Annonse

Isbading har mange fordeler. Du trenger ikke mye utstyr. Les tips fra Helsetine i denne artikkelen.

 

isbading kan gi deg økt libido, mindre stress og lettere overgangsalder. Her er alle tipsene fra Helsetine.

 1. ISBAD booster immunforsvaret ditt. Du herder kroppen med det kalde vannet, og kan få bedre immunforsvar og blodsirkulasjon.
 2. Du blir naturlig glad. Kaldt vann stimulerer endorfinene.
 3. Kalde bad kan øke sex-lysten. En dypp i kaldt vann booster østrogen- og testosteron-produksjonen.
 4. Du brenner kalorier. Selv går jeg ofte en tur for å varme opp. I tillegg blir vinterbadet også som en treningsøkt: Hjertet pumper raskere i kaldt vann og kroppen må virkelig jobbe.
 5. Kalde bad reduserer stress. Du blir restartet.
 6. Vinterbading er sosialt. Finn en gruppe å bade med.
 7. Det forskes på om vinterbading kan hjelpe på plager kvinner får i overgangsalderen. Selv får jeg mindre leddsmerter og mer energi.

Isbading – dette utstyret trenger du.

Første gangen jeg isbadet med en badegruppe  var i januar 2020. Jeg hadde ikke noe utstyr, kun badedrakt. Jeg holdt på å fryse av meg tærne. Nå er jeg en erfaren isbader, og kan gi deg bedre tips enn jeg selv hadde.

 1. Jeg bruker lue og ullsokker, og har også kjøpt sokker og hansker av neopren som jeg kan bruke når det er ekstra kaldt. Sokker og hansker av neopren, får du kjøpt i endel sportsbutikker året rundt, ved å forhåndsbestille fra nettbutikker.
 2.  I tillegg har jeg med en matte/et sitteunderlag å stå på når jeg kommer inn.
 3. Jeg har kjøpt en rekke badedrakter, det blir som med treningstøy, du trenger mer enn en og det er gøy med fargerike drakter å posere i på isen eller i vannet.
 4. Det lønner seg å få på seg noe varmt etterpå, som ull.
 5. Følg på med varm te eller kaffe og et godt proteinrikt måltid. Den gode følelsen varer resten av dagen.

Isbading – slik isbader du trygt.

1.Aldri gå ut alene et sted det er vanskelig å komme ut og inn. Det beste er å være flere. Selv bader jeg av og til alene. Deter på en strand der det går mye folk forbi, med café. Jeg svømmer ALDRI langt ut. Jeg holder meg der jeg kan stå.

3. Ta korte bad: Er temperaturen ved nullpunktet, er jeg maks i sjøen et minutt! En regel jeg fikk tips om, er at du kan være uti ett minutt for hver grad det er i vannet.  3 grader i vannet vil da si 3 minutter i sjøen. Eller mindre. Jeg går gjerne ut 2- 3 ganger. Etter bad 3 føler jeg meg varm. Det er ingen regler. Selv liker jeg å plaske rundt for å holde varmen. Andre står stille og mediterer i det kalde vannet.  

Les også: Hjelper vinterbad mot dotter i ørene og forkjølelse? Isbad kan gjøre deg frisk.

Les også: Ruset på isbad: Vinterbad utløser endorfiner og er et naturlig dop, bedre enn kokain

Les også: Hjelp mot depresjon: Isbad og sauna; bruk neoprensokker!

Les også: Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Les også: Nesodden folkebadstu: Ut av deg selv-opplevelse med sauna og isbad

Les også: Helsebloggen 2021: Slik blir en blogg om helse og isbading til på helsetine.no

Les også: Tur og isbad i tøffe tider: Slik får du fart på coronakroppen!

Les også: Isbad, bokskriving, garasjedans og kamp for frihet: 2021 ga meg mulighet til å vise nye talenter

Les også: Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Les også: Tine i karantene: Jeg holder coronaviruset unna med isbading!

Les også: Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.