Annonse

Jeg elsker bikinier når jeg svømmer om sommeren. Som helårsbader har jeg blitt glad i badetøy som varmer: Da mener jeg ikke badetøy med ben, men vanlig badedrakt. Jeg har badedrakter i alle fasonger og varianter. Her er mine badetøy-favoritter.

Badedrakten som hang til utstilling på shoppingsenteret i Puerto Rico:

Nei, bildet under er ikke fra Tyrkia, som en bekjent der nede trodde: Det er fra en badetur i Oslofjorden i april, med 10 grader i sjøen! Jeg har på meg min nyeste erobring på badetøyfronten; en morsom sak som hang på en utstillingsdokke på shoppingsenteret i Puerto Rico. Det var 1. juledag og alt var stengt unntatt noen turistsjapper. Og der hang den. En badedraktdrøm i turkis og leopoard. Det var den siste de hadde. Jeg prøvde den og syntes den var litt trang. – Men kanskje…. en liten kinamdame var optimist: Hun kom inn i prøverommet og dro i tøyet og stroppene, og vips passet den likevel. Vel, den er fremdeles litt trang, men det holder.

Den blåsorte, unike: 

Den blåsorte med brune stropper. Denne, sa damen i badetøybutikken på Byporten i Oslo, får du ikke andre steder. Den er unik. Mens jeg prøvde alt hun hadde av badetøy på salg den uken, kom en kunde inn, stirret på meg og ropte — brrr, jeg fryser og grøsser bare av å se på deg – det ser så kaldt ut.

Jeg forsto henne ikke. Jeg var varm i kropp og sjel, og følte ikke et sekunds kulde,  bare eufori over at alle badedraktene passet og til så god pris. For et lykketreff at jeg snublet over denne butikken akkurat den dagen, jeg som så sjelden handler i Oslo. Det varte ikke lenge før denne fikk prøve seg i 8 graders varme. Og den er helt ok, selv om jeg foretrekker farger.

Den sexy, ferskenrøde: Jeg har allerede en rød badedrakt, og derfor holdt jeg nesten på å ikke prøve den ferskenrøde drakten på bildene under. Så kom jeg på at den var i samme farge som treningstoppene jeg alltid føler meg vel i og får så mye oppmerksomhet med. Da måtte den prøves. På Byporten den også. Badedrakten satt som et skudd og jeg elsker den.

Lady in red-badedrakten – badedrakten med glidelås. Dette er badedrakten jeg har fått aller mest komplimenter for. Menn liker glidelåsen, jeg fantaserer om at det nok er fordi de tror de kan få dra den ned. Det kan de ikke. Men jeg kan – om jeg vil. Denne er fra en badetøysbutikk på Ski storsenter. Ikke Change: Jeg ha handlet masse bikinier og undertøy på Change hvor de måler meg hver gang og finner akkurat den rette fasongen. Badetøy også. Men noen ganger vil jeg ha litt mer spennende mønstre og fasonger, og da er det godt det er flere butikker å ta av. Denne har enormt god kvalitet og  god passform.

 

 

Yes, nå er det sommer-badedrakten. Sååå mye farger visste jeg ikke om jeg likte. Men damen på Byporten var klar i sin sak. Jo mer mønster, jo mindre synes magen, for eksempel på en dag man har spist litt feil eller føler seg litt oppblåst. Alt synes bedre i ensfarget., mente hun. Det var interessant. Jeg kjøpte den fordi jeg ble glad av å ha den på meg. Den utstråler livsglede og strandfest.

Vårfrisk i blått og grønt. Når jeg ikke føler for å kle meg som kvinne i rødt, er jeg veeeeldig glad i grønn og blå-toner. Denne badedrakten har jeg brukt mye. Den er fra en stor badetøybutikk på Ski storsenter.

Grønn og skjønn bikini til dame fra Alehop. Visste du at de har mye fint bade- og sommer-tøy på Alehop? Jeg liker navnet på butikken, det liksom har fart i seg og er morsomt å uttale. Alle! Hopp! Alehop. De har mye morsomt der inne. Som fancy lesebriller.  Og massasjeapparater i festlige mønstre. Billig er det også. Eneste aberet er at de ikke har prøverom. Denne bikinien i en herlig grønnfarge kjøpte jeg på Alehop i Barcelona, nær stranden Barceloneta. «Du får prøve utenpå klærne,» sa ekspeditrisen, og pekte på et speil. Så denne er kjøpt litt fortumlet og på  øyemål. Derfor ganske fornøyd med at den passet. Bikinien blir med i kofferten på årets første sydentur til Alanya. Ellers er gull veldig in i år, så jeg skal jakte på en gullbikini. Gullbikini og en badedrakt i leopard; den siste inspirert av farmen-Unni.

Fordeler med isbad, dette utstyret trenger du

Kari Traa-bukse fra Zalando, PT på SATS, badetøy til damer og isbad

Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Naken på The Well: Kan du bade med tøy? Slik taklet jeg nakensjokket

Får ikke bruke eget badetøy på The Well: Må kjøpe kjip bikini som rakner:

Unn deg massasje og velvære: Spa gjør deg lykkelig