Annonse

Hjelp, jeg er forkjølet! Værskiftet i Oslo – fra sydenvarme i april til hagl, regn og snø gjorde meg syk og utmattet med hoste, snue og dotter i ørene. Formen holdt til å delta på sesongens siste vinterbad. Isbadene gjør mine venner og meg friskere. Les hvorfor her.

!

  1. En isbader fortalte meg at hun slet med vinterdepresjon: Etter at hun startet å isbade, har hun ikke vært deprimert om vinteren. Kalde vinterbad hjelper mot tungsinnet.
  2. En annen isbadvenn forteller meg at vinteren generelt har blitt lettere å hanskes med.  Hun kommer seg mer ut, bruker naturen og havet. Som vinterbader  ser hun nå på den kalde årstiden på en helt annen måte.
  3. En tredje isbadvenn sliter med long-covid. Symptomene ligner de man har med ME, lite energi, sykemelding og mangel på konsentrasjon. Vinterbadene gjør at hun samler seg og føler seg mer hel. Hun sier at vinerbadene «hjelper mot alt.» I tillegg oppleves ikke vinteren som så hard lenger: «Det er jo sommer hele året for oss som bader.»
  4. En fjerde isbadvenn forteller om muskelsmerter som blir mindre og sier at hun fryser mindre enn før. Immunforsvaret har blitt bedre og hun har fått bedre blodomløp.
  5. Selv opplever jeg som så mange andre glede og eufori. Er jeg trøtt og sliten, forsvinner symptomene i vannet. Jeg  – og andre jeg snakker med – er mer oppkvikket resten av dagen.
  6. Jeg vil være litt forsiktig med å anbefale isbad om du er forkjølet. Selv følte jeg på formen, og den var såpass god at jeg tok sjansen: Te med honning, varme supper med mye, god næring, ibux og paracet, mye søvn, ro og hvile , Netflix og noen små turer i frisk luft, gjorde meg så mye bedre at jeg tok sjansen på å delta på årets siste vinterbad. 
  7. Dagens kalde bad virket uansett som en oppkvikker for meg. Trykket i  hodet forsvant og jeg er noe mindre tett i ørene. Generelt blir jeg mindre forkjølet om vinteren når jeg isbader.

Frister det med isbad? Skriv gjerne en kommentar. Ønsker alle mine venner en god vår og en flott sommer. 13 grader i vannet i dag. <3

Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Derfor er vinterbading sunt for helsen: 5 gode tips!

Kick for helsen: Syv grunner til å ta en iskald dukkert

Ruset på isbad: Vinterbad utløser endorfiner og er et naturlig dop, bedre enn kokain

Helse: 7 enkle tips som kan hjelpe mot øresmerter i fly

D-vitamin kan beskytte deg mot covid-19 og influensa

Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.

5 grunner til at sauna og badstue gjør deg friskere ; slik får du bedre psykisk og fysisk helse

Slik blir du kvitt influensa og forkjølelse ; 5 enkle tips

Naken på The Well: Kan du bade med tøy? Slik taklet jeg nakensjokket