Annonse

Alexandra Joner (33) gråt seg til å få være med i Skal vi danse: Hun hadde kjærlighetssorg etter bruddet med investor Runar Vatne (49) , og ville danse smerten av seg. Der gikk helt til topps for artisten. Tips og råd til hvordan takle kjærlighetssorg – les denne bloggen!

Den vonde kjærlighetssorgen

Alle som har opplevd kjærlighetssorg, vet hvor vondt det er. Artist Alexandra Joner var langt  nede etter 10 års-bruddet med finansmannen Runar Vatne (49)  tidlig i 2023. Hun isolerte seg og hadde det fælt. Dette har hun vært åpen om i media og i podcasten «Not your babe» som hun driver sammen med venninnen Helle Nordby. Begge gikk igjennom unge brudd nylig som de er åpne om.

Psykologen: Finn deg en hobby

Alexandra snakket med psykolog for å takle bruddet. Ett av tipsene var: Finn deg en hobby! Alexandra er tidligere ballet- og hip-hop-danser og ba selv om å få delta i Skal vi danse. Etter noen måneder fikk hun positiv beskjed fra Skal vi danse-teamet. Dermed ble høsten fylt av sang, musikk og glede istedet for å deppe over ekskjæresten.

Aslak imponerte med krykkedans – Alexandra var suveren

Rival Aslak Maurstad fikk tårene til å renne hos folket da han avsluttet finalen med krykke-dans. Men Alexandra var en bedre danser og vant helt velfortjent. «Den beste danseren vi har sett i Skal vi danse noensinne,», i følge dommer Morten Hegseth. Det er 6 år siden sist en jente vant Skal vi danse. Helene Olafsen var siste kvinne til å overta pokalen.

Hvem er  Alexandra Joner

Artisten Alexandra Joner (33)  slo igjennom som deltaker i Dansefeber i 2007. Hun er influenser, danser, sanger og kjent fra Bloggerne. Alexandras dansepartner Ole Thomas Hansen (24), som selv har fått seg kjæreste, fikk Alexandra til å gi jernet i Skal vi danse hver uke. Det gikk veien og hun vant finalen til jubel og trampeklapp. Gratulerer med seieren, Alexandra!

Det første hun noengang har vunnet, i følge seg selv. Dansepartner Ole Thomas´reaksjon: – Fra nå av vinner du alt!

 

Slik takler du den vonde kjærlighetssorgen

 1. Blokker all kontakt med eksen. Står du midt i et tøft brudd, er det å være venn med eksen en dårlig idé. Influenserne Helle Nordby fra podcasten Chit Chat med Helle og Øyunn Krogh fra podcasten Kaffeskål har begge opplevd kjærlighetssorg nylig. De råder til å kutte all kontakt med eksen. Blokkerer du eksen (evt. hans venner også) på alle plattformer, kan tapet være lettere å komme over. Også influenser Kristin Gjelsvik har snakket åpent om det vonde bruddet med Dennis Poppe, og behovet for avstand. Og vi husker alle det tøffe bruddet til Tone Damli.
 2. Hjernen din kan være i konkurranse-modus, i følge eksperter. Det gjør at vi ikke tenker klart, men reagerer som om vi skulle vært hektet på dop: Vi vil ha det vi mistet tilbake og kan opptre irrasjonelt. Vi må hekte oss av.
 3. Finn negative sider ved eksen. Å skrive ned negative egenskaper, kan hjelpe – mer enn å forherlige det som var. Hvor lykkelig var du? Var han/hun egentlig bra for deg?.
 4. Finn deg en hobby! Dettte rådet fikk Alexandra Joner av psykologen. Dans, glitter og glamour i Skal vi danse gjorde at hun fikk noe annet å tenke på. Finn noe som passer for deg, enten det ertrening, å lage podcast, delta på en reise, et kurs eller lignende.
 5. Vær med venner og familie. Finn et nettverk som støtter deg. Ditch de som henger med din eks, som ikke anerkjenner dine følelser,  eller som ikke tar ditt parti.
 6. Gå i terapi. Unge influensere er forbausende åpne om at de går til psykolog. Både Alexandra Joner og Øyunn Krogh forteller åpent om at de går i terapi for å bearbeide bruddene. Med en profesjonell samtalepartner kan du reflektere over forholdet og komme deg videre.
 7. Snakk med likesinnede. Det er mye trøst og lindring i å snakke med andre som har opplevd kjærlighetssorg. Det finnes sorggrupper, artikler på internett og podcaster der andre snakker ut om kjærlighetssorg. Lytt og lær.
 8. Finn en ny mann/kvinne: Sexolog Iselin Guttormsen var selv langt nede etter at eksen hennes var utro. Hun fant lykken med en snillere mann; dansepartner Catalin Andrei Mihu.
 9. Anerkjenn kjærlighetssorgen: Å oppleve sorg er positivt, for det betyr at du har følt kjærlighet. Følelsene vil kanskje ikke forsvinne helt, men det betyr at du er ekte menneske som har levd.
 10. Det er ikke deg, men den andre. Blir du forlatt eller såret i parforhold er det lett å miste selvtilliten.  Men det handler om den andre personen. Det kan være umodenhet, redsel for nærhet, rus, personlighetsforstyrrelser eller noe helt annet. Du er mer enn bra nok som du er og fortjener bedre. Du er unik.
 11. Vær din egen bestevenn: Kjøp blomster til deg selv, lag deilig, varm te, gi deg selv en god klem, gjør yoga, unn deg noe du lenge har hatt lyst på – fordi du fortjener det. Lykke til.

Kilder: Forskning.no, Nettavisen og Helsetine

 

 

Foto: Skal vi danse og Eccentric music, Morten Quale.

Les også: Aslak Maurstad fra Skal vi danse er kronisk syk, slik behandles den alvorlige ledd-sykdommen

Les også: Handikappede Stephen Hawkin gikk fra ungdomkjæresten rett i armene på sin sykepleier

Les også: Kjærlighet for voksne, dating på facebook og Tinder er ikke for pingler

Les også: Grenseløs kjærlighet på ferie: Ta deg en Annema ; finn en Dundar!

Les også: De syv sykeste tingene du må vite om Valentinsdagen!

Les også:Lær deg knepene: Slik blir du en bedre kjæreste!

Les også: Bjørnar Moxnes og samboer Lina Aas-Eng: Stjal Bjørnar Hugo Boss-brillene eller er han bare distré eller syk?