Annonse

Yoga lindrer smerter og styrker kroppen

Sliten, stiv og støl i hele kroppen? Prøv yoga.  Disse bildene fra fullmåne- og soloppgang-yoga i Barcelona er til inspirasjon. Du angrer aldri på en yoga-time. Bildene er fra to ulike events med Meetup Barcelona i oktober 2021. Tipsene finner du nederst i artikkelen.

Bodhi arrangerer Sunset Yoga by the Sea i Barcelona to ganger i uken. Den erfarne yogamesteren arranger også Sunrise Yoga ute ved piren på Barceloneta nærmest hver dag. Du kan melde deg på via Meetup Barcelona.

Fullmåne og soloppgang  på en gang – for en opplevelse

Morgenyogaen starter kl 07 00: Den morgenen jeg deltok var spesiell: Det var fullmåne, og vi fikk i tillegg med oss soloppgangen. Så vakkert. Gode øvelser, noen med musikk, andre kun med  havets bølgeskvulp som akkompagnement. Etterpå badet vi i det kalde havet og gikk på café og drakk kaffe. For en sjelfull og inspirerende start på morgenen! Bodhi byr på seg selv, er morsom og energisk. Faktisk ga han meg yogamatten min så jeg lettere kunne gjøre øvelsene, jeg hadde kun et strandteppe. De første økten koster 5 euro, deretter er det 10 euro for dropin eller klippekort med bedre deals, ca 8 euro per gang.

Mer om Bodhis bakgrunn her, han har gitt ut boken The Butterfly Man.

Spirituelt

Noen av bildene er fra en sen yogakveld på Barceloneta-piren med en kvinnelig yoga-instruktør fra Meetup. Her var det også meditasjon og deltagerne ble oppfordret til å skrive ned tanker i medbrakte bøker. Denne økten var mer innadvent og spirituell, yoga-instruktøren strøk duftende olje bak øret mitt og brukte klang-boller.

Trenger kroppen uttøying og hvile?

To ulike og styrkende events for kropp og sjel. Etter aktive dager og netter i Barcelona fra slutten av august-medio oktober  trenger kroppen sårt til uttøying og hvile. Noen som kjenner seg igjen? Jeg kjenner mange med vonde rygger, skuldre og mer – bare å ta tak i følelsen og ri på yogatrenden.

-Studier har vist at yoga kan gi deg bedre søvn, forbedre mental helse og sosiale ferdigheter, samt redusere angst og depresjon. Yoga kan forbedre fordøyelsen, hjelpe mot migrene og gi diabetikere et bedre liv.

-Yoga kan i likhet med vekttrening styrke skjelettet og motvirke benskjørhet. Studier viser at yoga har evnen til å bygge benmasse (kilde: forskning.no).

-Yoga kan styrke hukommelsen, gi et sterkere hjerte og bedre pust og virke forebyggende mot kreft. Yoga kan gi livsviktig lindring for kreftrammede.

Les alle rådene i denne artikkelen:  https://www.trening.no/helse/5-helsefordeler-ved-yoga/

Namasté.

Les også Vibeke Klemetsens råd: https://vibekeklemetsen.no/2017/05/09/25-gode-grunner-a-gjore-yoga-dag/

Les også: Jeg testet pop-yoga

Les også: Dans og yoga i Portugal!

Les også: Trenger du hjelp til å komme i form, dra på treningsreise!

Les også: Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Les også: Logisk brist: Sauna hindrer dødsfall- likevel ble badstuer stengt

10 enkle tips til deg: Slik blir du sunnere

Hva slags trening trenger du akkurat i dag?

Trening beskytter mot brystkreft

Les også: Reisetips til Spania høsten 2021:

Reis uten vaksine og maske til Spania. Slik gjør du det ; 5 gode tips