Annonse

Jeg har kjøpt meg Apple airpods etter at de rimelige jeg kjøpte fra Jabra falt av hodet og ikke virket. Å høre gratis podcast på Spotify er et godt tips i sommer. Du kan også høre lydbok gratis i mange uker som et prøvetilbud,  f.eks. fra Dnb. Her gir jeg noen tips til podcaster og lydbøker. Finn ut når det funker med ørepropper og ikke!

  1. Noen ganger bommer jeg grovt med å følge andres tips. «Genialt å høre musikk eller podcast mens du trener,» for eksempel. Det funker ikke for meg. Med Apple airpods i ørene, ble jeg svimmel på tredemøllen, jeg følte meg innestengt, som i en boble, uengasjert. Damene i podcasten irriterte meg. Jeg måtte dra ut ørepluggene og høre lyd, liv og røre rundt meg: Musikken på treningsstudioet, lyden av apparater, mine egne føtter på tredemøllen, pusten og energien fra andre som trente. Det var dette jeg trengte – ikke bomull  i øret!
  2. Jeg prøvde øreproppene i bilen – men hjelp – de var så lyddempende at jeg ikke kunne høre at jeg var på veien. Om en ambulanse kom med sirener, ville jeg ikke enset det. Det føltes spooky, så av med pluggene. Musikk fra høyttaleren funker bedre. Pop eller latino på full styrke, ruse motoren, full steam på motorveien og jeg føler at jeg lever.
  3. Så  – mens jeg er hjemme og rydder, gjør husarbeid, lager mat eller gjør kjedelige aktiviter, funker øreproppene fra Apple fint. De blir nesten som en venn. Tiden går fort og det er bare meg, kroppen og hendene som jobber med det jeg skal sammen med lyden av pludrende stemmer på podcast eller lydbok.

Mange podcaster er gratis: Du kan google podcaster etter kategorier på Spotify og finne noe  du liker: Nyheter, jenteprat, reiser, nyheter. skjønnhet, kjendiser, film, bøker, krim, politikk?

Dette er de gratis podcastene jeg hører på i sommer:

1. Fetisha +1. Frisk, ungdommelig og morsom podcast om dating med mer. Fetisha Williams er eksvenninna til Sophie Elise Isachsen. Hun er en godjente og ruter nå på podmarkedet alene, etter at Sophie trakk seg. Fetisha  har gjester jeg noen ganger må google for å finne ut hvem er. Desto mer gøy å bli kjent med dem. Situasjonene kan mange kjenne seg igjen i.

2. Relasjonspodden med Dora Thorhallsdottir og Kjersti Eidem. Dette er en podcast jeg likte bedre før. Jeg begynner å bli  lei sykdom og bryllupsprat, så jeg håper de får noe nytt å snakke om snart. Sex og singelliv! Halve Norge bor alene. Flere interessante gjester. Ellers mye bra og nyttig om relasjoner. Trygg.

3. Ida med hjertet i hånden. Ida Fladen møter mennesker med ulike syn på relasjoner og kjærlighet. Veldig flott, nær og åpen podcast med gjester som Else Kåss Furuseth, Stian Blipp med mange flere.

4. Er det noe liv – med Nora Angeltveit. Nora har blitt smelt på tjukka og er livredd. Hun har fine gjester som Jannecke Weeden, Nicolay Ramm og Stian Blipp. Morsom podd om å vente barn.

5. Krimpodden – VG. Podden har tatt sommerferie, men du kan høre mye bra krim fra virkeligheten der. VG har også en true crime podd på VGTV.

6. Hetebølgen – en informativ og fin podd fra Kamille om overgangsalderen. Flinke fagfolk gir tips alle kvinner i klimakteriet sårt trenger. Dora Thorhallsdottir gjør en god jobb.

Symptomer på overgangsalder kan ligne symptomer på utbrenthet: Slik redder du ferien

7. Synnøve og Vanessa. Det var denne jeg skrudde av på tredemøllen. Men jeg rakk å få med (Synnøve Skarbø) og Vanessa Rudjord fortelle hvor overrasket de ble da de oppdaget at det var  Lina Aas-Eng   , en kommunikasjonsrådgiver ansatt i reklamebyrå som sto bak mobbe-reklamen mot dem.  De valgte å trekke seg fra det planlagte skjønnhetsstudioet Nomi etter slakt fra blant andre denne kvinnen.  Kjendisdamene ble ikke mindre satt ut da de oppdaget at Moxnes hadde DAMA med seg under  brilletyveriet og at kjæresten var HENNE – dama som sørget for  Nomi-gate!  Jeg var en av dem som støttet Synnøve, Vanessa og Pia da det sto på som verst. Jeg  syntes kritikken tok helt av. Kvinnehelse er så til de grader brystkreft, fibromyalgi og endometriose, men det er også velvære!  Og det er grenser for hvor mye du trenger å svartmale kvinnelige gründere. Pia Tjelta og Vanessa Rudjord har rett: Botox og fillers kan gi bedre psykisk helse

8. Etter at denne podcasten ble skrevet oppdaget jeg at Chit chat med Helle også er en tøff kvinne-podcast. Jeg tar av meg hatten for at hun som en av få er åpen om kjønnssykdommer. Stå på mot røde flagg, kleine dates og drittsekker, mer åpenhet og gi kvinner mer selvtillit.

9. Det meste er vel ellers sagt om Moxnes-gate, men bonusepisoden til Mimir og Marsdal hvor de snakker ut om hendelsen anbefales. Jeg fortsatte å høre på podden etter dette.

10. Jeg følger nyhetspodden  Aftenpodden. 

10. Jeg har fått sansen for Kaffeskål med Hollund & Krogh, to åpenhjertige bestiser og roomies på 28. Åpent, ærlig og gjenkjennelig om livet, kjærlighet og relasjoner.

Skriv gjerne en kommentar og gi tips til flere gode podcaster.

7. Lydbok er supert om du vil ha en pause fra familien eller støvsuger. Mens jeg før leste mye bøker, får jeg nå enten hodepine eller detter av. Lydbok er da et glimrende alternativ, og du kan rydde i hagen samtidig, f.eks, som Dora Thorhallsdottir foreslår i Relasjonspodden. Hun anbefalte Nextory og boken Tankevirus – et godt tips for oss som er i overkant interessert i psykologi. Liker du krim eller  feelgood, finner du mye av det også.  Nå tester jeg ut lydboken Kjærlighet på avveie.

Hvilke lydbøker hører du på i sommer?

8. Netflix er fortsatt god å ty til på en regnfull dag. Bare ikke gi meg tips. Jeg tror på dem og fortviler når jeg finner ut av nei, dette ble for infløkt, orker ikke, eller hvorfor anbefalte du noe så trist at jeg blir lei meg? Som Visavis, jeg måtte skru av og ta det i doser, for det var så synd på henne. Jeg må finne min egen vibe og vil lære spansk samtidig. Jeg digger meksikanske såpeserier, true crime, crime fiction og erotikk,  365 days.. Sist jeg så noe var det en spinoff av Velvet; Velvet Collecion, noe koselig for å få sove.  For deg virker kanskje noe annet?

Fortsatt god sommer i regnfulle Norge.