Annonse

Helse/skjønnhet: Etter 6 ukers helstopp for fotpleie, er den lokale salongen åpen igjen. Hos Vilma har kunder med vonde føtter ventet i kø. Jeg får beskjed om å komme ren og nyvasket og møter en gullende ren salong. Her velger jeg spapedikyr med lakk i en mørkerød farge: Det passer både til bursdag og annen feiring. Les 10 tips til hvordan du holder føttene friske nederst i saken.

Denne saken ble skrevet i mai 2020, etter første nedstenging av Norge. I februar, 2021 besøkte jeg Vilma igjen – etter en ny og svært uventet ny nedstenging av Nordre Follo. Vilma har sluttet hos Kolbotn hudpleie siden sist og blitt egen sjef i ny salong i Ski hvor hun utfører pedikyr og manikyr. Her er ny kontaktinfo: Black m Beauty, Jernbanev 6, Ski . Tlf: 98613994

 

Tørre hæler med sprekker

Føttene mine er tørre, akk så tørre. Jeg har mye hard hud under hælene og sprekker også. Vinteren og coronatiden tok hardt på føttene. Det skal jeg fikse i dag: Kolbotn hudpleie er klare for nyåpning etter 6 ukers lockdown. De har nok med antibac og følger alle smittevernregler: Jeg får beskjed om at jeg kun kan komme om jeg er frisk. Jeg må komme alene til timen, ikke komme for tidlig (!) og være nyvasket. Trenger jeg noe å drikke eller lese på, må jeg ta det med selv.

Munnbind og mobil-forbud

Vilma jobber med munnbind – det gjorde hun også forrige gang vi møttes. For ordens skyld nevner jeg at bildene der Vilma er med, ble tatt under et tidligere besøk: I dag er det ikke lov å bruke mobil i salongen av smittevernhensyn.

«Du får ta det som en detox,» sier en mannlig ansatt: «Vi er for mye på mobilen som vi er,» mener han. Det er riktig. En pause er helt ok.

Drømmer meg bort

De kan heller ikke servere kaffe eller by på ukeblader som tidtrøyte mens føttene mykner i fotbadet. Da er jeg overlatt til meg selv og såpevannet og bruker tiden til å la tankene klarne.Jeg drømmer meg bort til ukjente farvann, og tenker på at det kanskje snart blir mulig å reise igjen. I mellomtiden skriver jeg om reisetilbud i Norge, for de som vil reise sammen med en gruppe. Den saken leser du her. 

Fotkrem på nattbordet

Mens jeg har isbadet, blogget og kjøpt grønnsaksplanter, har Vilma malt en hel masse på hjemmebane og plantet frukt, blomster og grønnsaker. Nå er hun glad for å være i gang på jobb igjen.

«Du må bruke krem på de tørre hælene,» sier hun. Jeg har lett for å glemme det, men etter så god fotpleie og lakk (rød decadence) kommer jeg til å huske det hver kveld. Et nattbord hvor fotkrem står fremme, skal hjelpe meg med nye, gode rutiner.

«Rød decadence negler passer ellers glimrende både til bursdag og 17. mai  – om det er lov å feire eller ei. Uansett hva som skjer, skal jeg vifte med tærne på terrassen! Det kan ingen nekte meg.»

 

Slik holder du føttene friske og pene – 10 enkle tips

  1. Rør på føttene hver dag. Ta tåhev. Det stimulerer muskel- og venepumpa og øker sirkulasjonen i foten din. Spesielt viktig om du har diabetes, men bra for alle med litt fotgymnastikk. Prøv det på fly også, der blir mine føtter stive!
  2. Sjekk føttene jevnlig. Har du liktorner, fotvorter, sopp eller plages med vond luft, kan en dyktig fotpleier hjelpe deg. En fotterapeut kan avdekke feilstillinger og behandle smerter i muskler og skjelett. De har også kunnskap om sykdom i føttene relatert til diabetes og psoriasis.
  3. Klipp tåneglene rett av om du gjør det selv.
  4. Bruk gode sko og bytt dem ofte. Det skal kunne motvirke hard hud og andre problemer
  5. Vask føttene hver dag.
  6. Tørk føttene grundig, særlig mellom tærne. Fuktighet kan føre til fotsopp.
  7. Ta jevnlig fotbad, gjerne en gang i uken. Det myker opp tørr hud.
  8. Bruk nylonsokk innerst om du skal jogge eller gå fottur. Det motvirker gnagsår.
  9. Smør inn føttene til natten og dekk gjerne til med myke sokker. Ikke smør kremen mellom tærne, det kan gi sopp. Apotek 1 fører fuktighetssokker som tas på etter at du har smurt inn føttene med fuktighetskrem. Disse kan gjerne benyttes over natten.
  10. Unn deg en god fotpleie for nytelsens skyld – og velg en lakk i frisk farge. Da kan våren bare komme.

Disse rådene er hentet fra Apotek1, Hudpleieklinikken, Diabetesforbundet og Helsetine

Les også. Her er tipsene du trenger for pene føtter i sommer:  5 tips til friske føtter i en fei!

Les også. Disse nye reglene gjelder hos frisøren: Endelig: Frisørene åpnet igjen 27. april. Slik er de nye reglene

Les også: Hudpleiesalongen er åpen igjen, for hudpleie og vippeextensions: Martina kom til Norge for å redde sønnen som er autist. Nå er hun tilbake på jobb etter 6 ukers lockdown

Les også: Kundekveld på Kolbotn hudpleie: Lykken er en goodie-bag