Annonse

coronavirus karantene regler forbud

Kan jeg gå på butikken eller ikke under hjemmekarantene? Jeg tok en pustepause ved et hagesenter og kjøpte et brett med stemorsplanter. Det fikk jeg kjeft for av FB-venner. Slik jeg ser det, er små ærend ute nødvendig for den psykiske helsen. Tar du hensyn og følger smittevernreglene, er det innafor. Ja eller nei?

Jeg blogger om livet i hjemmekarantene etter en tur til Tenerife. Dette er dag 6 i karantene.

«Hagesenter? Du skal jo ikke være der, Tine! Du har karantene!»

Da jeg for et par dager siden skrev et innlegg om reglene for karantene, fikk jeg masse kommentarer på FB. Det er forskjell på hjemmekarantene og isolasjon, mente jeg:

Har du viruset, skal du ikke gå ut på 14 dager. Har du bare «husarrest» grunnet en utenlandstur, kan du gå tur og foreta nødvendige ærend. Familien til de som har vært på reise, kan forøvrig gjøre hva de vil, så det er liten logikk her. Forstå det den som kan! En svensk ekspert påpekte forøvrig at forstår vi ikke fornuften i et forbud, så er det farlig: Da vil folk opponere mot reglene generelt.

Kun 4 prosent av de som tester seg har viruset

Selv føler jeg meg frisk: I følge Helse-Norge er det ikke sannsynlig at jeg er smittet. Men de krever at alle som har vært på reise er 14 dager i hjemmekarantene» for sikkerhets skyld.»  Kun 4 prosent av de som tester seg har viruset. I Norge har vi kontroll. Men jeg tar karantenen på alvor. Jeg har gått tur, isbadet og ellers vært en gang på apoteket og et par små turer i butikker. Der bruker jeg antibac, holder avstand, er rask, og følger reglene.

Innlegget om regler på butikken leser du her: Hey! Skulle ikke du være hjemme i karantene? Les min blogg og lær deg reglene!

Karantene er karantene

«Noen av mine FB-venner mener karantene er karantene og at man må få andre til å handle for seg. De refset meg.»

Storhandler på nett – gjør småhandling selv

Skal jeg storhandle, vil jeg helt klart bestille varer på nettet. Der jeg har vært innom, har det vært for å handle maks 1-3 varer. Korte besøk når senteret eller lokalet er så og si tomt. Folk er nesten ikke på sentrene. Det er faktisk lettere å holde 2 meters avstand der enn på turstier der turgåere og joggere ferdes nå. DE holder ikke avstand og jeg og mine venner opplever at vi må hoppe unna syklister, joggere og ivrige barn. Så skjerp dere: Avstandsreglene går begge veier!

Kan bli deprimert

Ellers så har vi alle behov for frisk luft og se noe annet enn husets fire vegger – ellers kan vi få brakkesjuke og bli deprimert hele gjengen. Særlig vi som bor alene, er i faresonen her! Jeg er skeptisk til forbud som innskrenker friheten for mye. Det er flere eksperter også. Jeg synes for eksempel for må få lov å dra på hytta i påsken. Les innlegget her. Kjære Erna. Greit at du markerer virusmakt. Men ikke ta påskeferien fra hyttefolket!

 

Var sykmeldt med utmattelse

I dag tok jeg meg en tur i skogen. Der var det ingen problemer med å holde avstand: De få jeg møtte var minst 5 meter unna. Da jeg ble sykmeldt med utmattelse, jeg gikk jeg tur i Rikeåsen hver dag. Da ble jeg lei. Men i dag var det ok med en tur i ulendt terreng. Det eneste problemet mitt var store hunder som kom byksende. Jeg trodde det var båndtvang, jeg, men kanskje ikke i skogområder?

Jeg er mer redd for å bli bitt av en schæfer enn å få corona, så jeg er nok litt rar og spesiell.

Eldre så på meg som en kriminell utlending

Nede på veien i mitt rolige, trygge nabolag, møtte jeg noen eldre: De så helt vettskremt ut i blikket! Noen har skremt livskiten ut av dem, som en FB-venn så glimrende sa det. Det var fælt å se på. Og nå forstår jeg hvordan muslimer og andre som ikke ser norske ut, har det.

«De så på meg like redde i blikket som om jeg skulle vært en stor, muslimsk mann –  farlig og truende.»

Kan få posttraumatisk stress av hjernevasken

Det er livsfarlig at vi slutter å se på hverandre som mennesker! Nå må myndighetene slutte med denne hjernevasken. Disse menneskene kommer til å få hjerteproblemer på grunn av angst, ikke bli syke av coronavirus, er min spådom. Mange vil få posttraumatisk stress som følge av dette. Ellers må noen si fra på en bedre måte raskt.

«Eksperter hevder nå at eksperimentet til regjeringen med lockdown er uetisk og langt fra godkjent. Jeg er enig. Dere gambler med folks psykiske helse i et land der svært få er syke av viruset! Og dere tester oss ikke, så dere kan lære noe av dette engang!»

Trist med stengte barnehager

Jeg møtte en barnehage med stengte dører på min vei. Her pleier det å være masse liv. Vilter lek og barnelatter. Men barna er fratatt barnehagen på ubestemt tid. Hvor lenge? Til sommeren? Små barn blir stort sett ikke smittet og smitter også lite til andre. De trenger barnehagen! Og det gjør foreldrene og. Som alenemor var jeg helt avhengig av barnehagen. Slik er det nok for fler.

Det er triste tider – men vi får holde ut! Og du; det er fortsatt lov å tenke selv!

Leppestiften jeg bruker under hele karantenen er Dior 999 Bloom. Den grønne kjolen er fra Pieces og olajakken fra Zac&Zoe.

Les også: Tine i karantene: Jeg holder coronaviruset unna med isbading!

Les også: Redd for Corona-virus? Slik blir du kvitt angsten. 6 gode råd

Les også: 11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret!