelsen ved Liv Kindem. I år har de invitert Ragnhild Brochmann som konferansier. Hun er et friskt pust i forhold til det kjedelige innslaget messen selv pleier å stå for. Ragnhild er motekulturhistoriker og illustratør og skriver morsomt i Morgenbladet om trender. Også farge-Dagny refererer til henne:  «Skal vi endelig få se en grå sofa plassert i en landlig kunstnerbolig med grønnkål  på taket og farge på veggen? En rød liten benk satt som prikken over ien i en kompakt liten byhytte? Nei. Jeg har ikke før bladd om, så kommer et kaldt drag sigende. Et landskap av siv, rim og megetsigende dunkjevler, skriver Ragnhild i januar 2020 om en trend-katalog fra Bolia. 

Det som utmerker seg aller mest er….

Litt mer variert er det å se i hallene på Oslo Design Fair. Tørkede blomster er tilbake og artige fjær glimrer med sitt nærvær. En rosa sofa er i takt med de nye fargevalgene. En gul sofa stikker ut. Men noe skiller seg mer ut i mengden. Det er ikke en gjenstand, en suppeskål, en sofa eller en matbok. Det er en skikkelse i rosa og lilla i kontrast til mennesker i sort, hvitt og grått og/eller beige kåper: Det er farge-Dagny.

Hvilke farger velger du i 2020? Skriv gjerne en kommentar til meg. Jeg er helse-journalist og blogger. Før det var jeg blant mye annet redaktør for bransjebladet Gave & Interiør, med egen stand på messen. 

Les også: Magnor med vårens vakreste design: Presskanne med sus av luksus

Les også: Ødela salget: Jeg ble nær slått ned på interiørmessen

Les også: Triste trender på interiørmesse: Jeg ville ha palmesus; fikk furubrus

Les også: Slik velger du nye farger!

Les også: Lyse farger ga fresh stil til gammelt rekkehus

Les også: Farger gjør høsten lysere!