Annonse

Sharon Stone antivaxxer

Skuespiller Sharon Stone kjent fra den erotiske thrilleren Basic Instinct får applaus for morsom Insta-status. Mange kjendiser poserer i disse dager med vaksinen – hun gjør det motsatte: «Før du dømmer antivaxxere, prøv å gå en mil i deres sko,» skriver hun. Over 50 000 har liket.

Vaksineskepsisen er stor i alle land. Likevel er det moralsk «riktig» å følge myndighetene og posere mens du får vaksinestikket i armen.

Ironi? 

Hvilken side står Basic Instinct-skuespiller Sharon Stone på? Er det med ironi hun legger ut statusen om at man ikke skal dømme antivaxxere på sin Instagram-konto? Skuespilleren har tidligere rast mot mennesker som ikke bruker munnbind, da fordi hennes egen søster har lupus og havnet på sykehuset med covid-19. Om Sharon har kunnskap om fagfellevurdert forskning rundt maskebruk, vites ikke. FHI har konkludert med at masker som smitteverntiltak ikke var særlig nyttig eller virksomt.

Kan bruke det til sin fordel

Sharon Stone skal visstnok ha tatt covid-19 vaksine allerede i april. Kanskje er hun likevel åpen for at andre sier nei til denne eksperimentelle vaksinen?

«Vaksineskeptikere kan uansett bruke instaposten til sin fordel: Det er jo helt sant at du ikke bør dømme meningsmotstandere: Du har faktisk ikke gått en eneste meter i deres sko, og vet ikke hva personene har gjennomgått eller hvilke valg som ligger bak.»

Ikke døm mennesker

Å ikke dømme mennesker, men være snill er alltid er en god leveregel. I tillegg å akseptere andre selv om de tenker annerledes enn deg.

Som en tsunami

Massevaksinering og massetesting samt munnbindpåbud har rullet massivt over verden, som en tsunami. Det er ikke helt enkelt å være på motsatt side uten å bli kastet over ende med voldsom kraft. Ikke engang om du viser til fakta, blir du hørt. Motstanden skal knuses. Facebook sensurerer kritiske røster.

Uansett hva damen mener er hun en kul dame med bein i nesa.

Var alvorlig syk

Sharon har vært alvorlig syk. I 2001 fikk hun hjerneslag og overlevde mot alle odds. Sharon har også stått  frem som incest-offer. Både hun og søsteren ble misbrukt av bestefaren, i følge flere artikler hun har stått frem i. I følge artikkelen jeg har linket til her, har hun tilgitt sin far at han ga henne juling. Hun er derfor bare ikke en Hollywood-skjønnhet som har kommet lettvint til berømmelsen, men som har en historie.

Basic Instinct

Da Sharon ble filmskuespiller fikk hun forresten høre at hun ikke var sexy nok.  I ettertid er det det motsatte hun er kjent for: Og Sharon ser fortsatt strålende ut. 

Hun er verdensberømt for sin rolle i Basic Instinct.

Jeg ser gjerne filmen om igjen – selv om det skulle vise seg at hun her ironiserer med antivaxxere.

Hva er en antivaxxer, forresten? Folk blir kalt antivaxxere over en lav sko, også de som ikke er vaksinemotstandere men som kun vil ha mer informasjon om vaksinen. Sunn skepsis må være lov.

Denne var morsom. «Epic,» som hennes tilhengere skriver på Instagram.

 

 

Sharon Stone  er en amerikansk skuespiller, best kjent for sin rolle som «Catherine Tramell» i filmen Basic Instinkt. I  1996 ble hun Oscar-nominert i kategorien beste kvinnelige hovedrolle som  «Ginger McKenna/Rothstein» i filmen Casino. Hun har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Les også: Derfor sier jeg nei til vaksinen: Jeg lar meg ikke presse; 5 personlige grunner

Les også: FHI: Munnbind ikke lenger nødvendig

Les også: Jeg sa jeg aldri har brukt munnbind. Jeg overdrev. Her bekjenner jeg mine synder.

Les også: Sterk strid: Å bruke maske mot Corona-smitte kan gi større sjanse for å få viruset.