Annonse

Espresso house NAV hjemmekontor

Espresso House er alle tiders hjemmekontor. Her henger studenter og flittige arbeidsmaur over pc og skolebøker. Mens jeg skriver, prøver jeg å huske hva jeg skal.

Mye misunnelse 

8-16-kontorrotter er misunnelige på oss som henger på café på dagtid. VAR. Etter pandemien, hvor alle ble tvunget til å jobbe på  hjemmekontor med hylende unger rundt seg som de måtte undervise selv fordi skolene var stengt, har jeg ikke hørt noen si det. At å gå hjemme er digg.

Hengt ut som NAVere

«At late folk henger på kjøpesentrene med kaffelatten og den dyre vesken på dagtid helt uten dårlig samvittighet og at de er NAVere.»

De drømte seg til arbeidsplassen

Etter to år med pandemi, var ikke kaffelatte på senteret noe kontorfolket drømte om lenger. Plutselig lengtet alle til kollegene, kontorpulten og småpraten rundt kaffemaskinen. Aldri hadde folk trodd det var så kjipt og ensomt på hjemmekontoret, med mulighet for en tur ut og alt. Huttemegtu.

Café-jobbing koster en kopp kaffe

Selv har jeg forlengst fått krampe av hjemmekontoret. Jeg liker å sitte og skrive på Espresso House. Der må du selvsagt kjøpe noe. Sitter du her ofte, gjelder det å tenke økonomisk. Billigst er vanlig kaffe, med eller uten melk: Den er det påfyll på. Det er det ikke på de fancy kaffedrikkene

Appen lønner seg også, den gir meg 10 prosent på kaffe. Hver 10. kopp kaffe er gratis, og da er det fritt valg på øverste hylle: Slik som denne cappuccinoen som jeg nyter sammen med isvannet mitt.

Jeg liker å skrive med folk rundt meg, men jeg er distré og glemmer hva jeg skal. For jeg har alltid noen ærend.

  1. Apoteket. Sjekke hvilke resepter som er inne: Migrenemedisin, rinexin etc. Kjøpe solkrem på tilbud. La Roche, som min atopiske hud tåler godt og som ikke gir meg soleksem. Den gode, blå, velduftende Cliniderm-aftersun, som ofte er på 30%.
  2. Kicks. Sjekke ut de nye 20 prosent tilbudene jeg fikk i katalogen. Høre om den nye supermascaraen virkelig kan gjøre de korte, fargeløse vippene mine dobbelt så tykke og lange.
  3. Helsekosten. Oppdatere vitaminlageret: Omega 3, D-vitaminer etc….
  4. Klesbutikker. Se på glitterkjoler. Jeg blir aldri lei av glitterkjoler. De har sjelden noe, så jeg havner på nettet, på zalando og andre nettsteder. Hva skal jeg med flere glitterkjoler? Jeg vet ikke, men jeg digger å se på dem.

Tannlege eller bikini?

Etter noen timer med skriving, er hodet ullent. Hva var det jeg skulle igjen? Sende melding til tannlegen som har kontor her? Bytte bikini på Change? Kjøpe blekk på Elkjøp? Hvor er lappen jeg skrev ned alt på? Hvor lenge har jeg vært her nå? Det nærmer seg tre timer og da er parkeringstiden ute. Jeg vil ikke ha bot.

Æ

Rema 1000? Der er det tilbud på sunne, friske bær for alle som har Æ. Men de har mye større utvalg i min lokale filial og med bilen rett utenfor butikken slipper jeg å bære poser lange veier. Jeg drar dit. Ciao.

Les artikkelen (under) jeg skrev om fordommer rundt folk som er ute av arbeidslivet. Redaktøren i Kamille innrømmet i sin leder at hun var en av de som var sjalu på folk som hang på café på dagtid: Det var før de fortalte hvordan de hadde det:

Du kan ikke se hva som feiler Heidi – NAV

Alt vi ikke ser – NAV

ME-syke Cathrine stigmatisert av A-magasinet; Jeg følte meg enda mer utenfor samfunnet og ødelagt.

12 smarte tips: Fortsatt hjemmekontor etter påske. Her er utstyret du trenger!

Jeg har flyttet hjemmekontoret til Espresso House

Frozen shoulder: Slik overlever du når sykdommen rammer

Migrene? Her er de beste rådene for en bedre hverdag