Annonse

Han er mester i å mase om munnbind, splitte ungdom og be deg feire jul i isolasjon, men har han gjort noe som helst positivt for folkehelsen? Denne bloggen hvor jeg skriver om Kari som går i strupen på helseministeren, er en av årets best leste! Synes du Bent Høie gjør en god jobb som helseminister – ja eller nei?

«Hvem skulle tro vi har en helseminister! Helt oppsiktsvekkende at han ikke forteller hvordan folk best kan ta vare på egen helse i coronatid!» sier Kari Jaquesson i en ny FB-video. «Skaff deg sol, lys, luft og aktivitet, få i deg grønnsaker og lev!» oppfordrer den tidligere helsedronningen.

«Immunforsvaret vårt er robust! Det har tatt vare på oss i titusenvis av år. Virus er ikke noe nytt: Vi kjemper mot tusenvis, kanskje millioner av virus, stol på kroppen din, den er sterk og kan lege seg selv,» opplyser Kari Jaquesson i en ny FB-video til sine følgere.

Helseminister svikter totalt

Hun mener det er helseminister Bent Høie som burde sagt dette. «Helt oppsiktsvekkende at han ikke gjør det,» sier hun – og tar selv på seg oppgaven hun mener han totalt svikter! Nemlig å gi folk enkle livsstilsråd som beskytter mot coronavirus og annen sykdom.

Svært overvektige i New York

I videoen beroliger også Kari følgerne sine og kommer med følgende opplysning om skrekktallene fra New York: – Veldig mange av de som ble rammet av sykdom grunnet corona i New York var svært, svært overvektige, sier hun.

Ta tilbake kontrollen

Mens Høie er mest opptatt av å be ungdommen unngå hjemmefester, gir Kari direkte, positive og enkle råd til alle som vil gjøre noe med egen helse. Mange er redde om dagen, og mange holder seg inne i frykten for coronaviruset: «Ta tilbake kontrollen over helsen din! Bruk denne tiden til å gjøre noe med livsstilen din. Rådene er enkle og de er gratis,» sier hun. Gener betyr mye, men generelt kan alle gjøre mye for å styrke egen helse og eget immunforsvar, også folk i risikosonen.

Rådene Kari nevner for å bli sunnere, sterkere og mer motstandsdyktig mot virus er disse: 

  1. Vær mer ute! Frisk luft eller mindre frisk luft, alt er bedre enn å ligge i sengen eller sofaen. Du blir myk å ligge på, men det bedrer ikke helsen. Sol er viktig – den omdanner kroppen til vitamin D. Så få sol eller ta D-vitamin-tilskudd og spis fet fisk. Det styrker immunforsvaret, sier Kari. Du skal ikke bli solbrent, men heller ikke smøre inn hele kroppen med faktor 50, råder hun.
  2. Det er ikke det vi spiser, men det vi ikke spiser! De fleste i Norge vet hva som er sunt, men følger ikke rådene. Få i deg en tomat og en brokkolibit, mer grønnsaker er viktig, sier hun. Og spis generelt sunt, råder hun.
  3. Sørg for aktivitet! Dans, hør på musikk og lev! Det handler ikke om å overleve men om å ha et godt liv. Gjør ting som gir deg glede.
  4. Kutt røyken og ikke drikk for mye alkohol. Alkohol er nytelse, men det går an å drikke med måte.
  5. Ikke stress. Det er vanskelig nå som coronaangsten råder, men fokuser på å nyte øyeblikket, naturen, fuglesang og hyggelige aktiviteter.

Hva synes du om dette innlegget. Ble du beroliget? Fikk du lyst til å være mer aktiv? Bildet hvor jeg er sammen med Kari Jaquesson er fra en trimtur til Dubai hvor hun ledet an med trening og sunt kosthold. Kari har også gratis trim på zoom for den som måtte ønske å delta.

Les også: Satirevideo med Kari Jaquesson ble sensurert på YouTube; Don´t be a Karen!

Les også: Anklage fra et nett-troll: «Sprer konspirasjonsteorier på en av galskapens ytterste høyborger.

Les også:  Fedon Lindberg: 1 av 3 som blir syke av coronaviruset er betydelig overvektige.

Les også: 11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret!

Les også: Slik får du til vektreduksjon i sommer; 5 enkle tips