Annonse

I motsetning til mange journalister og andre meningsbærere, oppfordrer jeg til opprør heller enn å godta tingenes tilstand. I en situasjon hvor vi blir frarøvet friheten, er det viktigere enn noen gang å søke ny informasjon og tenke selv! November er grå, men DU trenger ikke være det. Pynt deg, skinn, gå med hevet hode og dropp den masken. Planlegg den julen du vil ha, ikke den julen en feig regjering truer med. Om vi alle sier nei, må de slutte med inngrepene.

 

  1. Vær den festen selv: Da jeg fikk jeg høre at kommunestyret i kommunen ville stenge ned alt sosialt i november på syltynt grunnlag, ble jeg så sint at jeg kjøpte 8 topper på Be Young. Noen av de var heldigvis på 70-prosent salg. Hjemme ble de liggende i en pose, for det var ingenting å feire. Men vær den festen selv! Selv om julebord og sosiale tilstelninger er avlyst, kan vi pynte oss og skinne litt ekstra. Gå med hevet hode, leppestift, en kul topp, et fargerikt skjerf eller lue på gaten, i butikken og senteret og du vil ta glansen fra alle med munnbind. Du vil se ut som en vinner. Se de rett i maska, og du skal se at de viker blikket, for det de gjør er flaut. Og det virker ikke. Det er politikk.  Myndighetene stengte Sats i november. Var det virkelig nødvendig?
  2. Vi er de 99 prosentene! Min drøm er er at alle nekter å gå med munnbind. Da tror jeg de butikkene som krever maske, raskt går tilbake til normale avstands-regler. For hvor morsomt er det å drive Kicks, Rema 1000 , apotek og storsentre om alle kundene uteblir? Sammen har vi en utrolig makt som vi ikke engang bruker eller tenker over! Vi er de 99 prosentene – regjering og folkevalgte utgjør noen få personer. Og jobben deres er å ivareta våre personlige rettigheter, ikke ta dem fra oss. Hva med å ta av masken så du får puste og være med å stå opp for rettigheter?  Sterk strid: Å bruke maske mot Corona-smitte kan gi større sjanse for å få viruset.
  3. Vær en del av det alternative fellesskapet: Sjekk nyheter sjeldnere, maks en gang daglig. Dette er vondt å si da jeg selv har vært journalist i en årrekke. Men jeg må si fra når jeg ser hvor skjev og tom mye av corona- journalistikken er. Det er enkel og billig klikk-business. Mange av artiklene fungerer nærmest som fakenews og skremselspropaganda. Tabloidavisene bør ta ansvar, for det er farlig å skremme opp folk. Jeg har mer sans for journalister som byr på gode analyser og fakta. Jeg vil ikke tipse her, for når jeg linker til 20 gode artikler, svarer nett-trollene fortsatt at det er «vrøvl.» Researchen får du ta selv. Les deg opp på pandemien. Se appeller fra demonstrasjoner – det er masse å lære og de gir mer inspirasjon enn tabloidaviser og pressekonferanser.  I Oslo er det demonstrasjon mot covid-19-inngrepene lørdag 28. november. Deltar du der, er du del av noe viktig, noe større enn deg selv. Det gir styrke og glede å være med i et fellesskap. Og det er bedre enn å sitte hjemme og si at «dette får jeg ikke gjort noe med.»
  4. Skriv ned tankene og følelsene dine og del de. Jeg har aldri sett så mange kjente mennesker og ukjente legge ut spontane videoer og egne kommentarer om pandemien på FB. Det er bra at vi deler, at vi sier hvordan vi egentlig har det og at vi har en åpen debatt. Det er bra at folk vet hvor du står, for da tiltrekker du deg flere som deg selv. Kanskje flere tør å si fra hva de egentlig mener. Ulempen er at du må tåle å få uvenner. Så tøft klima som det er nå, kan du risikere å  bli  slettet fra FB av familie og venner med en annen mening. Du kan bli hetset og måtte blokkere nett-troll. Det er uansett bedre å følge hjertet og sette seg selv i førersetet, enn å la andre herske over deg. Det kan fort ende med apati og depresjon. Og ikke vent på hva Erna+Høie sier om julen: Vi er ikke små drittunger. Planlegg selv den julen du vil ha og med hvem. Gjør det enkelt.  Dropp julestresset! Maks kos, mindre press. Det finnes uansett større problemer i verden nå enn juleribbe. Slik får du et stressfritt nytt år!
  5.  Finn andre ting å være opptatt av. Når hodet koker over av corona, går jeg tur ved havet, isbader, maler, hører musikk eller lager mat. Jeg drømmer og har visjoner – for livet er nå! Ikke glem det! Noe annet som funker for meg er å ta turen innom en blomsterbutikk.  Jeg blir rolig når jeg ser planter og blomster.  Sist søndag kjøpte jeg 20 rosa roser til meg selv. Fordi jeg fortjener det. Jeg gikk innom en annen søndagsåpen butikk for å sjekke om det var maskepåbud der. «Kun 8 inne av gangen,» sto det. Jeg gikk inn, kjøpte riskaker, skinkepåleggg og farris og fikk en prat med en ansatt. «Hvordan går det med deg, «spurte jeg. Han hadde munnbindet på haken og så lei ut. Han lurte på om jeg ikke var i Røde Kors lenger. Han hadde vært på leksehjelpen og savnet meg. Jo, sa jeg, men da jeg kom hjem fra Tyrkia og ville gå dit, så stanset de leksehjelpen. Det synes jeg er urettferdig: Jeg har klaget! Det var godt for ham å høre og jeg fikk ut litt gruff selv også. Engasjement virker alltid.
  6. Hva gjør jeg når treningssenteret er stengt? Jeg har venner som savner treningssenteret så mye nå at de hver dag spør meg når det åpner igjen. Jeg håper det skjer veldig snart. Hva kan de gjøre i mellomtiden? Trene online med Sats eller finne treningsvideoer på YouTube. Få mest mulig sol og frisk luft. Isbade. Jogge i skogen. Male et bilde. Treffe en venn på café. Ringe på videochat. Engasjere seg i en FB-gruppe. Jeg er overrasket over venner som vil holde avstand nå grunnet den rare tiden vi lever i. Nettopp fordi tiden er rar og fordi vi blir holdt nede uten grunn – pandemien var  i følge internasjonale eksperter over i mai/juni og uansett ikke verre enn en hard influensa – er det viktig å treffes, drikke kaffe sammen og styrke hverandre. Går vi med på å isolere oss og blir deppa og gærne, har de vunnet. Det må ikke skje! Tips i coronatid: Ikke vær som alle andre: Våg å tegne utenfor strekene
  7. Bruk magefølelsen: Til alle som er redde, anbefaler jeg å se på tallene og bruke sunn fornuft. I alle influensasesonger har like mange vært i risikosonen og de har fortsatt gått på teater kino, pub og restaurant, tatt en tur til Danmark eller Kiel med båten, truffet familie og venner. Det er ingen grunn til å slutte med det nå. Faktisk er det å klemme og ta kontakt enda viktigere enn før. «Ikke tro på alt du hører og leser,» sa en medisinsk ekspert fra Tyskland på YouTube. Han var helt klart på at man aldri skulle stengt ned verden. Følg magefølelsen: Er du virkelig redd for å bli syk, eller er du som meg mest redd for hva inngrepene gjør med oss om vi ikke får stoppet dem? Det siste kan gjøre at jeg våkner om natten av mareritt. Jeg har begynt å skvette når jeg ser helikopter, for det føles som vi er i krig. Jeg hater at myndighetene og media gjør dette med meg! Jeg kjemper mot denne følelsen med hver nerve i kroppen. Jeg er en viking, med sterke forfedre i slekten, og de har kjempet hardt i små kår for at vi skal ha frihet – ikke gi den bort til svindlere. Toppleger og jurister i World Freedom Alliance: Koronarestriksjonene må stanses!
  8. Unn deg alt det gode. Kjøp en god vin, en god konfekt, noen blomster, en god bok, lytt til podcast og se en god film på Netflix. Få i deg sunn mat, grønnsaker og vitaminer – som vitamin C, D og sink. De skal i følge medisinske eksperter funke like godt som en vaksine og styrke immunforsvaret. Med fettsyrer i tillegg, blir det bra. Det trenger vi i november. Trøst deg selv og andre. Vær raus.  Lykkes de som står bak dette spille med splitt og hersk-metoder, har de vunnet. De skal ikke få sette grupper opp mot hverandre, eldre mot unge, barn og ungdom mot voksne, innvandrere mot norskfødte. Det er et lusent knep. Mange eldre synes tiltakene minner om noe de opplevde under krigen. Jeg vet om 90-åringer som hater hver dag av dette og vil ha friheten tilbake! Vil vi at flere skal dø av hjertesorg? Lytt til de som minnes krigens restriksjoner med gru, for de vet best. Det er skapt en verden vi ikke vil ha, og vi kan endre den. Det haster og det må skje nå. 11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret!

Jeg spurte en venn om han hadde noen egne ideer. Det er han som savner treningssenteret. Mer sex, sa han. Det var den mannlige versjonen. Tipsene du trenger nå: Slik dater du trygt i coronaens tid

Les også: Skremselspropaganda og frykt for hverandre. Er det er slikt samfunn vi vil ha? 18 år gamle Kiara Jula holdt en modig og flammende tale under demonstrasjonen i Bergen 21.11.202   En sann helt. <3

Les også: Derfor bør ikke pressen fokusere på daglige smittetall.