Annonse

«Er du alene? En mann står og blunker veldig til deg ved heisen,» sier en dame hjelpsomt. Klokken er 01 natt til søndag og beilerne er fulle og våryre. Hjelp – jeg er på Abba-cruise med Stena Line!  

«Å, du er så vakker!» En kjekk mann med litt for mange drinker innabords, har lagt sin elsk på meg. Han sitter og stirrer, helt uten filter. Det neste han sier er tre siffer – nummeret på lugaren sin. Det er viktig for meg å vite hvor sengen hans er: Lugar uten vindu, billigste sort. Ship o hoi og rett til sengs.

God rytmesans, bare litt for full

Vi er i dansesalen på Stena Line og den kjente gruppen Waterloo spiller Abba. Jeg liker å danse og takker ja til en dans. Han har spurt hva jeg drikker, men har glemt det, så vi havner på dansegulvet istedenfor. Mannen har rytmesans og kan danse, han er bare litt for full. Jeg merker det da andre dansende irritert dytter ham unna.

Prøver seg på fler

Mine venninner har observert mannen allerede ved ankomst. Han har prøvd lykken med flere, sier de. Det senker jo interessen betraktelig, når kavaleren har gått runden hos alle. Det er mange av de. De er så redde for å ikke finne dame at de prøver venninnen din i samme sekund du nøler. 

En dans og en drink kan ikke skade

Det er ikke første gang jeg forbarmer meg over en som flere allerede har skjøvet unna. Det er liksom noe fascinerende med gåpåmotet og selvtilliten som øker i takt med drikkevarene. Jeg blir nysgjerrig og må se hvor det bærer. Jeg er ikke så prippen. Og hvem vil ikke danse til Abba? En dans og en drink kan ikke skade. 

Ville bli Agnetha i Abba

Da gruppen herjet på det verste på 70-tallet, sto jeg foran speilet, sang med på låtene og drømte at jeg var Abba-Agnetha. Jeg skulle bli sangstjerne, like vakker, vellykket og berømt som henne. Jeg syntes hun var en drømmedame… Nå er jeg litt eldre, og jeg ble aldri popstar, men jeg er fortsatt hun søte, blonde – iallfall for noen. 😉 

Flørt og gin og tonic

Som denne mannen som trenger en dame: «Du er så vakker!» sier han stadig. Vi tar en gin og tonic, den smaker like godt som på 80- og 90-tallet. Men jeg er ikke 20 lenger, og trøtner fortere på lørdagskvelden. Særlig etter en stor buffet-middag og vin som fulgte med i pakken vi kjøpte. Jeg er veldig mett og det føles som om kjolen har krympet.

Lov å være litt harry

«Hvis man skulle få lyst til å være litt harry, er det selvsagt lov til det og, » skrev marketingansvarlig Julie Viken i Stena Line da jeg kommuniserte med henne før avreise og spurte om hun var interessert i en artikkel. Hun hadde et eget innholdsteam ombord som skulle lage en etterfilm og pengene til PR var derfor brukt opp. Men hun tilbød seg å spre artikkelen i sine egne kanaler om det ble noen blogg. Jeg innrømmet for henne at jeg har fordommer mot fest på danskebåten. Folkelig kan noen ganger bli too much for denne damen.

Slitsomt med hold-in

Noe harry er det iallfall på do under middagen. Der sitter to venninner og skriker skjellsord til hverandre fra hvert sitt dosete. «Jeg har hold in -strømpebukser og det er slitsomt, skriker den ene. «Venter du ikke på meg, så er du en dritt.»  

Den andre jenta ser på meg: «Shit-kjerring hun der, altså, sier hun, som om jeg skulle kjent dem begge. «Ja, hvem faen bryr seg her, legger hun til. Er du ikke enig? «Vi er jo bare på en båt!»

Jeg finner ikke noe passende svar, så jeg returnerer til damene jeg kjenner. Vi har en litt annen innstilling: Vi er her for å gjøre det beste ut av ting og for å kose oss.

Mas og discobesøk

Nå er lørdagskvelden fullt i gang og jeg har fått meg en beiler. Det er litt masete, så jeg stikker av for å kikke i discoen, en etasje opp. Jeg finner raskt ut at jeg ikke har noe her å gjøre med begynnende hodepine, så jeg er raskt nede i dansesalen igjen. Der venter min beiler og han er sur. Han har lett etter meg. Det kan så være, men han har verken gitt meg visittkort eller telefonnummer, så jeg føler ikke akkurat at han har noe krav på meg. 

Du er full!

Klokken er over 01 og nå sier jeg det rett ut. : Jeg har vondt i hodet, jeg skal legge meg. Du er full. Vi snakkes i morgen. Bestemt går jeg til baren og bestiller en ramløsa. Jeg trenger vann, jeg er tørst og jeg trenger en tablett før jeg legger meg. «Men hvor bor du da? Hvilke lugar!?» Han synes det er dårlig at han ikke får vite det. Mannen følger etter meg til baren og insisterer på å betale for drinken, men jeg allerede betalt vannet selv. Bye.

Blunking ved heisen

Men det er ikke slutten på kvelden ennå. På toalettet skryter en dame av kjolen min. Utenfor blir hun ivrig: «Er du alene her? En mann står og blinker noe veldig til deg ved heisen!» sier hun hjelpsomt. Jeg løfter blikket og ser mannen ved heisen gjøre flørtegrimaser. Gud bedre. Jeg vurderer i et halvt sekund om jeg skal gå bort, men dropper det. Kroppen vil danse, men hodet skriker etter søvn. Dårlig tidspunkt å få begynnende migrene. Jeg er sur, ikke på mennene, men på formen.

Våkner av et skrik

Neste morgen, akkurat da hodepinen har sluppet taket og jeg er i min dypeste søvn, vekkes jeg av en stemme som roper at vi er fremme i Frederikshavn. Jeg får skrudd av lyden og sover videre.

Daten dukker opp til frokost

En god frokost gjør nytten og jeg kvikner til. Kavaleren fra kvelden før dukker opp og har langt mer å snakke om i edru tilstand. «Du ser like fin ut i dag du,» sier han. Det er rent ut hyggelig, bortsett fra at jeg fortsatt bare vet fornavnet.

Han beklager om han var ufin i går. Han fortsatte festen – alene, sier han snurt –  og har bare hatt tre timer på øyet. Hodet mitt er han ikke så interessert i. «Det er jo ikke det du skal bruke.» Jeg tror fortsatt han har et håp om sengehygge, men jeg later som jeg ikke forstår det. Han tusler avgårde for å få seg litt mere søvn og jeg sier jeg vil teste ut spa-tilbudet ombord.

De stengte spaet!

Men jeg gleder meg forgjeves til boblebad og avslappende massasje. Fra spa-området høres helt andre lyder enn liflig musikk. Døren er låst og jeg hører borrelyder og hvin fra noe som må være en elektrisk  sag.

«Spaet stengde nyligen,» opplyser en trävlig svensk ansatt. Målløs ser jeg på at han fjerner hele skiltet om spaavdeling. «Vi skal satsa på konferens nu. Konferens.»

Noe så kjedelig! Vi synes begge det er jättetråkigt! Spaet hadde mange besøkende og var populært også, sier han. Og så konferens? Nei, og atter nei Jeg hater servicetilbud som blir tatt bort fra gjestene. Det gjør jeg virkelig. Värkligen.

Taxfreen stenger grunnet uvær

Da får jeg prøve taxfreeen, sukker jeg og går videre. I det jeg kikker på luer, skjerf og smykker, blir det så mye sjø at jeg knapt kan stå på bena. Butikken må stenge på grunn av stiv kuling eller er det storm? Men jeg får kjøpt varene og kan komme tilbake etter kl 15 for mer taxfreevarer.

Ute i en av korridorene møter jeg beileren igjen. Nå er han både fyllesjuk og sjøsyk. Han prøver seg med litt frisk luft, men det hjelper ikke og han må legge seg på lugaren. Jeg nikker forståelsesfullt.

Massasje på lugaren?

En annen kar setter seg ned og prater. Kompisen har spydd, selv klarer han seg bra. Han ser at jeg har stive skuldre og forteller at han er en god massør. Profesjonell, ikke noe tull. Ja, ikke her altså, på kabinen. Han er gift trebarnsfar men det gjør ingenting. Nå må vi kose oss. Han kan besøke meg hjemme også.

Mamma mia

Ja, særlig. Jeg blir nå innhentet av to venninner og sammen går vi for å se på Mamma Mia 2 i en sal. Etter ti minutter finner vi ut at det er det er den første Mamma Mia som vi har sett før. Båten gynger nå så kraftig at to av oss blir uvel av å sitte der inne. Det bærer ut på dekk igjen.

Skrubbsulten og i toppform – for sent

Når vi når lunsj, har det stilnet. Hodepinen er borte, jeg er skrubbsulten og i mye bedre form. Når  et band spiller opp til dans, vil jeg virkelig danse. Flere av oss damene får swingt oss på gulvet. Men hvor er beilerne hen nå? Jeg kan ikke se eneste en av de som var så ivrige i går. Skuffende.

De sover vel ut rusen, slukøret etter mislykket damefangst på Stena.

Konklusjon: Alt i alt hadde vi dancing queens en grei tur til sjøs – og jeg er en erfaring rikere;)  Mye sjø, vårkåte menn og synd med spaet som stengte foran nesen på oss. Men maten, servicen ombord og musikken var bra. Jeg betalte kr 1548 for utvendig tomannslugar med vindu, middag, lunsj og frokost all inclusive med drikke. 

 

Les også: Slik blir du kvitt migrene

Les også: Freshe negler i en fei

Les også: Dette er trygt i Mexico

Les også: Dropp tupperware og Mary Kay, lag en Bucket List!

Les også: Hvordan ødelegge daten din; 10 hotte tips