Annonse

sommermote 2021

Forleng sommeren: Vær diva hele året! Med enkle tips og triks kan du bruke sommerkjolene og  shortsene langt  utover vinteren.  Jeg har sett flere kjente bloggere og stylister tipse om dette: Ikke rydd bort strandkjolene og sommmertøyet du elsker å gå med.  Det er slik for meg også: Jeg venter så lenge som mulig om høsten med å kvitte meg med sandalene.  Jeg vil vifte med tærne og  vise frem den nye neglelakken.  Jeg gruer meg til å gjemme føttene i tunge boots.  Og jeg puster lettere i sommerkjolene enn i tunge gensere og trange jeans. Så hva er hemmeligheten – uten å fryse beina av seg? Les  tipsene  her.

 

  1. Kjøpt tights i farger som passer til sommerkjolene – shortser går også. Hvem sa at brunt var kjedelig? Tenk på gyldne kastanjer og solbrune legger! Brunt gir så mye mer glans til huden enn sort: Denne brune tightsen fra min yndlingsbutikk for tights, Calzedonia,  passer perfekt til  den nye sommerkjolen med lang erm kjøpt  til 10 euro i en butikk med utsalg i Barcelona. Og se hvordan høstskoene mine fra Gabor matcher! Lekre boots og høye støvletter kan brukes til antrekket når det blir kaldere og du kan kjøpe matchende sokker.
  2. Kjøp tettsittende topper eller bodyer i farger som matcher sommertøyet. Kle deg varmt innerst, og du kan sprade rundt i en tynn sommerkjole uten å bli kald. Prøv ull! Her har jeg brukt en brun, enkel sommerkjole uten ermer under kjolen med blomster. Et fargerikt skjerf er fint til, og en matchende lue når det blir kaldere. Tro meg – slik blir høsten og vinteren morsommere! Og det er plass til flere croissanter og mer godt mage-pust i tights med stretch enn i den pinetrange jeansen jeg har med meg hjemmefra. Spanjolene skjønner ikke dette: I Katalonia har de lokale forlengst iført seg hele vintergarderoben, inkludert tunge boots  – vi fra kaldere strøk vil holde på sommerfølelsen og småskoene så lenge vi kan!
  3.  Kjøp masse vakre armbånd med mønstre og farger du liker. Slik blir høsten og vinteren morsommere. Og hva med håret? Flere blondiner har sagt til meg at de farger håret mørkere og klipper det kortere om vinteren. Hvorfor? Er det ikke mørkt og trist nok med vinter? For all del, har du lyst har du lov, men savner du egentlig din blonde hårmanke, så er det fritt frem å vise frem sommerlokkene om vinteren også. Kur det slitte håret ofte og unn deg noen gode frisørbesøk, enten du velger lyst eller mørkt.
  4. Og til sist – føl føttene: En yogamester jeg traff i Barcelona, Bodhi, sier det første tegn på alderdom er at vi slutter å rette opp ryggen og kjenne etter hvordan det er med føttene våre. Vi tenker altfor lite på fotsoldatene. Mye av vitaliteten ligger i føttene og tærne, hevder han. Bodhi er barbent-ekspert og  har løpt utallige mil barbent. Han anbefaler å gå barbent så mye som mulig og helst hele året. Selv går jeg så og si alltid rundt barbent innendørs, og vifter med tærne så mye jeg kan. Derav livsgleden og ungdomsfølelsen. Meld deg på dansekurs da vel, så får du enda mer glede og nytte av sommertøy og lekne føtter. Les også: 6 grunner til å gå barbent – det styrker kroppen

Flere tips – si gjerne fra om du har noen. God mørketid.

Bildene er tatt i det lille studioet jeg leier ved Barceloneta; bystranden i Barcelona, Spania.

Les også: Yoga lindrer smerte og styrker kroppen

Les også: Reis uten vaksine og maske til Spania. Slik gjør du det; 5 gode tips

Les også: Journalistens drømmedag: Slapp å havne i skyggen av fotografen