Annonse

Ny fiskeriminister Marianne Sivertsen dro rett til verdens største sjømatmesse – Seafood Expo Global. Tapas, sjømat, vin, fotball, strandliv, seil-events  og maraton er bare noe av det du kan nyte i en av Europas mest levende byer.

Barcelona er den mest levende byen i Europa som jeg kjenner til. Jeg vender stadig tilbake for å rusle rundt i gamlebyen på jakt etter nye tapas-restauranter. Områdene Barri Gotic og Ciutat Vella i gamlebyen og El Born er to av mine favorittsteder i Barcelona, sammen med Barceloneta –  strandområdet hvor jeg bodde i 2021.  I påsken 2024 bodde jeg i Poblenou, nær den berømte gaten Rambla de Poblenou og nattklubben Razzmatazz.  Herfra tar det 20 minutter inn til sentrum med buss eller metro.

Lokale tapas og vin smaker alltid godt i Barcelona

Når jeg vil ha lokale tapas og et glass vin, er det billigere og mer autentisk i bakgatene og oppe i byen enn i turistgatene rundt La Rambla. Uansett hvor du er i byen. er det deilig å sitte ned på en av de mange plazaene med litt godt å spise og drikke og se på folkelivet.

Verdens største sjømatmesse – da passer det med  sjømat-tapas 

Seafood Expo Global ble arrangert i Barcelona 23-25 april 2024. Da nyutnevnt fiskeriminister Marianne Sivertsen hørte at det er verdens største sjømatmesse messen, satte hun seg på første fly til Barcelona. 120 norske bedrifter deltok! Inspirert av messen, er fokuset på denne bloggen på sjømat.

 

Foto: Her ser du min sjømat-favoritt; reker -gambas med  hvitløk 

Reker (gambas) stekt i olje med hvitløk og chili er min favoritt

Av sjømat-tapas  er reker – gambas –  stekt i olje med hvitløk og chili , gambas al ajillo, min absolutte favoritt. Merk at i andre deler av Spania, som i Malaga, kalles sjømat-tapasen for gambas al pil-pil.  Denne  spanske tapas-retten  er en skikkelig smaksbombe. Du må ha litt godt brød å dyppe i oljen. Vanlig loff duger.

Det spanske tomatbrødet er godt tilbehør til sjømat-tapas

Selv elsker jeg det spanske tomatbrødet, pan con tomate. Det er ristet loff med tomat og olivenolje.  De serverer reker i hvitløk og tomatbrød nærmest overalt. Selv velger jeg ofte kjeden Tapa Tapa, hvor jeg får tomatbrødet akkurat så sprøtt som jeg ønsker det. Men det kryr av små tapas-restauranter rundt i Barcelona, så du trenger ikke jakte på denne. Patatas Bravas, sprøstekte poteter med spicy tomatsaus, er også et godt tilbehør til fisk.

Blekksprut, blåskjell, paella og fisk – eller hva med en empanada med tunfisk?

Calamares (blekksprut) , og dampede blåskjell er andre populære sjømat-tapas i Barcelona. Ellers frister ivrige kelnere med sjømat-paella rundt om på restaurantene. Og pescaito frito, stekt fisk.

Dagens (hvite) fisk på restaurant  i Poblenou – en smaksopplevelse

Selv ble jeg overtalt til å prøve hvit, lokal fisk heller enn laks på en lokal restaurant i Poblenou. «Laks får du bedre i Norge,» mente servitøren. Er det fullt på restauranten, kan du alltids som meg be om å få spise i baren. Der har du god utsikt til alt som skjer og kan få en prat med servitørene i tillegg.

Empanada med tunfisk

Har du sansen for empanadas og liker sjømat, kan du prøve en fylt med tunfisk i stedet for biff eller kylling. Ellers mye godt av tapas, vin og småmat rundt i Barcelona. Gå på oppdagelsesferd, som meg. Tro meg, nye eventyr venter på hvert hjørne, og du blir aldri lei av folkelivet, trubadurene, gatesmugene, plazaene og de historiske bygningene. Selv liker jeg å henge på Plaza Reyal og plazaen ved den flotte katedralen. Parken ved La Sagrada Familia er også fin. For fotallfrelste er Camp Nou stedet å være.

i Barcelona

 

Bildene over er fra mine mange turer til Barcelona. De siste bildene er fra favoritt-museet mitt Museu d´Art Contemporani de Barcelona og en lokal restaurant rett ved. 

Hotell i Barcelona – hvor skal jeg bo?

Et populært hotell i gamlebyen i Barcelona er Hotell Oasis med den hippe restauranten Mr. Robinson rett ved siden av i gaten. Dette hotellet var min favoritt  før prisene steg for noen år siden. Det samme med hotellet Hotel Catalonia Avinyo. Idag velger jeg, når prisene er lave, Park Hotel og Sunotel Club Central som holder takterrassen med solsenger og basseng oppe også om vinteren. I Poblenou fant jeg et rimeligere tilbud hos Travelodge Poblenou 12 minutters gange fra stranden. Jeg bodde også noen dager på flotte The Social Hub Poblenou, også dette siste med solterrasse og basseng med utsikt over byen. Ellers vrimler det av airbnb, hostels og små bed and breakfast-hoteller. Søk på google maps, på Trivago og Momondo og sammenlign prisene for å finne det beste tilbudet.

Bildene over er fra Social Hub, Poblenou. Hotellet huser studenter og co-workers i tillegg til vanlige turister. Det er litt uvant, men når du venner deg til det, kan du nyte aktiviteter som f.eks gruppetimer i den flotte gymmen og sole deg og ta en matbit  på taket.

Fakta om verdens største sjømatmesse i Barcelona

I april  arrangeres verdens største sjømatmesse i Barcelona. Seafood Expo Global/Seafood Processing Global samler kjøpere, leverandører og fagfolk fra over 150 land. Eksfin, en etat under Nærings- og fiskeridepartementet,  var en del av den norske paviljongen, og delte stand med Innovasjon Norge.

Seilinteressert: Få også med deg verdens største seilevent i Barcelona Americas 37th  cup i agust-oktober 2024,

Lyst til å treffe folk fra hele verden i Barcelona? Delta på Meetup events.

 

God tur til den pulserende storbyen Barcelona! 

Les også: Hotellprisene i Spania er doblet etter pandemien: Slik fant jeg hotellrom til budsjett i Barcelona

Les også: Norsk blogger ble ranet på ferie i Barcelona: Pass og penger forsvant

Les også: Food, culture and sightseeing in Barcelona; the best travel tips

Les også: 9 ting som har overrasket meg i Barcelona, Spania

Les også: Reiseblogg: 17 dager i Barcelona; 17 gode tips

Les også: Ville historier fra Barcelona: Hvordan bo billig i Spania og hvordan du holder ut.

Les også: Hjelp, jeg er på språkkurs i Barcelona!