Annonse

Bivirkninger av Covid-19-vaksiner er noe mange diskuterer nå. Er Moderna eller Phizer best? Hvor farlig er Astra Zeneca? Trenger vi vaksinen i det hele tatt? Mitt blogginnlegg «Derfor sier jeg nei til vaksinen» ble sensurert av Facebook. Jeg svarte en kritiker og kommentaren ble fjernet. Det er i mot menneskerettigheter og ytringsfrihet.

Ærlig talt, Facebook. Dere setter folk i fengsel, driver sensur som virker helt tilfeldig  og fjerner kommentarer og  ytringer over en lav sko for tiden. Er dere i panikk-modus?!

Facebook kalte en saklig kommentar for spam

Mitt innlegg Derfor sier jeg nei til vaksinen – jeg lar meg ikke presse – 5 personlige grunner  

ble populært: Mange har delt og diskutert det. Hyggelig.

Men da jeg som redaktør av nettstedet Helsetine svarte en av kritikerne som kommenterte under innlegget mitt, smalt det fra Facebook.

Spam, kalte de det. Jeg hadde brutt med Facebooks standard, og de fjernet kommentaren.

PÅ MIN private nettside hvor jeg står som redaktør!?

Shocked! Klage er innsendt. Det får være grenser til sensur. Har dere hørt om menneskerettigheter, som rettigheten til å ytre seg?

Og hva er det som er spam her? Jeg sa ikke at folk ikke skal ta vaksinen og jeg spredde ingen konspirasjoner!

Hjelp meg å finne 2 feil i kommentaren som Facebook har sensurert fra min blogg. Jeg mener at det jeg skrev var riktig og har prøvd å argumentere for det. Har jeg rett eller feil? At 1700 har dødd av influensa i Norge er iallfall riktig – jeg linket til Nordlys som viste til tall fra FHI. Husk solkrem i dag så du ikke blir brent – og se opp for myggstikk.

  1. Jeg spurte hvor det ble av influensaen? Det er lov å spørre om. Har jeg ikke lenger ytringsfrihet? Mange lurer på hvor influensaen ble av, men vi får ikke svar! Det er helt merkelig.
  2. Jeg sa at 1700 døde av influensa i Norge for få år siden. Det var en faktaopplysning hvor jeg linket til avisen Nordlys som bekreftet dette tallet, som forøvrig stammer fra FHI!
  3. Jeg påpekte at kun 0,15% dør av viruset på verdensbasis. Dette er en fakta-opplysning.
  4. Jeg sa at for folk under 70 er viruset mindre farlig enn influensa. Dette er fakta også. Utallige statistikker viser at de som dør, f.eks i Norge er godt oppi 80-årene og har flere underliggende sykdommer. For barn og unge er influensa mye mer farlig. Senest i 2019 døde to norske ungdommer av influensa.
  5. Jeg nevnte at flere dør av hjerte-kar-sykdommer enn av covid-19. DET er fakta også. Les dødsstatistikken!
  6. Jeg sa at jeg vasker hender og holder avstand. Hallo! Er det ikke det dere vil høre da? Jeg bruker til og med antibac når jeg selv tenker det er nødvendig, men ikke hvert 15. minutt.
  7. Jeg gir en klem til de jeg vil – klemmer er helsebringende. Er det her dere får noia? Er dette spam? Å gi en klem er faktisk helsebringende. Og jeg gjorde det personlig – jeg sa jeg, jeg ba ikke alle klemme alle. Hilsen en helsejournalist.

 

Nå får dere svare og forklare!  Når skal denne sensuren ta slutt? 

Les også:  Derfor ble Helsetine begrenset på Facebook: Delte helseinformasjon fra berømt forsker

Les også: Jeg ble utestengt fra Facebook igjen!

Les også: Om å ha bursdag på Facebook

Les også: Ingen av Facebook-vennene mine liker den. Jeg så den utskjelte filmen Fifty shades of grey.