Annonse

Sindre Finnes, Erna Solbergs ektefelle, handlet aksjer som en villmann. Mens kona var statsminister, tjente han nær to millioner ulovlig. Han skjulte spor og løy kona og partiet rett i ansiktet. Kan vi stole på dette ekteparet? Tilliten er svekket og Erna kan neppe bli statsminister igjen.

Sindre lurte Erna bevisst og kynisk

Ingenting syntes å bite på Jern-Erna. Hun var tøffere enn toget. Da krasjlandingen kom, skyldes det et svik på hjemmebane. Ektemannen, stødige Sindre Finnes hadde gått amok på aksjemarkedet. Med vitende og vilje, mot råd og formaninger fra Erna og statsministerens kontor, handlet han aksjer som en galemattias. Deretter løy han og skjulte spor.  På slutten av året ble aksjer solgt unna, slik at omfanget av aksjekjøp ikke ble oppdaget av kona og partiet.

Sindre Finnes bok inneholder løgn

Han har også løyet for journalisten som skrev boken om ham, Martine Aurdal.  Han hevdet at Erna aldri hadde vært inhabil grunnet ham. Det var usant: På pressekonferansen innrømmet Erna Sindres løgn og bedrag: Han handlet aksjer i selskaper som tjente på konas politikk. Han storshoppet aksjer i et selskap der Ernas søster er styremedlem. Han drev med daytrading, solgte og kjøpte på samme dag. Sindre kan ha drevet innsidehandel fra statsministerboligen,  noe som isåfall gir fengselsstraff.

Sindre Finnes´ aksjesvik er større enn det begått av utenriksminister Anniken Huitfeldts ektemann Ola Flem

Sindre Finnes handlet aksjer for 112 millioner!

«Komplekset likner aksjehandelen gjort av Anniken Huitfeldts ektemann Ola Flem – med sunnmørsblod i årene, slik som Sindre Finnes. Men omfanget av handelen i denne saken er så stort at det overgår de fleste profesjonelle forvalteres. Finnes har gjort 3640 handler i aksjer og andre verdipapirer mens kona var Norges statsminister. Det er i snitt to ganger hver dag, når man ser bort fra helger og ferier, på det meste 22 ganger på én dag. Han har handlet for 112 millioner kroner,» skriver Aurdal i en kronikk i Dagbladet.

Huset en forbryter i Statsministerboligen

Det er rene forbryteren Erna har huset i Statsministererboligen de åtte årene hun var statsminister. Sindre Finnes, Ernas store støtte – var en sviker.

Vondt å bli ført bak lyset

Det er alltid vondt å bli løyet for og ført bak lyset. Særlig i nære relasjoner. Når den du har stolt mest på er utro, lyver, begår økonomisk kriminalitet, skjuler rus- og alkohol-problemer eller spillegalskap, oppleves det som et enormt svik. Smerten kan føles uutholdelig.

Virker ekte

Ernas tårer på pressekonferansen, smerten og fortvilelsen, virker ekte. Det gjelder tillitsbrudd – økonomisk utroskap –  i egen familie. Nå kjemper hun for sin politiske fremtid ved å gå hardt ut mot mannen. Jeg vil hevde at det ikke er nok.

Tårer er ikke  nok til å redde Erna fra Sindres svik

Ernas ansvar: Det er Ernas eget ansvar som topp-politiker og statsminister å sørge for innsyn og ha kontroll, også om mannens transaksjoner.

Snakker hun sant? Vi vet ikke om det er sant at hun ikke har visst noe om mannens aksje-galopp. Den dårlige følelsen hun sier hun fikk rett før valget, kan ha vært der lenge.

De tiet om skandalen: Hvorfor kom ikke saken på bordet før fire dager etter valget? I følge eksperter kunne informasjon om Sindres transaksjoner skaffes til veie i løpet av en time. Det er ikke sikkert Høyre hadde blitt Norges største parti, om vi hadde visst det vi gjør nå.

Sindre Finnes kan ha snoket i papirer: Han kan ha snappet opp informasjon på hjemmebane han ikke skulle ha hatt. Erna kan ha gitt ham advarsler vi ikke vet om.

Tilliten er borte. Dette er ikke et ektepar vi kan stole på igjen, og iallfall ikke som statsminister-par i Norge.

Må kaste mannen: Skal Erna Solberg ha noe reelt håp om å bli statsminister på nytt, må hun kaste mannen. Det går ikke an å innta statsministerboligen igjen med en så ustabil mann. Ikke engang om han, som Erna foreslår, bastes og bindes: Statsministerens kontor har bestemt uttalt at de ikke vil ta på seg oppgaven med å kontrollere Sinnes´sine bankkonti.

Faksimile fra E24 som brakte saken om Finnes frem i lyset.

Tegning: Finn Graff (Dagbladet)

Hvem er Sindre Finnes?

Sindre Finnes (f. 1964) er en norsk organisasjonsleder fra Sunnmøre. Fra 1998 har han vært fagsjef i bransje- og industripolitisk avdeling i NHO, Norsk Industri.  Han var gift med statsminister fra 2013 til 2021,Erna Solberg, Høyre. Finnes er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole; 1989. Han ledet Norsk Studentunion Bergen fra 1986–1987, var styreleder i Studentskipnaden i Bergen 1987–1988, lærer ved ungdomsskole i Ålesund 1989–1990 og redaktør i Gyldendal 1992–1998. (Store norske leksikon)

Har Sindre Finnes kreft? Sindre Finnes mistet både mor og mormor i kreft, og fikk selv påvist kreft i 2019. Han hadde to sår i panna som ikke grodde. Det viste seg å være hudkreft grunnet solskader han fikk på ski. Dette som følge av  dårlige smøring med solkrem i yngre alder. Finnes fikk operert bort flekkene. Han er friskmeldt.

Dette sa Sindre Finnes om aksjer under Arendalsuka 2022. Se video. 

Sangen om Sindre Finnes. Hør og se den her på youtube.

Slik handler du aksjer: Råd for nybegynnere. Les her.

Aksjeskandalen: Memes om Erna Solberg delt på Facebook. (humor.)

Hvem er Erna Solberg? 

Erna Solberg (f. 1961) er en norsk politiker fra Bergen. Hun slet på skolen som følge av mobbing og dysleksi. Erna har representert Høyre i 33 år og vært statsminister i lange perioder. I dag er hun partileder og medlem av utenriks- og forsvarskomiteen. Erna er overvektig, men vil ikke oppgi vekten og har selv uttalt at hun har god helse.

Har Erna og Sindre barn? Erna Solberg og Sindre Finnes har to barn;Ingrid Solberg Finnes og Erik Solberg Finnes.

Se Erna Solberg snakke om sviket til Sindre Finnes i NRK Debatten her. 

Hvem er nestledere i Høyre?  I perioden 2021–2025 har Høyre 36 representanter på Stortinget, og partiet ble ved lokalvalget i 2023 landets største parti. Erna Solberg er partileder, og Henrik Asheim og Tina Bru er nestledere.

Les også: Først fire dager etter valget innrømmer Erna Solberg at ektemannens aksjehandel er en svært stygg sak. (VG)

Les også: Erna har krasjlandet: Familien Solberg har tjent fett på aksjespekulasjon. Den politiske skandalen er komplett. (Dagsavisen.)

Les også: Sindre Finnes hyperaktive handler ligner mer på spillegalskap enn på innsidehandel (Nettavisen)

Les også: En daytrader i statsministerboligen. Sindre Finnes handlet tungt i aksjer, mens kona styrte landet. Det er også Erna Solbergs problem. (E24)

Les også: En dårlig dag på jobben. Det kan ikke være noe gøy å si at det var naivt å stole på ektefellen sin. (Aftenposten.)

Les også: Sindre Finnes: – Jeg har ikke vært ærlig. Erna Solbergs ektemann legger seg langflat. – Jeg har gjort alvorlige feil, sier Sindre Finnes til E24.

Les også: Hva skal man med fiender når man har ektemenn? Bak enhver mektig kvinne står en mann hun bør fotfølge. (DN.)

Les også: Like etter at Solberg-regjeringen ga Faktisk.no millioner, publiserte de en artikkel som renvasket Sindre Finnes’ aksjehandel. Det ser ikke bra ut, skriver Øyvind Sægrov. (Subjekt.)

Les også: Professor om Solbergs aksjekrise: – Tror ikke på at hun ikke har visst om det. Erna Solberg (H) sier hun ikke visste omfanget av ektemannens aksjekjøp. Det stiller en økonomiprofessor seg tvilende til.

Les også: Erna burde kaste mannen sin. Trygve Hegnar kommenterer Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes’, aksjehandler. (Finansavisen.)

Siste: Les også: Sindre Finnes klarer ikke å fungere normalt, ber om tid.

Les også mine tidligere saker om Høyre og Erna Solberg:

Svar til Erna: 7 grunner til at jeg ikke vil stemme Høyre

Kjære Erna: Et destruktivt Nav ødelegger mennesker

Erna vet ikke hva hun har stelt i stand:Hva mener du er helseskandalen?

Les også: Bjørnar Moxnes og samboer Lina Aas-Eng: Stjal Bjørnar Hugo Boss-brillene eller er han bare distré eller syk?

Les også: Politisk leder Bjørnar Moxnes stjal solbriller; jeg datet en tyv