Annonse

Sist jeg skrev om Martina, var hun ny i hudpleiesalongen i Ski: Martina er bryn og vippe-ekspert. Hun  kom til Norge for å gi autistsønnen en bedre fremtid. Nå er hun tilbake etter 6 ukers lockdown. Mye har forandret seg i livet – ikke bare reglene i salongen. Der møter hun meg med munnbind, såpe og vann.

Ble venner med hudpleieren

-Når kan jeg få en ny time? Jeg har chattet med Martina på Facebook i lockdownperioden. Jeg har gått hos henne i flere år. Det skulle bare være en gang, men jeg ble avhengig av de fine vippene og brynene. Nå føler jeg vi er venner. Martina liker salsa, som meg, og en gang joinet jeg henne og vennene på et salsaevent i Ås der hun bor. Det var hyggelig.

Jeg har jeg ikke sett Martina på over to måneder grunnet coronatiden.  Hun har opplevd lange dager på hjemmebane, som meg. Martina savner salsa-eventene med venner. Arrangementet er stengt på ubestemt tid. Selv savner jeg reisingen og treningssenteret og å møte flere folk.

 

Mye har skjedd i livet

Mye har skjedd i Martinas liv siden jeg skrev om henne sist. Hun forlot Kroatia og valgte Norge for å gi sønnen, som er autist, en bedre fremtid. I barnehagen jobbet de med ham hver dag, med et spesielt program. Det ga resultater. Nå har han  begynt på skolen. Martina har fått et barn til, nok en sønn. Hun bor mest alene med barna, da mannen fikk seg jobb tilslutt – i Sverige. I dag er hun nærmest alenemor. Les min første artikkel om Martina her. Jeg gikk til henne for vippeextensions og fikk en story på kjøpet. Nye vipper og bryn på en, to tre: Sak ble jeg klar for julefest!

Blir sendt rett til vasken

På salongen er det første dag etter 6 ukers lockdown og alle er spent: Jeg blir møtt av en ansatt som sender meg rett bort for å vaske hender. Det virker litt bryskt, men jeg forstår at de har mye å tenke på nå. Det er sånn det må være. Før timen ble jeg også tilsendt et skjema jeg måtte fylle ut angående coronaviruset.  Jeg krysset nei på alt. Jeg har i tillegg mailet med sjefen og bedt om lov til å låne toalettet ved behov: De har stengt det for kunder, men jeg har en issue som gjør at jeg trenger det og det skal ordne seg.

Munnbind med besvær 

Martina møter meg med et stort munnbind. Det føles fremmed og uvant. Jeg savner å se henne. – Det blir varmt, innrømmer hun der innunder munnbindet. Ikke akkurat komfortabelt å jobbe med. Men hun må.

Benk dekket med papir

På benken hennes, der det vanligvis ligger et håndkle, er det nå dekket til med papir. Papir som skiftet for hver kunde. Hun sier papiret er for stivt, men jeg synes det går greit.

Redningsaksjon for vipper og bryn 

Vanligvis kommer kunder for etterfyll av vipper etter 3-4 uker. På grunn av coronatiden har to måneder gått. Hun sukker når hun ser brynene og vippene mine. 2-3 vipper er alt som er igjen. Brynene er helt fargeløse. Det vil ta tid å fikse alt. Rene redningsaksjonen.

Skolen gikk tur med sønnen

På benken spør jeg hva slags hjelp hun har fått med barna i tiden skolen og barnehagen var stengt. Sønnen med spesielle behov hadde vel krav på skolegang? Nei, han fikk det ikke. Men de tilbød seg å gå tur med ham noen timer, og det takket hun ja til. Ellers har de holdt seg mest hjemme. Minstemann fikk ikke noe tilbud.

Kjenner ingen med corona

Martina er en tøff jente fra Kroatia og har aldri vært redd for coronaviruset. Som meg synes hun angsten er overdrevet. Vi skal alle dø en gang og det skjer når det skjer, sier hun. Ingen av oss kjenner noen som er smittet eller er syke. Derimot kjenner vi mye rare menn og folk og har alltid mye å snakke om.

– Sa han det? Hæ. Så dumt. – Helt enig.

Praten går på engelsk da hun jobber for mye til å ha tid til å lære seg norsk.

Hva skjer i sommer, lurer vi. Får vi reise noe sted? Kommer hun seg hjem til Koatia for å  besøke familien eller må hun feriere i Norge? Hva med meg, kommer jeg meg til Spania, Hellas eller Tyrkia? Trolig ikke. Jeg har planer for bursdagen min i Alanya i mai som allerede er avlyst. Hva slags bursdag skal det bli i nedstengte Norge med restriksjoner om kun å være med noen få?

Vi får ta det som det kommer, er vi enige om.

Når vi er ferdige, ser jeg meg i speilet. Det er som om jeg har fått øynene, blikket og ansiktet mitt tilbake. Vippene strutter og brynene har fått fasong og farge. Jeg bryr meg ikke om at noen gjør narr av vippeextensions  Det ser bra ut.

Vi ønsker hverandre lykke til med hver våre prosjekter.

-Ses om fire uker, om de ikke har stengt ned alt igjen. Hahaha.

Bestille time?

I disse tider, er det viktig å støtte opp om frisører og hudpleiere som har opplevd harde tider i det siste. Martina gjør en utmerket jobb og jeg anbefaler henne på det varmeste. Kontakt J&K Beauty Saloon for time. Salongen ligger ved posten i Ski.

Les også: Endelig: Frisørene åpnet igjen 27. april. Slik er de nye reglene

Les også: Trenger du hårklipp, massasje eller hudpleie? Slik får du time uten å vente i ukesvis!

Les også: Coronakrise: Huden er knusktørr, neglelakken flasser, vippene har falt av og det er bad hair day; hver dag!